Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2018 10 30

Kur prapuolė Rimas Kurtinaitis? Jis grįžta į krepšinio rinką

Dėl asmeninių priežasčių kelis mėnesius toliau nuo krepšinio pasislinkęs Rimas Kurtinaitis ruošiasi vėl imtis trenerio darbo.
Rimas Kurtinaitis
Rimas Kurtinaitis / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Prisiskambinti R.Kurtinaičiui pastaruoju metu buvo toks pats sudėtingas darbas, kaip su Vilniaus „Rytu“ laimėti LKL pirmenybes.

Įprastai laisvai ir noriai apie krepšinį kalbantis 58 metų treneris nuo rugpjūčio neatsiliepia į skambučius, jo nesimatė ir arenose, nors krepšinio sezonas įsibėgėjo ir Eurolygoje, ir LKL pirmenybėse.

R.Kurtinaitis tapo laisvas nuo birželio pradžios, kuomet baigėsi LKL finalo serija ir jis be didelės meilės atsisveikino su Vilniaus „Ryto“ klubo vadovais, kurie jį pakeitė Dainiumi Adomaičiu.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rimas Kurtinaitis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rimas Kurtinaitis

Jis buvo pasirodęs viešumoje per Vygaudo Ušacko pasiskelbimo dėl kandidatavimo į Lietuvos prezidento postą renginį Kaune rugsėjo 5 dieną, bet paskui vėl tarsi prapuolė.

Neoficialiomis žiniomis, R.Kurtinaitis turi svarbių priežasčių nutolti nuo viešo gyvenimo – pirmiausia, dėl artimų žmonių bėdų – dėl to jis buvo išvykęs į Lenkiją.

„Jis paėmė poilsio savo asmeniniams reikalams. Jam reikėjo laisvo laiko“, – sakė R.Kurtinaičio agentas Obradas Fimičius.

58 metų treneris neturėtų jaudintis dėl pinigų, nes kaip tik laimėjo bylą prieš buvusį savo klubą – „Chimki“. 2016 metų kovą Rusijos klubas pakeitė R.Kurtinaitį juodkalniečiu Duško Ivanovičiumi, bet bandė išsisukti nuo pilnos kompensacijos, kuri priklausė lietuviui treneriui, nes kontraktas galiojo iki 2018 metų. FIBA sporto Arbitražo teismas pripažino, kad už vieną sezoną skolą atidavęs „Chimki“ klubas privalės gražinti ir antrąją kompensacijos dalį – 500 tūkst. eurų.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rimas Kurtinaitis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rimas Kurtinaitis

Dabar R.Kurtinaitis pasiruošęs grįžti į darbus.

„Jis jau pasiruošęs darbui, kad ir koks jis būtų – Eurolyga, Europos taurė, – sakė O.Fimičius. – Todėl laukiame gero pasiūlymo. Kai jis bus, Rimas priims sprendimą. Kol kas laukiame ir stebime rinką.“

Krepšinio rinkoje judesys po truputį prasideda.

Nė vienas iš šešiolikos Eurolygos klubų trenerio dar nekeitė, nors ne visos komandos patenkintos rezultatais – labiausiai įkaitusi yra visus keturis mačus starte pralaimėjusio „Chimki“ trenerio Georgios Bartzoko kėdė.

Europos taurės varžybose trenerius jau pakeitė Belgrado „Partizan“ ir Zagrebo „Cedevita“ komandos.

Alfredo Pliadžio nuotr./Rimas Kurtinaitis
Alfredo Pliadžio nuotr./Rimas Kurtinaitis

LKL čempionate nedaug klubų galėtų įpirkti tokio kalibro trenerį, kaip R.Kurtinaitis. Net ir ketvirtą biudžetą turintis „Lietkabelis“ vargiai, ar galėtų rasti lėšų naujam treneriui, kurio metinis atlyginimas turėtų siekti 150 tūkst. eurų.

Todėl realesnė kryptis atrodo užsienis. Juo labiau, kad Europos krepšinyje ateina metas, kai klubų vadovai ima ieškoti kaltų dėl prastų rezultatų, o trenerių karuselė ima suktis vis greičiau.

VIDEO: „Ginčas“: kas slypi už Jono Vainausko atvykimo į „Lietkabelį“?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas