Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 05

Linas Kleiza – apie Lietuvos griūtį Filipinuose: „O visi juokėsi iš seno serbų trenerio“

Lietuvos krepšininkų pergalinga odisėja FIBA pasaulio krepšinio čempionate baigėsi. Kazio Maksvyčio auklėtiniai antradienio popietę neturėjo šansų ketvirtfinalio mače su serbais ir pralaimėjo 68:87. Vienintelį kartą Lietuvos rinktinę ant planetos čempionato prizininkų pakylos 2010-aisiais atvedę Linas Kleiza ir Martynas Gecevičius 15min laidoje „Krepšinio karštis“ tautiečių pernelyg nepliekė, bet pripažino, kad pralaimėjimas – labai apmaudus.

„Serbai mus supančiojo ir labai gerai gynėsi, – pagrindinę pralaimėjimo priežastį nurodė M.Gecevičius. – Jie mums leido įmesti tik 68 taškus, kai mūsų vidurkis buvo apie 96. Matome, kad, skirtingai nei amerikiečiai, serbai puikiai žinojo, kas mūsų rinktinėje ką daro.

Įžaidėjams buvo labai sunku, jie nuolat buvo spaudžiami, prarado 3-4 kamuolius. Matome, kokį akcentą varžovai dėjo ant Igno Brazdeikio, laisvų tritaškių metimų šį kartą irgi buvo nedaug. Pataikymo procentas nedidelis – 9 iš 28. Taip ir neatradome, kas mus patrauktų į priekį, o tokiose rungtynėse tai yra labai svarbu. Tai mums buvo skaudus realybės patikrinimas. Kai pralaimi 20 taškų, sunku sakyti, kad nusileidai nepelnytai.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas