Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 05

Lietuvos rinktinės scenarijai: kaip patekti į pasaulio čempionato ketvirtfinalį?

Pirmasis pasaulio čempionato etapas Lietuvos rinktinei baigėsi skaudžiu pralaimėjimu Australijai. Žaidėjų nusivylimas leido suprasti, kad ši nesėkmė gali nulemti visą pasirodymą Kinijoje. Tai tiesa. Antrajame etape Lietuvos rinktinės laukia akistatos su Prancūzija ir Dominikos Respublika. Lietuviai erdvės klaidoms praktiškai neturi.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Lietuvos rinktinė persikelia į Nandzingą ir L grupę. Į ją susirinko geriausios H ir G grupių komandos – Australija, Lietuva, Prancūzija ir Dominikos Respublika.

Visi praėjusio etapo rungtynių rezultatai persikelia į antrąjį etapą. Tai reiškia, kad Prancūzija ir Australija su trimis pergalėmis turi pranašumą. Lietuvos ir Dominikos Respublikos startinės pozicijos yra prastesnės – dvi pergalės ir vienas pralaimėjimas.

Tik dvi iš šių keturių komandų pateks į pasaulio čempionato ketvirtfinalį.

„Realiai neturime pasirinkimo. Viskas paprasta: du iš dviejų. Laimime, važiuojame toliau, o jei ne – turbūt viskas. Nėra nuo ko pabėgti“, – taip apie Lietuvos rinktinės misiją antrajame etape kalbėjo Edgaras Ulanovas.

Praktiškai jis teisus, bet netikėti rezultatai gali lemti ir tai, kad net ir su dviem pergalėmis lietuviai liktų už ketvirtfinalio borto.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Mantas Kalnietis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Mantas Kalnietis

Lietuvos rinktinė tikrai pateks į ketvirtfinalį, jei nugalės Prancūziją ir Dominikos Respubliką. Su papildoma sąlyga – prancūzus Lietuvos rinktinė turėtų nugalėti bent 5 taškų skirtumu, nes šiuo metų jų rungtynių taškų rodiklis yra +77, o lietuvių – +72, nes gali susiklostyti scenarijus, kai trys komandos turės po 4 pergales.

Lietuviai į ketvirtfinalį teoriškai galėtų prasibrauti ir pralaimėję prancūzams, bet tam reiktų laukti didelės staigmenos – kad Dominikos Respublika nugalėtų Australiją. Tada Lietuvos rinktinė turėtų tam tikru taškų skirtumu nugalėti Dominikos Respubliką.

Lietuvos rinktinė dar galėtų ir užimti pirmąją vietą L grupėje – jeigu švęstų dvi pergales, o Australijos rinktinė nusileistų Prancūzijai. Tokiu atveju ketvirtfinalyje būtų išvengta JAV rinktinės barjero, jei ši užimtų pirmą vietą K grupėje.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dainius Adomaitis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dainius Adomaitis

Bet yra įmanomi ir tamsiausi scenarijai. Lietuviai gali ir nepatekti į ketvirtfinalį su keturiomis pergalėmis, jeigu neturės reikiamo taškų pranašumo prieš prancūzus.

Faktas, kad Lietuvos rinktinė neturėtų jokių šansų, jeigu pralaimėtų abejas rungtynes.

Lietuvos rinktinė šeštadienį 15 val. mūsų šalies laiku susitiks su Prancūzija ir pirmadienį 11 val. su Dominikos Respublika.

Daug paaiškės jau po pirmųjų rungtynių su prancūzais ir Australijos akistatos su Dominikos Respublika.

L GRUPĖ Rungtynės Rungtynių taškai Taškai
# Komanda P W L % For Agt +/- FA AA
1 Prancūzija 3 3 0 100 271 194 77 90.3 64.7 6
2 Australija 3 3 0 100 276 242 34 92 80.7 6
3 Lietuva 3 2 1 66.7 275 203 72 91.7 67.7 5
4 Dominikos Respublika 3 2 1 66.7 206 234 -28 68.7 78 5

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito