Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Laurynas Birutis apie atsiradusią „Žalgirio“ bėdą: „Baudžia jau keletą rungtynių“

Priešingai nei prognozavo ekspertai, antrasis „Betsafe-LKL“ sezono derbis pasižymėjo atkaklumu, o galiausiai virto ilgam į atmintį įsirėžusiu spektakliu. Dramatiškame mūšyje Vilniaus „Rytas“ paskutinėmis akimirkomis iš rankų išleido pergalę, kurią Kauno „Žalgiris“ iškovojo rezultatu 97:94.

„Ruošėmės rungtynėms prieš pilną „Ryto“ sudėtį. Negalvojome, kas iš jų žais, o kas ne“, – 15min po sausakimšoje arenoje daugelį nustebinusio Lietuvos grandų mūšio sakė naudingiausias Kauno „Žalgirio“ žaidėjas Laurynas Birutis.

Vilniaus „Ryto“ ekipa „Betsafe-LKL“ čempionato lyderių akistatą pasitiko išpešiota sudėtimi. Sostinės komandos treneris Giedrius Žibėnas sulaukė po traumų sugrįžusių Arno Veličkos ir Marcuso Fosterio, kuriems dvikova su „Žalgiriu“ buvo pirmoji po fiasko pasibaigusio Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) finalo ketverto, tačiau savo dispozicijoje vis dar neturėjo RJ Cole'o, Margirio Normanto ir ligos pakirsto Gyčio Masiulio.

Nepaisant netekčių, „Rytas“ nuo pirmųjų minučių kibo garsiai sirgalių palaikomam „Žalgiriui“, kuriam padėti negalėjo Kevarriusas Hayesas ir Karolis Lukošiūnas, į atlapus bei buvo arti sensacijos Nemuno saloje.

VIDEO: PIKENROLAS: dužusios „Žalgirio“ viltys, T.Sedekerskio kontraktas ir diskusija dėl „Ryto“

Likus 30 sekundžių iki susitikimo pabaigos, Luko Ulecko vidutinio nuotolio metimas nuo lentos suteikė Vilniaus komandai pranašumą 94:91. Vis dėlto „Žalgiris“ sugebėjo sėkmingai užbaigti rungtynes ir iškovojo pergalę 97:94.

Pirmiausia dvitaškį pelnė Keenanas Evansas greitoje atakoje, po kurios – Marcuso Fosterio klaida, po kurios sekė dar du K.Evanso taškai. „Ryto“ lyderis galėjo išplėšti pergalę, tačiau prasižengė puolime, o dviem taikliais baudų metimais į tai atsakė „Žalgirio“ kapitonas Edgaras Ulanovas.

M.Fosteris dar skubėjo tolimu metimu ištraukti Vilniaus klubui pratęsimą, tačiau tritaškį link krepšio paleido po laiko.

„Nekokybiškos mūsų rungtynės, – po rungtynių 15min sakė Laurynas Birutis. – Puolime radome daug gerų metimų, ką ir matome švieslentėje, bet gynyboje leidome gerai jaustis atsipalaidavusiam „Rytui“. Tai buvo pagrindinė bėda. Kitas dalykas – atšokę kamuoliai, ties kuriais mus baudžia jau keletą rungtynių. Jie mus kažkiek išstumdė, bet svarbiausia, kad vis tiek šias rungtynes ištraukėme.“

„Rytas“ atkovojo 38 kamuolius, iš kurių 13 – po „Žalgirio“ krepšiu. Andrea Trinchieri auklėtiniai sugriebė 26 kamuolius, iš kurių 10 – po „Ryto“ krepšiu.

Lietuvos čempionai kovoje dėl kamuolių problemų turėjo ir Eurolygoje. Tel Avivo „Maccabi“ krepšininkai Belgrade ketvirtadienį surinko 39 kamuolius, kai „Žalgiris“ – 27.

„Net nežinau. Kova dėl kamuolių susideda iš kovingumo ir fiziškumo. Kažkiek momentais leidome „Ryto“ žaidėjams užsiimti geras pozicijas, o jie tai išnaudojo. Jie mus stūmė gilyn po krepšiu ir rinkosi kamuolius. Manau, kad tai buvo mūsų fiziškumo trūkumas“, – apie atsiradusią „Žalgirio“ bėdą sakė L.Birutis.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Keenanas Evansas
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Keenanas Evansas

L.Birutis neturi abejonių, kas turėtų užbaiginėti lemiamas „Žalgirio“ atakas.

„Žinome, kad Keenanas yra mūsų lyderis, tad normalu, jog lemiamais momentais kamuolys būna jo rankose. Visi žinome, kad Keenanas gali pats užbaigti atakas ir ištraukti komandą, gali sukurti progas kitiems komandos draugams. Jis gali sutraukti keletą varžovų komandos žaidėjų ir sėkmingai nusimesti kamuolį“, – sakė Kauno komandos aukščiausias žaidėjas.

Prieš tris savaites KMT finalo ketverto MVP tapęs L.Birutis dvikovoje su „Rytu“ žaidė 23 minutes, pelnė 16 taškų (7/9 dvit., 2/4 baud.), atkovojo 5 kamuolius, perėmė 1 kamuolį, atliko 1 rezultatyvų perdavimą ir surinko 21 naudingumo balą.

Vis dėlto patogiai kitoje aikštelės pusėje jautėsi ir „Ryto“ vidurio puolėjai – Martynas Echodas per 22 minutes pelnė 18 taškų ir atkovojo 6 kamuolius, tuo metu Javino DeLaurier sąskaitoje – 11 pelnytų taškų ir 6 sugriebti kamuoliai per 18 minučių ant parketo.

„Tai – skirtingi žaidėjai. Echodas yra fiziškesnis, o DeLaurier – lengvesnis ir atletiškesnis. Nėra lengva prieš juos žaisti, bet prieš visas komandas nėra lengva, tad nėra ką išskirti“, – sakė L.Birutis.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./LKL: Kauno „Žalgiris“ – Vilniaus „Rytas“
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./LKL: Kauno „Žalgiris“ – Vilniaus „Rytas“

Tai buvo antroji „Žalgirio“ pergalė prieš „Rytą“ šį sezoną per tiek pat žaistų mačų, po kurios Kauno komanda nuo artimiausio persekiotojo „Betsafe-LKL“ pirmenybėse atitrūko ne tik per vieną pralaimėjimą, bet ir per įgytą tarpusavio akistatų pranašumą.

Nors „Rytas“ parodė pavyzdinę kovą ir buvo arti pergalės Kaune, L.Birutis nesiryžo spėlioti, kuri „Betsafe-LKL“ komanda turi daugiausiai šansų pasiekti finalą.

„Finalas dar labai toli, tad į priekį tiek nežiūrime“, – sakė L.Birutis.

VIDEO: PIKENROLAS: dužusios „Žalgirio“ viltys, T.Sedekerskio kontraktas ir diskusija dėl „Ryto“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius