Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
07 11

L.Kleiza – apie rinktinės bėdas ir R.Kurtinaitį: „Tikiuosi, jis dar sulauks šanso“

Legendinis šalies krepšininkas Linas Kleiza išskyrė pagrindinę Lietuvos rinktinės bėdą bei įvertino galimus kandidatus pakeisti vyriausiąjį trenerį Kazį Maksvytį.

Lietuvos rinktinės badmetis prasitęsė dar bent metams.

Kazio Maksvyčio auklėtiniai patyrė fiasko olimpiniame atrankos turnyre San Chuane ir antrą kartą iš eilės praleis pagrindinį sporto renginį pasaulyje.

Olimpinę mūsiškių svajonę sunaikino Puerto Riko krepšininkų komanda. Uraganinį krepšinį finale užsukę šeimininkai Lietuvos rinktinę pranoko 79:68.

„Ką daryti ir kaip prikelti Lietuvos krepšinį – tai yra sudėtingi klausimai, – 15min laidoje PIKENROLAS sakė Linas Kleiza. – Žvelgiant į pasaulines krepšinio tendencijas, daugiausia rezultatai priklauso nuo perimetro, o tai didžiausia dabartinė mūsų problema. Visi kalba apie individualiai stiprius gynėjus – kas gali kurti žaidimą, kas gali draskyti varžovų gynybą. Akivaizdu, jog mes čia turime trūkumą. Niekas kitas, kaip gatvės krepšinis, vienas prieš vieną žaisti neišmokys. Kai nuvažiavau į Ameriką, aš naktimis žaisdavau gatvėje. Šiais laikais žaidėjas turi turėti tik noro.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Mindaugas Kuzminskas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Mindaugas Kuzminskas

Vis dėlto perimetro žvaigždžių stygius neturėtų būti pasiteisinimas dėl kracho Karibų baseine.

„Taip, mūsų perimetro linija atrodo kitokia, neturime siautulių, tačiau laimėti šias rungtynes privalėjome, – sakė L.Kleiza. – Po nesėkmingo pasirodymo Puerto Rike galime kalbėti apie trenerio sudėties pasirinkimų ir rotacijų rungtynėse klaidas. Abiejų Giedraičių nepaėmimas į rinktinę, Dimšos paėmimas dabar atrodo kaip klaida. Toliau – Domantas Sabonis turėjo traumą ir neparodė geriausio savo žaidimo. Žaidėjas, kuris turėjo išvesti rinktinę į olimpines žaidynes, niekur toli jos nenuvedė.“

Linas Kleiza 15min laidoje PIKENROLAS dalijosi mintimis apie asmenybių rinktinėje stygių, keistą Mindaugo Balčiūno pasisakymą, pasibaigusią Kazio Maksvyčio erą ir galimą jo įpėdinį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus