Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 07 12 /21:03

Lietuvos krepšininkai pasismagino ir ketvirtą kartą: sutriuškinti Nyderlandai

Lietuvos krepšinio rinktinė toliau šluoja savo varžovus nuo kelio. Antradienio vakarą Jono Kazlausko auklėtiniai Alytuje 84:61 (24:19, 18:6, 24:22, 18:14) sutriuškino Nyderlandų komandą. Tai buvo jau ketvirtoji lietuvių repeticija prieš Rio de Žaneiro olimpines žaidynes.
Jonas Valančiūnas
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šį kartą ant parketo neišbėgo Mindaugas Kuzminskas, Renaldas Seibutis, Antanas Kavaliauskas ir Adas Juškevičius, tačiau ir be jų lietuviai neturėjo jokio vargo.

Tolti mūsiškiai pradėjo jau pirmojo kėlinio antroje pusėje. Rungtynių pradžioje dar sugebėję priešintis, Nyderlandai palūžo, kai jiems pirmaujant tašku lietuviai spurtavo 7:0, o viską vainikavo galingas Jono Valančiūno dėjimas.

Po šios atkarpos „oranžiniai“ neatsitiesė, o J.Kazlauskas dažnai keitė žaidėjus ir sprendė savo uždavinius.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Lietuvos rinktinės eksperimentai Jonui Kazlauskui susuko galvą
Robertas Javtokas: „Metai nebe tie, bet jaučiu, kad galiu žaisti žymiai geriau“

Pirmą kartą vilkėdamas rinktinės marškinėlius šią vasarą į aikštę išbėgo Jonas Mačiulis. Puolėjas aikštėje praleido beveik 18 minučių ir pelnė 6 taškus. Mačą kaunietis baigė praskelta lūpa ir su kraujuotais marškinėliais, tačiau tai jo nuotaikos nesugadino.

VIDEO: Jonas Kazlauskas: „Dar daug dalykų kelia nerimą“

„Dar viena lengva pergalė. Kvapo dar truputį trūksta, bet tai dar tik pirmosios rungtynės. Žaidimas po truputį gerėja, tačiau ir varžovai dar ne tie. Kai žaisime su Ispanija, tuomet ir pasimatys tikrasis mūsų pajėgumas“, – po mačo kalbėjo J.Mačiulis.

Iki šiol lietuviai Klaipėdoje 88:58 buvo įveikę Naująją Zelandiją ir 81:56 pasismagino žaisdami su Tunisu bei 84:53 Vilniuje nesunkiai susitvarkė su Venesuela.

VIDEO: Deividas Gailius: „Jaučiu konkurenciją“

Lietuva – Nyderlandai 84:61 (24:19, 18:6, 24:22, 18:14).

Lietuva: Jonas Valančiūnas 16 taškų (5/7 dvit., 6/6 baud., 9 atk. kam.), Paulius Jankūnas 10, Domantas Sabonis (12 atk. kam.), Marius Grigonis ir Mindaugas Girdžiūnas po 8, Robertas Javtokas, Vaidas Kariniauskas ir Deividas Gailius po 7, Jonas Mačiulis 6, Mantas Kalnietis ir Artūras Milaknis po 3, Edgaras Ulanovas 1.

Nyderlandai: Jito Kokas 14, Jessey Voornas 12, Worthy De Jongas ir Willemas Brandwijkas po 9.

Kitose „Huawei Cup 2016“ turnyro rungtynėse antradienį Venesuelos ekipa 68:57 (9:12, 22:14, 20:25, 17:6) privertė pasiduoti Baltarusijos komandą.

Turnyro lentelė (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, taškų santykis, taškai):

1. Lietuva 2 0 168:124 4
2. Venesuela 1 1 131:141 3
3. Baltarusija 0 1 57:68 1
4. Nyderlandai 0 1 61:84 1

VIDEO: Robertas Javtokas: „Metai nebe tie, bet galiu žaisti žymiai geriau“

Rungtynių eiga:

I kėlinys. Dvikovą šeimininkai pradėjo tokiu starto penketu: Mindaugas Girdžiūnas, Artūras Milaknis, Edgaras Ulanovas, Domantas Sabonis ir Jonas Valančiūnas.

Po kelių netaiklių metimų, taškų sąskaitą atidarė D.Sabonis, tačiau svečiai atsakė irgi taikliu metimu.

Tuomet savo aštriausią ginklą išsitraukė A.Milaknis. Jo tolimas metimas vėl grąžino persvarą šeimininkams – 5:2.

J.Valančiūno metimas iš po krepšio taip pat buvo taiklus, tačiau tuomet lietuviai stabtelėjo ir tris iš eilės atakas rezultatyviai sužaidę Nyderlandų krepšininkai išsiveržė į priekį 8:7.

VIDEO: Paulius Jankūnas: „Forma dar ir neturi būti optimali“

Lietuvius gelbėjo minutės pertraukėlė. Mūsiškiai spurtavo 7:0, o šią atkarpą galingu dėjimu užbaigė J.Valančiūnas – 14:8.

„Toronto Raptors“ bokštas vis dažniau ėmėsi iniciatyvos ir Nyderlandų krepšininkai nieko pastatyti prieš Lietuvos pagrindinį „centrą“ nepajėgė. Sužaidus 8 minutes J.Valančiūnas jau buvo pelnęs 12 taškų.

Po I kėlinio – 24:19.

II kėlinys. Antrą ketvirtį vėl aktyviau pradėjo lietuviai. Gražus Mariaus Grigonio ir Manto Kalniečio išpuolis, Jono Mačiulis tolimas metimas ir lietuviai pirmą kartą įgijo dviženklę persvarą – 30:20.

Pauliaus Jankūno metimas atsilošus, Roberto Javtoko rezultatyvus kamuolio „pataisymas“, Mariaus Grigonio „kiauras“ tritaškis – lietuviai lemtingai nutolo (37:20).

Pirmuosius taškus „iš žaidimo“ Nyderlandai antrajame ketvirtyje pelnė tik prasidėjus paskutinei jo minutei.

Įpusėjus rungtynėms, lietuvių pranašumas buvo daugiau nei įtikinamas – 42:27.

III kėlinys. Prieš pat didžiąją pertrauką nosies lūžį patyrė olandas Thomas van der Marsas, tad jo pasirodymas buvo baigtas.

Trečiasis kėlinys vėl prasidėjo lietuvių uraganiniu puolimu. M.Kalnietis gražiai pakabino kamuolį virš varžovų krepšio ir Deividas Gailius galingu dėjimu iš vietos pakėlė visus Alytaus arenos žiūrovus.

Tritaškį smeigė P.Jankūnas, J.Valančiūnas pridėjo dėjimą, du taškus iš po krepšio pelnė Vaidas Kariniauskas. Po Jono Kazlausko paimtos minutės pertraukėlės lietuviai vėl pradėjo tolti – 55:32.

Įpusėjus kėliniui, Nyderlandai pelnė keletą lengvų taškų, tačiau šeimininkai labai greitai savo vežimą grąžino į vėžes.

Po trijų kėlinių – 66:47.

IV kėlinys. Paskutinį ketvirtį tolimu metimu pradėjo vis dažniau nuo tritaškio zonos atakuojantis D.Sabonis. Po akimirkos jau M.Grigonis atliko gražų perdavimą R.Javtokui ir šis lengvai užbaigė ataką. M.Girdžiūno antrasis tritaškis – 73:49.

Per likusias minutes intriga taip ir nepakvipo. J.Kazlauskas toliau varijavo sudėtimi ir dėjo pamatus ateities kovoms, o varžovai nieko pavojingesnio sukurti ir priartėti nesugebėjo.

Paskutinėmis minutėmis rinktinės lyderiai savo komandos draugų žaidimą stebėjo nuo atsarginių suolo, tačiau ir jaunieji rinktinės žaidėjai savo varžovams niekuo nenusileido.

Pergalė – 84:61.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas