Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Lietuvių istorija OŽ atrankose: saldus kerštas, cirkai Karakase ir L.Dončičiaus vakarėlis

Praleidusi Tokijo olimpines žaidynes 2021-aisiais, Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė į pagrindinį sporto renginį Paryžiuje šįmet sieks sugrįžt per atrankos turnyrą Puerto Rike. 15min pristato tris saldžiomis pergalėmis, skandalais ir skaudžia nesėkme pažymėtas mūsų šalies rinktines istorijas olimpinių žaidynių atrankose.

Jonui Valančiūnui dėl kontrakto draudimo problemų lietuvių žygį Karibų baseine stebint iš šono, vos trys šių metų komandos žaidėjai turi olimpinių žaidynių patirties.

Tai – 2016-aisiais Rio turnyre žaidę Domantas Sabonis, Mindaugas Kuzminskas ir Marius Grigonis. Šiai komandai vadovavo dabar jau karjerą baigęs ir politiko kostiumą užsivilkęs Jonas Kazlauskas.

Nuo pastarojo mūsų šalies krepšinio rinktinės dalyvavimo pagrindiniame sporto renginyje praėjo aštuoneri metai, o į Paryžių lietuviai bandys prasibrauti pro atranką Puerto Rike.

Kazio Maksvyčio vyrai pirmąją liepos savaitę San Chuano mieste grupių etape susikibs su Meksikos ir Dramblio Kaulo Kranto rinktinėmis, o atkrintamosiose Lietuvos komandos laukti Bahreino, Puerto Riko arba Italijos nacionalinių komandų išbandymai.

15min primena apie ankstesnius tris Lietuvos rinktinės dalyvavimus olimpinių žaidynių atrankos turnyruose – Badachose ir Saragosoje (1992 m.), Karakase (2012 m.) bei Kaune (2021 m.).

FIBA.com nuotr./Šarūnas Marčiulionis
FIBA.com nuotr./Šarūnas Marčiulionis

„Gaila, kad nelaimėjome 53 taškų persvara“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius