Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 03 06

Linas Kleiza apie Chrisą Kramerį ir naujas paieškas: „Kartais pasirinkimo nelieka“

Kai atrodė, kad Vilniaus „Rytas“ pagaliau atrado sėkmingos sudėties raktą, viską keičianti Chriso Kramerio trauma verčia iš naujo praverti krepšinio rinkos duris ir leistis į naujo įžaidėjo paieškas.
Linas Kleiza
Linas Kleiza / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

L.Kleiza vėl turės darbo prie telefono ir kompiuterio, analizuodamas įžaidėjus ir derėdamasis dėl naujo krepšininko atvykimo į Vilniaus komandą vėlyvoje sezono stadijoje.

Vilniaus „Ryto“ sporto direktorius priverstas ieškoti įžaidėjo, kai Ch.Karmeris patyrė šiurpią dešiniojo kelio kryžminių raiščių traumą Europos taurės ketvirtfinalio pirmosiose rungtynėse Valensijoje.

VIDEO: Jautrus Ch.Kramerio interviu apie traumą – vos sulaikė ašaras

„Rytas“ pralaimėjo pirmąjį mačą 64:75 ir atsiliko serijoje iki dviejų pergalių 0:1, bet ne tai buvo prasčiausia žinia Vilniaus komandai.

Diriguojama po traumų pasveikusio Ch.Kramerio, ji žygiavo per 9-ių laimėtų rungtynių seriją ir kėlė aukštyn Karaliaus Mindaugo taurę, bet per likusią sezono dalį turės versti be 30-mečio 191 cm ūgio įžaidėjo.

„Aišku, kad Chriso trauma labai daug keičia, – 15min sakė L.Kleiza. – Svarbiausia, mums neramu, kaip šią traumą išgyvens jis pats.

Tačiau ir kaip komanda dabar turime žiūrėti, ką daryti. Turime daug ką pergalvoti.

Viena vertus, atsivėrė šansas kitiems, kurie turės jį pakeisti artimiausiu metu. Pažiūrėsime. Tačiau, taip... mes ieškosime.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Linas Kleiza
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Linas Kleiza

Registruoti naują žaidėją LKL pirmenybėse „Rytas“ dar turi pusantro mėnesio.

Šį sezoną Vilniaus klubas jau pirko įžaidėją Roką Stipčevičių, kai Ch.Krameris gydėsi paprastesnes traumas, o įžaidėjo batus bandę Mindaugas Girdžiūnas ir D.J. Seeley strigo organizuojant atakas.

Pasirinkimas rinkoje nėra platus, bet JAV yra įdomių variantų, laukiančių prie NBA slenksčio, Kinijoje reguliarusis čempionatas jau greitai baigsis, o dalis Europos klubų irgi gali laisviau paleisti savo žaidėjus, daliai komandų pasitraukus iš tarptautinių varžybų ir nepuoselėjant ambicijų vietiniame fronte.

„Peržiūrėsime visus variantus, bet padėtis sudėtinga, nes Chrisas yra žaidimą keičiantis žmogus, vienas svarbiausių ir brangiausių mūsų komandos žaidėjų.

Visi mėgsta sakyti „pirk, pirk“. Tačiau nesame toks klubas, kuris galėtų įsigyti 15 aukščiausio lygio žaidėjų. Lygiaverčiai pakeisti Chrisą bus sunku.

Sezono metu niekada nėra paprasta rasti naujoką, norint, kad jis kuo greičiau įsitrauktų į komandą. Tačiau kartais nelieka pasirinkimo.“

Valencia nuotr./Chrisas Krameris
Valencia nuotr./Chrisas Krameris

Per karjerą ir pats sudėtingą kelio kremzlės operaciją atlaikęs L.Kleiza nesvarsto, kiek laiko užtruks Ch.Kramerio pastangos grįžti atgal į krepšinio aikštę, juo labiau kad išsamesni tyrimai dar bus atlikti.

Įprastai trūkę kelio kryžminiai raiščiai išveda žaidėją iš rikiuotės mažiausiai šešiems mėnesiams. Tačiau netrūksta pavyzdžių, kai po operacijos reabilitacija užtrunka 7–9 mėnesius, o kartais ir dar ilgiau.

„Labai sunku pasakyti, nes vieni atsistoja ant kojų greičiau, o kiti – lėčiau. NBA įprasta ilgiau pasaugoti žaidėją. Kristapas Porzingis nežaidžia ilgiau nei metus, – jau 13 mėnesių dėl kryžminių kelio raiščių traumos nežaidžiantį ir šį sezoną praleisiantį latvį prisiminė L.Kleiza. – Sunku atsakyti dėl Chriso, nors žinant jo požiūrį ir profesionalumą galima numanyti, kad jis pažiūrės (į reabilitaciją) labai rimtai ir gali sugrįžti anksčiau nei kiti.“

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Chrisas Krameris
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Chrisas Krameris

Gali būti, kad „Rytui“ teks spręsti galvosūkį, ką daryti su Ch.Kramerio sutartimi, praėjusią vasarą pasirašytą pagal principą „1+1“, tačiau L.Kleiza šią temą stumia į šalį.

„Ryto“ sporto direktoriui dabar svarbiau Ch.Kramerio sveikata ir komandos pastangos antrosiose ketvirtfinalio rungtynėse su Valensijos klubu penktadienį Vilniuje, kur šeimininkai dabar jau kovos ne tik už save. „Dabar jau turėsime žaisti ir už Chrisą“, – sakė L.Kleiza.

VIDEO: E.Bendžius – apie žaidimo griūtį ir Ch.Kramerio traumą
VIDEO: D.Adomaitis nusivylęs Valensijoje: išsipildė blogiausias scenarijus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas