Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 22

Lietuvos krepšininkų neišgąsdins nė vienas grupės priešininkas

Antradienį Stambule ištraukti vyrų Europos krepšinio čempionato burtai, po kurių paaiškėjo Lietuvos rinktinės varžovai. 
Mantas Kalnietis, Paulius Jankūnas ir Renaldas Seibutis
Mantas Kalnietis, Paulius Jankūnas ir Renaldas Seibutis / Alfredo Pliadžio nuotr.

Izraelio ir Lietuvos krepšinio federacijos dar spalio mėnesį paskelbė apie bendradarbiavimą bei Izraelio kvietimą lietuviams žaisti grupės etapo rungtynes Tel Avive. B grupėje taip pat rungtyniaus Ukrainos, Gruzijos, Italijos ir Vokietijos rinktinės.

Krepšinio specialisto Rūtenio Paulausko nuomone, sudėtinga varžovus vertinti iš anksto, nes jie yra vertinami pagal buvusius pasiekimus, kurie ne visada atspindi būsimų rinktinių pajėgumą.

Kaip pavyzdį jis pateikia 2015 metų Europos čempionatą ir lietuviams tekusią grupę, kurioje tąkart taip pat žaidė estai, latviai, belgai, čekai ir ukrainiečiai.

Daugelis manė, taip pat prisipažįsta ir jis pats, kad lietuviams tekusi grupė buvo labai paranki.

„Tačiau prisiminkime, kaip buvo sunku. Galiu pasakyti, kad visi Europos čempionato dalyviai – rimti varžovai. Bet Lietuvai, kaip visų paskutinių beveik 20 metų čempionatų konkurencingai komandai, pirmame etape varžovai yra įveikiami. Ne veltui Lietuva buvo patekusi į pirmą pagal pajėgumą krepšelį. Jai bijoti nė vieno varžovo nereikia – reikia galvoti, kaip geriau pasirengti ir žiūrėti, kokia bus mūsų sudėtis, ir kokia – varžovų“, – įsitikinęs specialistas

Kaip pajėgiausią varžovą Lietuvos rinktinei 2017 m. Europos čempionato B grupėje jis išskyrė Italijos rinktinę, o po to – Izraelio, kuri žaisdama savo žiūrovų akivaizdoje tikrai norės surinkti pajėgiausią sudėtį.

Kokio pajėgumo rinktines atsiveš kitos valstybės? Anot R.Paulausko, šiandien pasakyti labai sunku. Pirmiausia dėl to, kad 2017 m. Europos čempionatas dėl FIBA reformų prarado savo ankstesnę svarbą.

„Nepamirškime vieno dalyko – ateinantis Europos čempionatas šiek tiek devalvuojasi dėl pasikeitusio jo reikšmingumo. Ar neatsitiks taip, kad nemažai komandų atveš jaunesnes sudėtis? Ar neatsitiks taip, kad Lietuva į šį Europos čempionatą gal net ir sąmoningai nerinks stipriausių? Jeigu bus taip, kad Paulius Jankūnas, Jonas Mačiulis, galbūt Renaldas Seibutis, ar kiti nuspręstų šiek tiek atsipūsti, praleisti šį čempionatą, manau, kad niekas labai stipriai jų nesmerktų. Bet Lietuva yra ta komanda, kuri visada turi rezervą: kartais atrodo, kad nuvažiavus su jaunimu bus blogai, o būna atvirkščiai. Kartais ir dar geriau“, – įžvalgomis dalijosi krepšinio specialistas.

Roberto Dačkaus nuotr./Rūtenis Paulauskas
Roberto Dačkaus nuotr./Rūtenis Paulauskas

Žvelgdamas į A grupę, su kurios komandomis lietuviai susitiks kitame etape, R.Paulauskas sakė, jog tai labai panašus šešetas pagal pajėgių komandų išsidėstymą. Kaip žinia, A grupėje žais suomiai, islandai, prancūzai, graikai, slovėnai ir lenkai.

„Manau, kad Lietuva pirmiausia turi galvoti kaip grupėje būti pirmai arba antrai ir turėti pergalių ar auksinių taškų“, – sakė R.Paulauskas.

Europos čempionate į pergales Lietuvos rinktinę ves naujas treneris. Anot R.Paulausko, Lietuvos rinktinės braižas pirmiausia labai stipriai priklausys nuo to, kokie žaidėjai susirinks.

„Labai svarbi Manto Kalniečio sportinė forma. Kai jis žaidžia gerai, tai ir kitų žaidėjų braižas šiek tiek kitoks. Manau, kad labai stipriai komanda keistis neturėtų. Bet naujų sprendimų galbūt turėtume pamatyti. Dainius Adomaitis išmano šiuolaikinį krepšinį“, – svarstė R.Paulauskas.

Europos čempionatas vyks rugpjūčio 31– rugsėjo 17 dienomis keturiose šalyse: Izraelyje, Turkijoje, Rumunijoje ir Suomijoje. Atkrintamosios varžybos bus rengiamos Stambule.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai