Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
21:07

Legenda stoja mūru už kritikos sulaukusius rinktinės trenerius: „Tai – nepagarbu“

Į naujausius Lietuvos rinktinės generolus Rimą Kurtinaitį ir Tomą Pačėsą skriejančios kritikos strėlės pykdo artimą šių specialistų bičiulį, legendinį krepšininką Darių Lukminą, kuris susisiekė su portalu 15min ir pažėrė pipirų viešai neigiamai apie T.Pačėsą kalbėjusiam krepšinio ekspertui Martynui Gecevičiui. „Gal jis pasikarščiavo, o gal trūksta kultūros? Gecevičius neturėtų taip kalbėti. Tai – nepagarbu“, – 15min sakė pastaraisiais metais iš krepšinio radarų dingęs buvęs Lietuvos rinktinės ir Kauno „Žalgirio“ krepšininkas.

15min praėjusį savaitgalį paskelbė Rimo Kurtinaičio štabą artėjantiems Europos čempionato atrankos langams – naujajam Lietuvos rinktinės generolui talkins Jonavos „CBet“ vairininkas Mantas Šernius ir prie šoninės aikštelės linijos seniai dirbęs Tomas Pačėsas.

Ši žinia oficialiai turėtų būti pristatyta jau trečiadienį Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) rengiamoje spaudos konferencijoje.

Po 10 metų valdymo Alytaus „Dzūkijos“ klubą verslininko Gedimino Žiemelio inicijuotam projektui pardavusio, per pastarąją kadenciją Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) viceprezidento pareigas ėjusio T.Pačėso pavardė kelia aistras užkulisiuose.

Jei pirmasis Kurčio pasirinkimas 2021-aisiais pasižymėjo „Betsafe-LKL“ metų trenerio apdovanojimu, pastaruosius dvejus metus sėmėsi žinių Roneno Ginzburgo diriguotame Europos taurės klube Slobožanskės „Prometey“, o šįmet sirgalius stulbina su naują puslapį po skyrybų su Virginijumi Šeškumi verčiančia Jonavos „CBet“, tai antrasis – praeityje solidžiais pasiekimais pasižymėjęs, bet aktyvaus trenerio kostiumo nuo 2017-ųjų metų nevilkėjęs garsus alytiškis.

Krepšinio visuomenė dūzgia dėl idėjos ant rinktinės atsarginių suolo pasikviesti pastaruoju metu ryškiau politinėje, o ne krepšinio scenoje šmėžavusį specialistą, kurio treniravimo metodai Lenkijos ir Lietuvos garsiuose klubuose iki šiol apipinti legendomis. Bene garsiausiai nuvilnijo krepšininko Martyno Gecevičiaus pasisakymas tinklalaidėje „O, Sportas!“, kuris neslėpė didžiulės nuostabos dėl tokio LKF pasirinkimo.

„Šokas, jei atvirai. Net nebūčiau pagalvojęs, kad gali būti pagrindiniu rinktinės asistentu T.Pačėsas. Visiškai iš niekur. Kažkoks keistas dalykas. Aišku, negaliu visko pasakyti, ką galvoju apie šią situaciją, nes nuskambėčiau negražiai. Pas mane jokiame sąraše nebūtų ir net nebūčiau pagalvojęs, kad pagrindiniu rinktinės asistentu būtų T.Pačėsas.

Žmogus, kuris nedirbęs treneriu septynerius metus, atitrūkęs jau nuo visko. Taip, jis „Rytą“ treniravo, Eurolygoje dirbo, bet reikia suprasti, kada ir kaip ten viskas buvo, – „O , Sportas!“ tinklalaidėje sakė M.Gecevičius. – Ateina R.Kurtinaitis, kuris irgi aukščiausiame lygyje nebedirbęs seniai, dabar toks asistentas... Tai kelia klausimų, natūraliai kyla tie klausimai. Abejotinos mintys kyla į galvą, bus labai įdomu. Laukiu žaidėjų sąrašų, kas ten bus.“

Pastarąjį kartą trenerio darbą T.Pačėsas krimto 2017-aisiais metais Vilniaus „Ryte“, kuriame jį pakeitė būtent R.Kurtinaitis.

Praeityje 52-ejų metų Kurčio dešinioji ranka pasižymėjo keturiais Lenkijos čempiono titulais, treniravimu 2010-ųjų metų Eurolygos atkrintamosiose prieš Lino Kleizos vedamą Pirėjo „Olympiakos“ ir 2016-ųjų metų Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) titulu, kurį iškovojo prieš Šarūno Jasikevičiaus treniruotą Kauno „Žalgirį“.

Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Martynas Gecevičius
Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Martynas Gecevičius

M.Gecevičius šiuo metu rungtyniauja Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) komandoje „Telšiai“, komentuoja Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) rungtynes, vertina Kauno „Žalgirio“ pasirodymus Eurolygoje bei yra vienas ryškiausių krepšinio tinklalaidžių veidų šalyje.

Mūru už buvusius bendražygius ir artimus bičiulius stojo legendinis šalies krepšininkas Darius Lukminas, kuris stipriai sureagavo į M.Gecevičiaus žodžius.

„Visi viešai pasisako, tai ir aš norėčiau pasisakyti – ir tą daryti ne tik pirtyje, bet ir plačiai auditorijai. Aš turiu savo nuomonę, bet kad kalbėčiau taip, kaip Gecevičius... Gal jis pasikarščiavo, o gal trūksta kultūros? Jis neturėtų taip kalbėti. Tai – nepagarbu, – 15min portalui antradienio popietę sakė krepšinio kuluaruose neberegimas 1995-ųjų metų Senojo žemyno vicečempionas ir 1996-ųjų metų Atlantos olimpinių žaidynių bronzininkas. – Gecevičiui šokas, jog Lietuvos rinktinės treneriais paskirti Kurtinaitis su Pačėsu. Pirmiausia, tai reikėtų palaukti bent pirmų rungtynių ir pažiūrėti, kaip jiems seksis, o tik tuomet galima reikšti kritiką.

Gecevičius jau dabar kalba, kad šis pasirinkimas yra prastas ir kad rinktinei tai nieko gero neduos. Pasikartosiu, bet Rimas jau yra įrodęs savo lygį, o ir T.Pačėsą puikiai žinome. Jis visus šiuos septynerius metus gyveno krepšiniu, rūpinosi Alytaus klubu, tad absoliučiai nėra nutolęs nuo krepšinio. Galbūt M.Gecevičiaus pasisakymas apie „atitrūkimą nuo krepšinio“ buvo per drąsus?“

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Darius Lukminas, Rimas Kurtinaitis
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Darius Lukminas, Rimas Kurtinaitis

M.Gecevičiui pipirų negailėjęs 56-erių D.Lukminas stojo ginti ilgamečių bendražygių, kurie, pasak jo, turėtų įnešti teigiamą impulsą į beveik dešimtmetį be medalių gyvenančią Lietuvos krepšinio rinktinę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento