Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 08 18

Lietuvos rinktinės finišas: už ką reikėtų padėkoti ir kokia mūsiškių ateitis?

Kartais laimi gera komanda, o kartais laimi tiesiog geresni krepšininkai. Paskutiniuose Europos čempionatuose Lietuvos rinktinė būdama geresnė komanda nugalėdavo stipresnius krepšininkus turinčias rinktines. Šiose olimpinėse žaidynėse meistriškumas ėmė viršų.
Domantas Sabonis ir Jonas Valančiūnas
Domantas Sabonis ir Jonas Valančiūnas / Alfredo Pliadžio nuotr.

Pripažinkime – australai geresni

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Patty Millsas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Patty Millsas

Nebijokime didžiuotis savo komanda. Mažai rinktinių turi keturias geras vasaras paeiliui. Mes turėjome du Europos sidabrus ir tarp jų ketvirtą vietą pasaulyje be Manto Kalniečio.

Tačiau taip pat nebijokime pažvelgti tiesai į akis. Australų starto penketą sudaro penki NBA krepšininkai, iš kurių – keturi NBA čempionai. Jie tiesiog turi daugiau gerų krepšininkų.

Lietuva gražiai ir laisvai gali žaisti tik tada, kai Mantas Kalnietis yra ant sparnų. Bet sunku tikėtis, kad vienas krepšininkas žaidžiantis beveik be keitimų visą turnyrą temps komandą.

Kai esi mažiau talentingas už varžovą, tu dvigubai atidirbi gynyboje. Deja, šiose žaidynėse Lietuvos rinktinės gynyba nesuveikė. Pavedė patikimiausi praėjusių vasarų ginklai: darni gynyba ir puiki komandinė dvasia.

Ko galima tikėtis, kai Patty Millsas pataiko pirmus du metimus? Plyštančių arenos tinklelių. Daug stebiu šį krepšininką „San Antonio Spurs“ klube ir jeigu jam leisi įsibėgėti jau pirmosiomis žaidimo minutėmis, tu – miręs.

Aronas Baynesas ir Andrew Bogutas statė puikias užtvaras, o Millsas mėgavosi metimais į krepšį. Ne visada iššaunantis Matthew Dellavedova irgi leido vieną tritaškį po kito. Įsivėlus į taškų lenktynes, meistriškumo varžybas mūsiškiams, deja, prieš tokias talentingas komandas nėra daug šansų.

Yra už ką padėkoti

„Scanpix“/AP nuotr./Renaldas Seibutis ir Mantas Kalnietis
„Scanpix“/AP nuotr./Renaldas Seibutis ir Mantas Kalnietis

Dabar jau nekalbėkime apie tai, kad gero turnyro nesužaidė Jonas Valančiūnas, kodėl strigo kai kurie kiti žaidėjai ir ką blogai darė Jonas Kazlauskas.

Beprasmiška.

Per šį olimpinį ciklą rinktinė nudžiugino gausybe pergaliu ir padovanojo gerokai daugiau teigiamų emocijų nei liūdesio. Gaila tik, kad jį baigė trimis slogiais pralaimėjimais.

VIDEO: Po pralaimėjimo australams sirgaliai liūdni, bet dėkoja krepšininkams

Normalu, kad mes Lietuvoje laukėme medalių. Pati rinktinė iškovodama du Europos sidabrus kartelę sirgaliams iškėlė aukštai. O tie medaliai buvo dantimis ir nagais iškovoti.

Lietuviai nėra ispanai, ar amerikiečiai, kad galėtų šluoti varžovus nuo žemės paviršiaus. Tik labai nemalonu, kai nušluoja lietuvius.

Ateitis

„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis
„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis

Esminis klausimas, kas vadovaus Lietuvos rinktinei, tačiau dabar apie tai spekuliuoti neverta.

Žaidėjų korpuse ateitis neatrodo blogai. Mantas Kalnietis parodė, kad sugrįžta į aukščiausią lygį, Jonas Valančiūnas neabejotinai atsigaus, Mindaugas Kuzminskas jau pasiruošęs tapti lyderiu.

Kojas apšilo kai kurie jauni krepšininkai, tikrai dideles viltis sieju su Mariumi Grigoniu. Jei Domantas Sabonis sėkmingai tobulės NBA ir viskas bus gerai su Donatu Motiejūnu, dėl priekinės linijos nerimauti tikrai nereikia.

Po truputį rinktinėje prasidės kartų kaita. Labai laukiu įsižiebiančių Tado Sedekerskio ir Arno Veličkos žvaigždžių. Abu Ispanijoje tobulėsiantys jaunuoliai atrodo talentingi ir daug žadantys.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rytis Vyšniauskas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rytis Vyšniauskas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas