Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
03 10

L.Kleiza neturi abejonių dėl LKL derbio: „Pradžioje „Rytui“ reikėtų „Lietkabelį“ įveikti“

Sekmadienio pavakarę – antrasis Lietuvos krepšinio derbis tarp Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Ryto“, itin svarbus siekiant namų aikštelės pranašumo atkrintamosiose varžybose. Vis dėlto didelės intrigos šioje dvikovoje 15min laidos PIKENROLAS dalyviai Linas Kleiza ir Benas Matkevičius nemato.

Pirmąjį tarpusavio susitikimą 8820 žiūrovų akivaizdoje „Avia Solutions Group“ arenoje lapkričio pradžioje užtikrintai 81:67 laimėjo dar Kazio Maksvyčio vadovaujamas Kauno „Žalgiris“.

Po devynias pergales per pastarąsias dešimt „Betsafe-LKL“ rungtynių iškovoję abu klubai žengia čempionato priekyje – „Žalgiris“ šį sezoną iš viso yra patyręs du pralaimėjimus per 19 mačų, „Rytas“ – du per 18.

Įvairias permainas per šiuos keturis mėnesius išgyvenę klubai antrąjį grandų mūšyje pasitinka persigrupravę. Vilniaus „Rytas“ pristatė naują sporto direktorių Artūrą Jomantą, o šis po savaitės sirgaliams išpakavo Kalėdinę dovaną, kurioje vietoje taip ir neatsiskleidusio Keitho Hornsby buvo supakuotas praėjusį sezoną ne vieną pergalę derbyje nukalęs ir „Žalgirio“ sirgaliams gestus siuntęs, vietos aistruoliu numylėtiniu tapęs Marcusas Fosteris. Į rikiuotę sugrįžo ir pirmajame derbyje nežaidęs Gytis Radzevičius.

Lietuvos čempionų stovykloje atsirado naujas generolas, kai Kazį Maksvytį paskutinę praėjusių metų dieną pakeitė pergalingu italodisco ritmu prisistatęs italas Andrea Trinchieri. Lengvai purtomas buvo ir „Žalgirio“ žaidėjų korpusas – vietoje vilčių nepateisinusio Nazo Mitrou-Longo iš NBA pasaulio nusileido ir savęs dar ieško Edmondas Sumneris, trumpa viešnage pasižymėjo Austinas Hollinsas, sugrįžo visiems puikiai pažįstamas snaiperis Karolis Lukošiūnas.

Vis dėlto pastarosios savaitės prašienavo „Ryto“ ir „Žalgirio“ sudėtis. Jei Kauna komandoje negali žaisti vienintelis žaidėjas Dovydas Giedraitis, prieš KMT finalo ketvertą tapęs Eurolygos elitinių taškų rinkėjų galvos skausmu, tai Giedriaus Žibėno dispozicijoje nėra praktiškai visos gynėjų linijos.

A.Trinchieri prikelto „Žalgirio“ nuotaikos po iškovotos KMT taurės ir atgijusios Eurolygos įkrintamųjų vilties buvo pakylėtos, kol galiausiai buvo patirti du skaudūs pralaimėjimai prieš Pirėjo „Olympiakos“ ir Tel Avivo „Maccabi“. Tuo metu „Ryto“ biuruose tiek daug kilusių klaustukų jau seniai nebuvo – ir vėl teko nuleista galva palikti KMT finalo ketvertą, dar kartą per anksti baigėsi ir europinė kampanija.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Apdovanojimų akimirkos
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Apdovanojimų akimirkos

Viską pasvėrę patyrę Lietuvos krepšinio vilkai sekmadienio mūšiui Nemuno saloje prognozuoja panašų į pirmojo derbio rungtynių scenarijų.

„Sunku įsivaizduoti intrigą šioje dvikovoje, – 15min laidoje PIKENROLAS sakė legendinis šalies krepšininkas Linas Kleiza. – Jei „Žalgiris“ bus nusiteikęs, „Rytui“ bus labai sunku laimėti. Matysime, kiek „Ryto“ žaidėjų galės žaisti, bet net ir su sveika komanda iškovoti pergalę Kaune jiems būtų sudėtinga. Pradžioje „Lietkabelį“ jiems reiktų nugalėti.“

Pastarojoje vilniečių akistatoje su Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ žaisti negalėjo traumuoti Marcusas Fosteris, Margiris Normantas ir Arnas Velička, o antrajame kėlinyje susižeidė ir RJ Cole'o. Visų šių žaidėjų situacija sekmadienio mūšiui su „Žalgiriui“ išlieka miglota.

„Šioje situacijoje viskas priklauso nuo „Ryto“ sveikatos. Viskas pastatyta ant to. Tokioje situacijoje žaisti prieš Eurolygos komandą, kurioje yra visi ginklai, išskyrus Dovydą Giedraitį, yra pernelyg sudėtinga“, – 15min laidoje PIKENROLAS antrino Benas Matkevičius, „Boston Celtics“ ir Lietuvos rinktinės skautas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas