Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 02 24

Lietuvos krepšininkas Ukrainoje: „Laukiame automobilio, kuris veš į Rumuniją ar Moldovą“

Kremlius smogė iš visų pusių Ukrainai ketvirtadienio rytą. Ukrainoje pradėtas karas keičia ir ten rungtyniaujančių krepšininkų gyvenimą.
Dominykas Domarkas
Dominykas Domarkas / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Dominykas Domarkas šį sezoną yra vienas „Ternopil-TNEU“ klubo lyderių, bet krepšinis baigėsi Ukrainoje ketvirtadienio rytą kartu su iš Rusijos atskriejusiomis bombomis.

„Padėtis labai įtempta, – ketvirtadienį 10 valandą ryte 15min sakė D.Domarkas. – Šiuo metu esu saugus bute kartu su kitu legionieriumi. Esame susipakavę daiktus, laukiame automobilio, kuris išveš mus į Rumuniją arba Moldovą – dar nėra aišku. Ieškome, per kur galima būtų greičiau palikti šalį.“

Ternopolis yra Vakarų Ukrainoje, netoli Vengrijos ir Lenkijos.

D.Domarkui vis atrodė, kad Vakarų Ukrainoje yra saugiau nei šalies Rytuose, tačiau Vladimiro Putino įsakymas pulti Ukrainą dramatiškai supurtė visą šalį.

„Mūsų miestas – mažas, čia nieko neįvyko, – ačiū Dievui. Tačiau aplinkui matome Ivaną Frankovską, Lucką, Lvovą – šiuos miestus palietė bombos, – pasakojo 29 metų krepšininkas. – Pro langą stebime prie bankų ir degalinių ilgas žmonių eiles.

O mes laukiame automobilio ir važiuosime.“

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Dominykas Domarkas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Dominykas Domarkas

Krepsinis.net skelbia, kad leidimus iš savo komandų palikti Ukrainą gavo ir Zaporožėje rungtyniaujantis Antanas Udras, taip pat ten treneriu dirbęs Paulius Barkus. Ukrainą jau palieka Tomas Munius, kuris darbavosi Dnipropetrovsko „Dnipr“ klube fizinio rengimo treneriu.

VIDEO: Ukrainoje prie bankomatų – dešimtys žmonių, degalinėse driekiasi eilės

Praėjusį sezoną Prienuose D.Domarkas prieš kelias savaites 15min kalbėjo, jog ukrainiečiai be baimės stebėjo augančią Rusijos agresiją.

„Kiek tenka pasikalbėti su vietiniais, visų nuotaikos yra ramios, jie pasitiki savo jėgomis, – sausį pasakojo kaunietis. – Ne kartą esu klausęs: Ar nebijote karo? Visi tik nusijuokia ir atsako: tegu tik puola, mes ginsime savo valstybę.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas