Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 27 /17:27

Burtai ant Lietuvos rinktinės kelio siunčia Europos čempionus su Luka Dončičumi

Olimpinės svajonės birželį sieksianti Lietuvos rinktinė sužinojo savo varžovus olimpiniame atrankos turnyre. Kaune vyksiančiame viename iš keturių atrankos turnyrų Dariaus Maskoliūno treniruojama komanda A grupėje susitiks su Pietų Korėjos ir Venesuelos rinktinėmis. O štai pusfinalyje arba finale laukia potenciali akistata su 2017 metų Europos čempionais slovėnais ir jų superžvaigžde Luka Dončičiumi.

Sėkmės atveju, grupėje užėmus pirmąją arba antrąją vietą, turnyro pusfinalyje bei finale Lietuvos rinktinė kautųsi su B grupės komandomis. Į ją pateko ir į Kauną atvyks Lukos Dončičiaus atstovaujama Slovėnija, taip pat Lenkija bei Senegalas.

Tik grupės nugalėtojai gaus teisę žaisti olimpinėse žaidynėse Tokijuje.

Pirmoji dvikova lietuvių lauka birželio 23 dieną su Venesuelos rinktine, o birželio 25 d. vyks susitikimas su Pietų Korėjos krepšininkais.

Olimpiniai atrankos turnyrai vyks birželio 23–28 dienomis. Be Kauno, rinktinės kelialapių į Tokiją sieks ir Belgrade (Serbija), Splite (Kroatija) bei Viktorijoje (Kanada).

Olimpinių atrankos turnyrų komandos (grupė)
Kaunas Belgradas Splitas Viktorija
Lietuva (A) Dominikos Respublika (A) Vokietija (A) Graikija (A)
Pietų Korėja (A) Naujoji Zelandija (A) Rusija (A) Kinija (A)
Venesuela (A) Serbija (A) Meksika (A) Kanada (A)
Lenkija (B) Puerto Rikas (B) Tunisas (B) Urugvajus (B)
Slovėnija (B) Italija (B) Kroatija (B) Čekija (B)
Angola (B) Senegalas (B) Brazilija (B) Turkija (B)

Į Tokijo olimpines žaidynes pateks kiekvieno iš keturių atrankos turnyrų nugalėtojai, kurie prisijungs prie aštuonių vietas žaidynėse jau užsitikrinusių komandų: Ispanijos, Argentinos, Prancūzijos, Australijos, JAV, Nigerijos, Irano ir Japonijos.

Suprasti akimirksniu

  • Komandos, kurios jau turi olimpinius bilietus: JAV, Ispanija, Prancūzija, Australija, Argentina, Nigerija, Iranas (pagal pasaulio čempionato rezultatus, bilietus teikiant žemynų geriausioms komandoms) ir Japonija (žaidynių šeimininkė).
  • Atrankos turnyruose dalyvaus 24 komandos: Lietuva, Graikija, Italija, Turkija, Rusija, Serbija, Slovėnija, Kroatija, Vokietija, Čekija, Lenkija, Kanada, Dominikos Respublika, Puerto Rikas, Brazilija, Urugvajus, Venesuela, Meksika, Angola, Senegalas, Tunisas, Kinija, Pietų Korėja, Naujoji Zelandija.

Turnyro organizavimas Kaune Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) skaičiavimais turėtų atsieiti iki 3 mln. eurų. Apie 70 proc. šios sumos – 2,1 mln. eurų – nusės FIBA sąskaitoje, o dar apie 900 tūkst. prireiks turnyro rengimo kaštams – šešių komandų apgyvendinimui, maitinimui, transportui, apsaugai ir kitoms išlaidoms.

3 mln. eurų LKF planuoja surinkti iš keturių šaltinių: po milijoną skirs Vyriausybė ir Kauno miesto savivaldybė, o po 0,5 mln. atrieks pati LKF ir Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK).

Planuojama, kad dalis išlaidų bus susigrąžinta per parduotus bilietus į rungtynes „Žalgirio“ arenoje.

Lietuvos rinktinė olimpiniame atrankos turnyre yra dalyvavusi vieną kartą. 2012-aisiais Venesuelos sostinėje Karakase lietuviai laimėjo trejas iš ketverių rungtynių ir kartu su Rusija bei Nigerija pateko į Londono olimpines žaidynes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito