Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 02

Lemiamu metu grįžęs T.Cavanaugh dėl ateities Kaune nesuka galvos: „Matysime“

Gruodžio mėnesį nugaros skausmų surakintas ir gultis ant operacinės stalo priverstas Tyleris Cavanaugh nežinojo, ar šį sezoną apskritai dar išbėgs į aikštę.
Tyler Cavanaugh
Tyleris Cavanaugh / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Tačiau pirmosiose Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) finalo serijos rungtynėse jis pelnė 7 taškus trečiajame kėlinyje ir buvo vienas lemiamo Kauno „Žalgirio“ spurto autorių, galiausiai pasibaigusio pergale 108:93 prieš principinį varžovą Vilniaus „Rytą“.

29-erių aukštaūgis per 20 minučių iš viso pelnė 12 taškų (3/3 dvit., 1/4 trit., 3/3 baud.), sugriebė 4 kamuolius (3 iš jų puolime) ir surinko 14 naudingumo balų.

„Kiekvienos rungtynės prieš „Rytą“ yra kaip mūšis. Jie – gera komanda, gerai treniruojama. Jie gerai pataiko, žaidžia greitą krepšinį ir yra labai pavojingi. Buvo labai svarbu apginti namų aikštės pranašumą“, – po pirmosios pergalės „Žalgirio“ drabužinėje atviravo T.Cavanaugh.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Tyleris Cavanaugh
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Tyleris Cavanaugh

„Manau, kad trečiajame kėlinyje pakilo mūsų energijos ir pastangų lygis. Atsikovojome kamuolių puolime, taip susikūrėme daugiau atakų, vertėme juos prasižengti, įmetėme baudas. Ir apsigynėme. Po sėkmingos gynybos galėjome rūkti į puolimą, Lukas (Lekavičius) pataikė keletą puikių metimų. Taip pat ir Arnas (Butkevičius)“, – tęsė jis.

Metimai krito ne tik T.Cavanaugh, bet ir komandos draugams – „Žalgiris“ tik antrą sykį šiame sezone peržengė triženklę taškų ribą.

„Bet treneris nebuvo labai patenkintas mūsų gynyba“, – plačiai nusišypsojo amerikietis.

„Kaip jau sakiau, „Rytas“ žaidžia greitai, dėl to įvyksta daugiau atakų, pelnoma daugiau taškų. Kitos mūsų rungtynės prieš juos šiemet taip pat buvo labai rezultatyvios (jas 100:94 laimėjo „Rytas“, – aut. past.). Gerai, kad šiandien mes pataikėme, tačiau kalbant apie kitas rungtynes – turime tikrai pagerinti savo gynybą ir sumažinti jų pelnomus lengvus taškus“, – pabrėžė T.Cavanaugh.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Tyleris Cavanaugh
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Tyleris Cavanaugh

Jis pats į aikštę sugrįžo tik prieš pat LKL atkrintamąsias, o iš rikiuotės iškritus Achille Polonarai sulaukė daugiau žaidimo minučių. Paskutinėse dvejose pusfinalio rungtynėse su Panevėžio „7bet-Lietkabeliu“ amerikietis jau rinko 12 ir 16 taškų. Dar 12 pridėjo ir pirmajame finalo mūšyje su „Rytu“.

„Ar jau esu visiškai pasiruošęs? Sakyčiau, kad artėju prie to. Jaučiuosi gerai. Daktarai, reabilitacija, viskas pavyko tikrai puikiai. Tačiau tam tikrą maudimą kartais dar pajaučiu. Manau, tai – normalu. Visi šioje sezono stadijoje jaučia kokius nors skausmus.

Svarbiausia, kad vėl galiu žaisti. Esu dėl to labai dėkingas. Tikrai buvo sunku, kai negalėjau rungtyniauti, turėjau viską stebėti iš šalies. Dabar nieko nebevertinu kaip garantuotai man duoto. Žengiu į aikštę ir stengiuosi atiduoti visą save, o kas nutiks – tas. Jei metimai įkris – puiku, jei ne, tuomet galbūt prisidėsiu puolime atkovotais kamuoliais, solidžiu žaidimu, pagalba komandos draugams. Džiaugiuosi, kad vėl galiu kautis, nes sezonas buvo tikrai sunkus“, – pakartojo aukštaūgis.

„Sunkiai dirbau užribyje, kad būčiau pasiruošęs lemiamoms sezono kovoms“, – pridūrė T.Cavanaugh.

zalgiris.lt nuotr./Tyleris Cavanaugh treniruotėje
zalgiris.lt nuotr./Tyleris Cavanaugh treniruotėje

Papildoma motyvacija aukštaūgiui – ir besibaigianti sutartis su „Žalgiriu“. 2021-aisiais jis pasirašė 2 metų kontraktą su galimybe pratęsti jį dar vienam sezonui.

T.Cavanaugh komandos draugai – Rolandas Šmitas ir Kevarriusas Hayesas – pastaruoju metu dėjo parašus ant naujų sutarčių su „Žalgiriu“, bet pats amerikietis teigia dėl to šiuo metu nesukantis galvos.

„Tiesą sakant, nežinau, kas vyksta. Visus šiuos reikalus esu patikėjęs savo agentui. Visas mano dėmesys – krepšiniui ir siekiui laimėti LKL čempionatą ir atsitiesti po to, kas nutiko praėjusiame sezone“, – teigė T.Cavanaugh, pernai su „Žalgiriu“ pelnęs LKL bronzą.

„Kaip jau sakiau, man dabar svarbiausia, kad vėl galiu žaisti krepšinį. Nesirūpinu dėl ateities, galvoju tik apie dabartį, apie artimiausias rungtynes. Visa kita – agento darbas. Jis galės pasikalbėti su „Žalgirio“ vadovu (Pauliumi Motiejūnu, – aut. past.) po sezono.

Myliu šią vietą, man patinka dėvėti „Žalgirio“ aprangą, matysime. Kaip jau sakiau, buvau iškritęs ilgam ir tai pamokė mane, kad nieko nėra užtikrinto“, – teigė T.Cavanaugh.

„Dabar svarbiausia – antrosios finalo rungtynės“, – pridūrė amerikietis.

Jos jau šį šeštadienį vyks „Ryto“ tvirtovėje – ankštoje „Jeep“ arenoje sostinėje. LKL finalo serijoje kovojama iki 3 pergalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas