Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 16

„Lietkabelį“ pavijo nemaloni istorija – FIBA uždraudė registruoti naujus žaidėjus

Panevėžio „Lietkabelio“ klubui – FIBA sankcijos. Tarptautinė krepšinio organizacija Aukštaitijos komandai draudžia registruoti naujus žaidėjus. Jeigu panevėžiečiai nevykdys įsipareigojimų, FIBA grasina dar didesnėmis nuobaudomis. Tiesa, „Lietkabelis“ sprendimą dar gali apskųsti ir šioje istorijoje dar nededa taško.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

FIBA priėmė skyrė sankcijas po to, kai „Lietkabelis“ nepatenkino Krepšinio arbitražo teismo (BAT) nuosprendžio, kuris Panevėžio klubui nurodė atsiskaityti su buvusiu gynėju Kendricku Brownu ir jo atstovais už 2019-aisiais vienašališkai nutrauktą kontraktą.

Be to, panevėžiečiai kreipėsi į Šveicarijos Federalinį Aukščiausiąjį teismą ir prašė anuliuoti BAT sprendimą. Tačiau prašymas buvo atmestas.

Kadangi tuo pačiu „Lietkabelis“ nesiėmė įgyvendinti BAT verdikto dėl kompensacijos K.Brownui, FIBA „Lietkabeliui“ skyrė sankcijas.

Karolio Kavolėlio nuotr./Kendrickas Brownas
Karolio Kavolėlio nuotr./Kendrickas Brownas

„Lietkabelis“ teisinį ginčą su K.Brownu pradėjo po 2019-2020 m. sezono starto.

„Bendradarbiavimas su amerikiečiu neatitiko lūkesčių, todėl abi pusės nusprendė pasukti skirtingais keliais“, – 2019-ųjų lapkritį oficialiai informavo „Lietkabelis“, kai vos po kelių mėnesių klubas nutraukė vienerių metų sutartį.

Panevėžiečiai nusprendė atsisakyti K.Browno paslaugų ir dėl lūkesčių nepateisinusio žaidimo, ir dėl drausmės pažeidimo.

Amerikietis Lietuvoje pateko į policijos suvestines. 2019-ųjų spalį atvykėlis buvo apkaltintas Panevėžyje užsipuolęs kito automobilio vairuotoją ir jį smaugęs. Tačiau K.Brownas atsiprašė nukentėjusiojo, pasiekė kompromisą ir ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas.

Iš „Lietkabelio“ išprašytas legionierius susirado naują komandą – Salonikų „Aris“, bet už nutrauktą kontraktą Panevėžyje pareikalavo kompensacijos.

„Octagon Europe“ advokatas Sabinas Gherdanas teisme pasiekė pergalę. BAT nustatė, kad šiame ginče buvo teisus K.Brownas ir įpareigojo „Lietkabelį“ sumokėti K.Brownui apie 57,6 tūkst. eurų, jo atstovams Maciejui Schwarzui ir Sauliui Švetkauskui – atitinkamai 3,9 ir 5,14 tūkst. eurų bei padengti dar apie 17 tūkst. eurų teismo išlaidų.

Viso „Lietkabeliui“ šis BAT sprendimas kainuotų mažiausiai 83,5 tūkst. eurų.

Jeigu „Lietkabelis“ nevykdys nuosprendžio, FIBA grasina papildomomis nuobaudomis. Tarp jų – 150 tūkst. Šveicarijos frankų (139,4 tūkst. eurų) bauda arba draudimas dalyvauti tarptautiniuose turnyruose.

Tiesa, „Lietkabelis“ per dvi savaites dar gali apskųsti FIBA draudimą registruoti naujus žaidėjus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas