Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 05 17

„Lietuvos ryto“ žaidėjų pareiškimų nustebintas T.Pačėsas: „Neptūnas“ mums davė gerą pamoką“

Vienoje aikštės pusėje pirmojoje eilėje „Lietuvos ryto“ prezidentas Gedvydas Vainauskas nervingai delnu dangstėsi akis. Kitoje pusėje, paskutinėse pirmojo aukšto eilėse, Martynas Purlys vienui vienas su savimi išgyveno „Lietuvos ryto“ nepataikytus metimus ir apmaudžias klaidas. Bet sezonas išgelbėtas. „Lietuvos rytas“ atsilaikė prieš Klaipėdos „Neptūną“ 66:64.
Tomas Pačėsas
Tomas Pačėsas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
LKL pusfinalis | „Lietuvos rytas“ – „Neptūnas“ 66:64 | Serija 1-2

„Lietuvos rytas“ vargo. Vilniečių sunkumus aikštėje geriausiai iliustravo Deniso Lukašovo rusiškų keiksmažodžių popuri, kai „Lietuvos ryto“ krepšininkai kulniavo į rūbinę per ilgąją pertrauką. Keletas ištikimiausių sirgalių laukė jų „duokš penkis tunelyje“, bet jų gretos vis mažėjo, o sostinės žaidėjų akys buvo nudelbtos žemyn.

Tomas Pačėsas staugė ant vis klydusio Kendricko Browno, net praėjus porai minučių, kai amerikietį pasodino ant suolo. Treneris pyko ant įžaidėjo, kuris blankiai rungtyniavo visos pusfinalio serijos metu, o savo klaidomis vos nesugriovė žaidimo išlikimo mače.

Ši pusfinalio serija pakurstė naują įtampos židinį. Pirmojo kėlinio pabaigoje vienas kitam į atlapus kibo gynėjai Adas Juškevičius ir Danielis Ewingas. Amerikietis buvo ryškiai nepatenkintas, kaip agresyviai jį lietuvis mėgina atkirsti nuo žaidimo. Šokiai alkūnėmis baigėsi technine pražanga A.Juškevičiui ir žiežirbomis dar tarp Jerai Granto bei Artūro Gudaičio.

Įtampa serijoje auga. Panašu, kad penktadienį Klaipėdoje galime išvysti lemtingą mūšį.

„Noriu pasveikinti „Neptūną“ už kovą. Taip pat – mūsų komandą su sunkia pergale. Neturiu daugiau ką pasakyti“, – spaudos konferencijoje nedaugžodžiavo T.Pačėsas.

VIDEO: Serija tęsiasi: „Lietuvos rytas“ atkirto „Neptūnui“

– Psichologinis pranašumas buvo „Neptūno“ pusėje. Ar įtampa atslūgo po pirmosios pergalės?

– Esame labai sunkioje situacijoje. „Neptūnas“ dar gali suklysti, o mes ne. Viena, kai tave paverčia favoritu, kur tu privalai laimėti, o kita, kai ne. Tu gali daugiau rizikuoti, nejauti tokios nervinės įtampos.

Nemanau, kad pralaimėjome pirmąsias rungtynes dėl psichologijos. Keli žaidėjai kalbėjo, kad nori greičiau pasiekti finalą. Man tai yra nesuprantama. Tai yra jėgų pervertinimas. „Neptūnas“ mums davė gerą pamoką.

Dabar turime laimėti išvykoje ir išlyginti serijos rezultatą. Visą žaidimą lemia detalės ir maži elementai: atkovotas kamuolys, išvengtos klaidos. Tai turės milžinišką įtaką. Antros ir trečios rungtynės baigėsi dviejų taškų skirtumu. Klaida rungtynių pradžioje gali skaudžiai kainuoti pabaigoje. Turėtume būti labai susikoncentravę ir branginti kamuolį. Dėl gynybos neturiu pretenzijų.

Žaidėjai turi suprasti, kad be pasiaukojimo ir kovos nieko nebus.

– Danielis Ewingas, Mindaugas Girdžiūnas ir Martynas Mažeika metė prastu procentu. Kokią įtaką rungtynėms turi jų neutralizavimas?

– Jie visada metė sunkius metimus. Iki šių rungtynių Mažeika buvo įmetęs 5 iš 7 tritaškių. Mažeika yra geras krepšininkas, bet nebuvo toks snaiperis. O šiandien, manau, mūsų gynybos dėka „Neptūnas“ prametė daug sunkių metimų, kas pirmajame mače jiems sukrito. Ir Šarakauskas šiandien pataikė nuo lentos. Tokių metimų daugiau buvo pirmosiose rungtynės. Jos buvo svarbiausios dėl namų aikštės pranašumo. Dabar būtų visai kitas rezultatas.

Antrosiose rungtynėse neturėjau komandai pretenzijų. Trūko kelių taiklių metimų. Mažiau klaidų ir rezultatas galėjo būti kitoks. Mes kovėmės ir tada, ir šiandien.

Žaidėjai turi suprasti, kad be pasiaukojimo ir kovos nieko nebus. „Neptūnas“ yra gera, solidi komanda. Juos sustabdyti labai sunku, nors šiandien tą padarėme. „Neptūnas“ po mūsų klaidų renka po 20 taškų. Bandydami mažiau skubėti ir žaisti ramiau, pabaigti ataką metimu, gauname bent teorinį šansą nesuklysti. Toks mūsų tikslas. Penkiese prieš penkis su mūsų ūgio persvara ir rotacija, tikiuosi, pabandysime daugiau.

– Kiekvienose rungtynėse vis naujas starto penketas. Nepavyksta rasti optimalaus?

– Visą sezoną bandome ir rotuojame. Tas pats Gailius žaidė mažai Klaipėdoje, o šiandien patraukė rungtynes. Bandome visus įtraukti į žaidimą. Bet visiems dvylikai žaisti sunku. Ir tai nėra mūsų tikslas. Ieškome tą dieną geriausio žaidėjo.

– Abu įžaidėjai atrodė nelabai funkcionuojantys, o geriausiai kol kas atrodo atakuojančio gynėjo pozicijoje rungtyniaujantis Adas Juškevičius. Nenorite išbandyti jo atakų dirigento vietoje?

– Adas mums labiau reikalingas kaip atakuojantis gynėjas. Jis buvo agresyvus, pataikė svarbius tritaškius. Jis labai gerai dirba tiek gynyboje, tiek puolime. Adas gali užkrauti papildomą naštą išsivaryti kamuolį.

– Prieš 20 metų su „Atletu“ pralaimėjote seriją „Žalgiriui“ 2-3, nors pirmavote 0-2. Galbūt išmokote pamoką?

– Tada galbūt per anksti pradėjome švęsti, o seriją pralaimėjome Kurtinaičiui ir Lukminui. Bet nenoriu lyginti situacijos. Visos komandos skirtingos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas