Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 26

Lietuvos krepšinio talentų viltys žlugo jau Europos čempionato aštuntfinalyje

Lietuvos jaunieji krepšininkai turėjo didelių lūkesčių Europos jaunimo (iki 18 metų) čempionate, bet turnyras Niše (Serbija) virto nusivylimu – aštuntfinalyje Remigijaus Bardausko treniruojama ekipa krito įtemptose rungtynėse su Turkija.
Lietuvos jaunimo (iki 18 metų) krepšinio rinktinė.
Lietuvos jaunimo (iki 18 metų) krepšinio rinktinė. / FIBA nuotr.

Įtampos kupinas aštuntfinalis klostėsi labai atkakliai, bet pabaiga nebuvo sėkminga Lietuvos komandai.

Lietuviai pralaimėjo 72:76 (23:17, 14:20, 14:16, 21:23) ir pasitraukė iš kovos turnyre jau pirmajame atkrintamųjų varžybų etape.

Viltis dar buvo gyva, kai likus minutei rezultatyviausias komandos žaidėjas trečiadienio mače Justas Stonkus pataikė tritaškį ir išlygino rezultatą (68:68).

Tačiau tada turkai pataikė tritaškį iš krašto.

Likus 25 sek. J.Stonkus pataikė dvi baudas ir sušvelnino skirtumą iki minimumo (70:71), bet varžovai baudų metimais atstatė trijų taškų pranašumą likus 24 sek., o kitoje atakoje sudėtingas J.Stonkaus tritaškis nebuvo taiklus.

Pridėję dar tašką baudos metimu Turkijos krepšininkai iškovojo pergalę ir pateko į ketvirtfinalį, kuriame susitiks su Ispanijos ir Čekijos poros laimėtoju.

Lietuvos komanda mačą baigė be pagrindinio vidurio puolėjo Alekso Bieliausko, kuris likus žaisti tris minutes kurioziškai gavo penktąją pražangą – blokavęs metimą pamojavo pirštu varžovui ir buvo nubaustas technine pražanga.

Daugiausiai taškų Lietuvos ekipai pelnė J.Stonkus – 18. Kitas Kauno „Žalgirio“ jaunimo sistemos auklėtinis A.Bieliauskas surinko 14 taškų.

Vytautas Žygas surinko 12 taškų ir atkovojo 8 kamuolius, o Mantas Juzėnas ir Mantas Kočanas pridėjo po 7 taškus.

Tai buvo blankios rungtynės kitiems svarbiems rinktinės žaidėjams – grupės etape rezultatyviausiai žaidęs Kasparas Jakučionis iš „Barcelona“ klubo šįkart pelnė 4 taškus, pataikęs tik 2 metimus iš 9.

Petras Padegimas pelnė 4 taškus, pataikęs 2 metimus iš 12, nors ir atkovojo 11 kamuolių. Nojus Indrušaitis, pernai patekęs į Europos jaunimo (iki 16 metų) geriausių žaidėjų penketą, trečiadienį surinko tik 3 taškus per 10 min.

Suprasti akimirksniu

  • Ši Lietuvos jaunimo (iki 18 metų) rinktinė sudaryta iš keturių žaidėjų, kurie pernai treniruojami Tomo Purlio tapo Europos jaunimo (iki 16 metų) čempionais bei aštuonių krepšininkų, kurie pernai treniruojami Remigijaus Bardausko pasaulio jaunimo (iki 17 metų) pirmenybėse užėmė ketvirtą vietą.

Lietuvos aštuoniolikmečių vaikinų komanda atvyko į Nišą su didelėmis ambicijomis, laimėję visas kontrolines rungtynes, bet turnyro startas buvo permainingas.

Grupės varžybose Remigijaus Bardausko treniruojami lietuviai nusileido Izraelio ir Prancūzijos bendraamžiams, o tarp šių nesėkmių nugalėjo Švediją.

Visos keturios komandos iškopė į atkrintamąsias varžybas, kurių aštuntfinalyje trečią vietą A grupėje užėmusiems lietuviams teko B grupės antroji ekipa – Turkija.

Turkai grupės etape nugalėjo lenkus ir kroatus bei pralaimėjo vokiečiams.

Suprasti akimirksniu

  • Lietuvos rinktinės lyderiai grupės etape: Kasparas Jakučionis – po 13,7 taško, Justas Stonkus – po 12,7, Nojus Indrušaitis – po 11,7, Mantas Juzėnas – po 11,3, Petras Padegimas – po 11, Aleksas Bieliauskas – po 9,7 taško.

Lietuvos ir Turkijos komandų rungtynes galima peržiūrėti čia:

VIDEO: LIVE - Turkey v Lithuania | FIBA U18 European Championship 2023

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas