Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
20:59

„Lietkabelio“ ukrainietis – apie N.Čanaką, karą ir Lietuvos pagalbą jo šaliai

Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ ekipa vasaros metu į savo gretas pasikvietė jauną gynėją iš Ukrainos – Oleksandrą Kovliarą. Pirmuoju aukštaičių tarpsezonio naujoku tapęs atakų dirigentas turėjo solidų sezoną ACB pirmenybėse, 2023 m. vasario FIBA atrankos lango metu debiutavo ir Ukrainos vyrų nacionalinėje komandoje. Visa tai įtikino organizaciją, kuri patikėjo žaidėjo talentu.

22-ejų 191 cm ūgio gynėjas praėjusį sezoną praleido rungtyniaudamas Ispanijos „Monbus Obradoiro“ klube kartu su Mareku Blaževičiumi. Nors ukrainietis nesikonsultavo su buvusiu komandos draugu prieš persikeldamas į Lietuvą, šeštadienį vykusiose „Betsafe-LKL“ rungtynėse prieš „Wolves Twinsbet“, kurias „Lietkabelis“ dramatiškai laimėjo 83:81, jie turėjo pokalbį apie laiką Ispanijoje.

„Turėjome trumpą pokalbį prieš rungtynes apie gerą laiką Ispanijoje, – 15min po mačo su Vilniaus ekipa sakė O.Kovliaras. – Prieš man persikeliant į „7bet-Lietkabelį“ nekalbėjome, tai buvo mano sprendimas.“

„Betsafe-LKL“ nuotr./Oleksandras Kovliaras
„Betsafe-LKL“ nuotr./Oleksandras Kovliaras

Po pergalės prieš sostinės komandą A.Kovliaras akcentavo gynybą ir geresnį išpildymą puolime. Panevėžiečiai dvitaškius metė įspūdingu 59 proc. tikslumu, pataikydami net 19 iš 32 metimų.

„Pagrindinis akcentas buvo gynyba, agresyvumas ir turėjome pataikyti savo metimus, – pergalės priežastis vardijo gynėjas. – Paskutinėse rungtynėse prieš Ankaros „Turk Telekom“ gerai gynėmės, tačiau nepataikėme metimų. Šiandien turėjome geresnes rungtynes puolime ir laimėjome.“

Sezoną ukrainietis pradėjo gana užtikrintai. Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) per dvejas sužaistas rungtynes rinko po 7,5 taško ir fiksavo 10 naudingumo balų statistiką. Europos taurės pirmosiose rungtynėse pelnė 12 taškų ir surinko 7 naudingumo balus.

O.Kovliaras džiaugiasi prisijungęs prie Panevėžio ekipos ir tikisi, kad rungtyniavimas dviejuose stipriuose turnyruose bei didesnė atsakomybė aikštelėje leis jam greičiau tobulėti.

„Džiaugiuosi turėdamas galimybę žaisti aukšto lygio turnyruose – tiek Lietuvos krepšinio lygoje (LKL), tiek ir antrame pagal pajėgumą Senojo žemyno krepšinio turnyre Europos taurėje. Tai yra gera galimybė tobulėti ir augti kaip žaidėjui. Treneris leidžia man atlikti savo dalykus aikštelėje, suteikia pasitikėjimo. Turiu gerus komandos draugus, tiesiog stengiuosi būti kuo naudingesnis kiekvieną minutę, praleistą aikštelėje“, – sakė panevėžiečių atakų generolas.

kklietkabelis.lt nuotr./Oleksandras Kovliaras ir Vytenis Lipkevičius
kklietkabelis.lt nuotr./Oleksandras Kovliaras ir Vytenis Lipkevičius

Vieno „7bet-Lietkabelio“ lyderių 15min paklausė apie komandos žaidimo braižą, kuo ši ekipa išsiskiria ir ko reikalauja treneris.

„Manau, kad gynyba ir fiziškumas, – vardino Kovliaras. – Šiuos aspektus galėčiau išskirti, tačiau tikrai sezono eigoje būsime dar geresni.“

Portale 15min – interviu su gynėju iš Ukrainos, kuriame jis dalijasi mintimis apie panevėžiečių žaidimo stilių, darbą su vyriausiuoju treneriu, naujoko debiutą, karo Ukrainoje situaciją ir Lietuvos teikiamą pagalbą jo nuo Rusijos kenčiančiai šaliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas