Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
15:29 /15:56

Lietuvos krepšinio rinktinių transliacijos grįžta į LRT eterį

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės rungtynes nuo 2025 m. rudens transliuos LRT. Tai paaiškėjo po to, kai Tarptautinė krepšinio federacija (FIBA) ir Europos transliuotojų sąjunga (EBU) šiandien paskelbė, kad pasiekė susitarimą dėl 2025-29 metų FIBA turnyrų transliacijų.

Sutartis įsigalios po 2025 m. Europos vyrų krepšinio čempionato, rašoma pranešime spaudai.

LRT yra EBU narė ir pateikė pasiūlymą tarptautinei krepšinio federacija FIBA kartu su kitais 19-ka Europos valstybių visuomeninių transliuotojų. Pažymėtina, kad FIBA krepšinis po ilgos pertraukos taip pat grįš ir į Latvijos (LTV) bei Estijos (ERR) visuomeninių transliuotojų kanalus.

„Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė po daugiau nei dviejų dešimtmečių grįžta į LRT eterį. Krepšinio gerbėjai mažiausiai ketverius metus LRT eteryje galės stebėti visas vyrų krepšinio rinktinės rungtynes. Labai džiaugiamės ir tuo, kad kartu LRT įsigijo ir 2027 m. Lietuvoje vyksiančio Europos moterų krepšinio čempionato transliavimo teises. Tikimės, kad platesnis moterų krepšinio nušvietimas prisidės prie jo atgimimo Lietuvoje“, – sako LRT generalinė direktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė.

LRT tiesiogiai transliuos visas savo nacionalinių komandų rungtynes. Tiesioginių transliacijų teisės apims atrankas, grupių etapus, ketvirtfinalius, pusfinalius ir finalus.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Domantas Sabonis ir Jonas Valančiūnas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Domantas Sabonis ir Jonas Valančiūnas

„Ši partnerystė parodo, kaip vis labiau krepšinis populiarėja pasaulyje, ypač tarp sirgalių, kurie palaiko savo nacionalines komandas. Europos transliuotojų sąjungos ekspertiškumas ir pasiekiamumas suteiks kokybišką platformą populiarinti krepšinį Europoje. Jau esamų ir naujų krepšinio gerbėjų laukia dar daugiau rungtynių ir intriguojančių akimirkų“, – sako FIBA media ir marketingo generalinis direktorius Frank Leenders.

Pagal sudarytą partnerystę, visuomeniniai transliuotojai taip pat aktyviai skleis žinią apie FIBA renginius ir savo nacionalines komandas.

„Krepšinio pristatymas platesnei auditorijai visoje Europoje yra svarbus žingsnis, kad šis sportas taptų dar labiau prieinamas. Mūsų stipri partnerystė su FIBA leidžia atversti naują puslapį visam krepšiniui ir sportininkams. Palaikomi EBU narių esame pasiryžę užtikrinti, kad krepšinis pasiektų tokią auditoriją, kokios yra nusipelnęs“, – teigia EBU įsigijimų, pardavimų ir partnerystės direktorius Adrian Fikentscher.

EBU yra pirmaujanti visuomeninių transliuotojų sąjunga pasaulyje, turinti 113 narių 56 šalyse ir 31 partnerį Azijoje, Afrikoje, Australijoje ir Amerikoje. EBU nariai iš viso turi beveik 2000 televizijos ir radijo kanalų bei internetinių portalų platformų. EBU transliuoja 153 kalbomis ir pasiekia daugiau nei milijardą žmonių visame pasaulyje.

Svarbiausios LRT transliuojamos FIBA rungtynės

  • 2025–29 m. visos Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės rungtynės.
  • 2027 m. pasaulio vyrų krepšinio čempionatas Katare.
  • 2027 m. Europos moterų krepšinio čempionatas Lietuvoje ir Suomijoje.
  • 2028 m. olimpinis krepšinio atrankos turnyras.
  • 2029 m. FIBA Europos krepšinio čempionatas.

Daugiau tarptautinio krepšinio transliacijų

Netrukus po LRT, savo pranešimą išplatino ir TV3, kurios eteryje iki šiol buvo transliuojamos Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės rungtynės.

Teigiama, kad žiūrovams Baltijos šalyse nuo šiol bus pasiūlyta daugiau tarptautinio krepšinio transliacijų nei bet kada anksčiau.

Nuo 2025 m. lapkričio mėn. ketverių metų laikotarpiu tarptautinis krepšinis bus transliuojamas keliais žiniasklaidos kanalais trijose šalyse pagal du susitarimus.

Pirmuoju – pratęsiamas FIBA ir ilgametės partnerės TV3 Grupės susitarimas. Antrasis suteikia transliavimo teises nacionaliniams visuomeniniams transliuotojams Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje pagal naująją partnerystę su EBU, apimančią 16 Europos šalių.

Nacionalinių rinktinių rungtynės ir kitos svarbios didžiausių renginių rungtynės, įskaitant atrinktas ketvirtfinalio, pusfinalio ir finalo rungtynes, bus tiesiogiai ir nemokamai rodomos per televiziją, radiją ir skaitmenines platformas.

Šias EBU narių transliacijas papildys TV3 Grupė, kurios „Go3“ televizija visame Baltijos regione išskirtinai transliuos visus FIBA renginius. Atrinktos karščiausios rungtynės taip pat bus rodomos nemokamai per populiariuosius TV3 ir TV6 kanalus Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje.

Šios strateginės partnerystės tarp FIBA ir DAZN, dėl kurių susitarė „FIBA Media“, užtikrins kad sirgaliai Baltijos regione ir visoje Europoje turės platų pasirinkimą ir plačiausią FIBA krepšinio transliacijų aprėptį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas