Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 06

Lietuvos devyniolikmečiai grupių etapą užbaigė įspūdingai sudorodami japonus

Gedimino Petrausko treniruojama Lietuvos jaunių (iki 19 metų) vaikinų rinktinė pergalingai užbaigė Latvijoje vykstančio pasaulio čempionato grupių etapą. Lietuviai net 95:61 (28:13, 29:19, 21:9, 17:20) sutriuškino Japonijos bendraamžius.
Ąžuolas Tubelis
Ąžuolas Tubelis / FIBA nuotr.

Tai buvo antroji lietuvių pergalė grupių etape. Jį Lietuvos rinktinė pradėjo 71:80 nusileisdama Kanadai, o antrajame ture 78:73 palaužė Senegalą.

Su dviem laimėjimais lietuviai užėmė antrąją vietą A grupėje ir aštuntfinalyje žais prieš trečioje vietoje B grupėje likusią komandą. Ja greičiausiai taps Puerto Riko arba šeimininkės Latvijos devyniolikmečiai.

Paskutinėse grupės rungtynėse lietuviai atsiplėšė greitai ir jau pirmajame kėlinyje pasiekė 15 taškų persvarą, o antrajame ketvirtyje turėjo 25 taškų pranašumą.

Situacija nesikeitė ir po ilgosios pertraukos – trečiajame kėlinyje skirtumas tarp komandų pasiekė 41 tašką, o japonams kiek sušvelninti deficitą pavyko tik ketvirtajame kėlinyje.

Lietuviams talžant varžovus, G.Petrauskas galėjo leisti pailsėti rinktinės lyderiams. Ąžuolas Tubelis žaidė tik 17 minučių ir pelnė 15 taškų, o Augustas Marčiulionis vos per 13 minučių spėjo įmesti 13 taškų.

Lietuva: Liutauras Lelevičius (7 atk. kam.) ir Ąžuolas Tubelis (5 per. kam.) po 15, Augustas Marčiulionis 13, Edgaras Preibys 10.

Japonija: Atsuya Ogawa ir Johnas Harperis po 10, Renas Hanechika 9.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas