Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2015 08 19

Lietuvos rinktinės aikštės generolui dar reikia laiko

Mantas Kalnietis sugrįžo į Lietuvos rinktinę po nelemtos peties traumos. Kai patyręs įžaidėjas valdo kamuolį žiūrovai gali ramiau atsilošti kėdėje, tačiau iki senojo Manto jam dar šiek tiek trūksta. Tokią minti perša įžaidėjo klaidų skaičius rungtynėse su makedonais ir kol kas nedidelis rezultatyvumas. „Bet kam praleisti visą sezoną nėra lengva“, – ramina treneris Jonas Kazlauskas.
Antanas Kavaliauskas ir Mantas Kalnietis
Antanas Kavaliauskas ir Mantas Kalnietis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

M.Kalnietis pasirengimo Europos čempionatui cikle keliuose susitikimuose pakankamai solidžiai dirigavo atakoms. Per rungtynes jis vidutiniškai atlieka 4,4 rezultatyvaus perdavimo.

Tačiau neramina klaidų skaičius. Rinktinės atakų generolas pastarosiose rungtynėse su makedonais kamuolį prarado net 7 kartus, taip privertęs pratrūkti net ir juo itin pasitikintį J.Kazlauską.

Vien per pirmąjį kėlinį Mantas suklydo 4 kartus. Įprastai jis būdavo keičiamas kėlinio viduryje, tačiau J.Kazlauskas norėjo, kad starto penketas iškuoptų visą košę, kai makedonai užtikrintai buvo priekyje. M.Kalnietis ant suolo atsisėdo tik likus 12 sek. iki ketvirčio pabaigos.

„Visada spėsi pabarti, todėl norėjau, kad patys susitvarkytų. Bet nepasakyčiau, kad susitvarkė. Norėjau daugiau laisvę duoti Mantui, kad jis suvaldytų komandą. Dar jam reikia rungtynių, kad būtų toks, kaip anksčiau“, – teigė J.Kazlauskas.

M.Kalniečio statistika pasirengimo cikle
Rungtynės Statistika
Lietuva – Australija 80:68 13 min., 8 tšk. (1/4 dvit., 2/3 trit.), 3 atk. kam., 3 rez. perd., 2 kl.
Lietuva – Australija 92:85 16 min., 8 tšk. (1/4 dvit., 2/2 trit.), 0 atk. kam., 0 rez. perd., 1 kl.
Lietuva – Suomija 78:71 17 min., 0 tšk. (0/3 dvit.), 1 atk. kam., 11 rez. perd., 2 kl.
Lietuva – Austrija 86:71  Nežaidė
Lietuva – Turkija 86:74 16 min., 3 tšk. (1/2 trit.), 1 atk. kam., 4 rez. perd., 1 kl.
Lietuva – Makedonija 68:62 26 min., 9 tšk. (3/5 dvit., 1/2 trit.), 2 atk. kam., 4 rez. perd. 7 kl.

Tai buvo pirmos tokios rungtynės, kuriose M.Kalnietis žaidė beveik Europos čempionato ritmu – 26 minutes. Daug nepamatuotų perdavimų ir skubotų sprendimų rodo, kad aikštės generolui reikia dar šiek tiek laiko.

Kol kas M.Kalnietis klysta vidutiniškai 2,6 karto per nepilnas 18 minučių. Ne gana to, tikslą pasiekia vos 31 proc. jo mestų dvitaškių.

Tiesa, tritaškius mesdamas 66,6 proc. tikslumu, M.Kalnietis per mačą susirenka vid. 5,6 taško.

Iki Europos čempionato grupės varžybų Rygoje liko 17 dienų ir keturios kontrolinės rungtynės. Kaip teigė J.Kazlauskas, M.Kalniečiui dar reikia žaidybinės praktikos.

Gal per keturis mačus M.Kalnietis nespės įgyti optimalios formos, bet ekstra atveju Europos pirmenybių grupės varžybos bus dar vienas papildomas pasirengimo ciklas. Varžovai tokie, su kuriais galima leisti nedemonstruoti visų raumenų ir geriau pasiruošti atkrintamosioms.

„Verčia nerimauti kiekvieno krepšininko prastesnis žaidimas, bet nenoriu daryti greitų išvadų“, – po pergalės prieš makedonus sakė J.Kazlauskas.

Vos pusantro mėnesio aktyvaus krepšinio 2014-2015 m. sezoną turėjęs M.Kalnietis dar turi apsiprasti prie žaidimo penkiese prieš penkis. Jis turi apsiprasti ir prie pažeisto savo peties, dėl kurio atsargiai neria pro varžovų užtvaras pirmiausia prieš kontaktą atkišdamas ranką į priekį.

Jam dar reikia priprasti ir prie drąsesnio žaidimo priešininkų baudos aikštelėje – kol kas M.Kalnietis per 5 susitikimus dar nė karto nestojo prie baudų metimo linijos.

Palaukime, laiko dar yra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas