Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 20

Linas Kleiza: „Šaršalo Kaune nebūtų, jei „Žalgiris“ būtų susitaręs su Šaru“

Iš Alpių sugrįžęs legendinis šalies krepšininkas Linas Kleiza 15min laidoje PIKENROLAS pasidalijo mintimis apie tai, kas praėjusios savaitės pabaigoje įvyko Kauno „Žalgiryje“. „Tai – pamoka, kurią klubas privalo išmokti“, – sakė L.Kleiza.

Pagal praėjusio penktadienio įvykius Nemuno saloje galima būtų pastatyti filmą ar parašyti knygą.

15min, kaip ir kitų šalies žiniasklaidos priemonių žiniomis, Kauno „Žalgiris“ po dar vieno pralaimėjimo Eurolygoje buvo priėmęs sprendimą atleisti trenerį Kazį Maksvytį, į kurio vietą turėjo stoti žodinį susitarimą su Lietuvos klubu jau turėjęs italas Andrea Trinchieri, tačiau strategas iš Darbėnų ir toliau tęsia darbus šalies čempionų gretose.

Kaip teigia 15min šaltiniai, po nesėkmės prieš Belgrado „Partizan“ ekipą, kuri buvo jau aštuntoji per pastaruosius dešimt mačų Eurolygoje, jau ir pats K.Maksvytis nebesitikėjo sugrįžti prie komandos vairo, bet viskas apsivertė penktadienio ryte.

„Sukilimas Nemuno saloje – žalgiriečiai pasipriešino K.Maksvyčio atleidimui, o klubas pakeitė poziciją“, – skelbia „BasketNews“ žurnalisto Donato Urbono teksto antraštė.

Vieni 15min šaltiniai teigia, jog sprendimą penktadienio rytą pakeitė pats P.Jankūnas, kiti – „Žalgirio“ pozicija pasikeitė po pokalbio su žaidėjais.

Vis dėlto faktas yra vienas – „Žalgiris“ paskutinę akimirką persigalvojo, o A.Trinchieri bilietai į Lietuvą buvo atšaukti.

„Aš manau, kad susidėjo daug dalykų – klubas tikrai neatsiribojo nuo spaudimo iš aplinkos, sirgalių reakcijų, pokalbio su žaidėjais. Kita tema būtų, jei „Žalgiris“ būtų susitaręs su Šarūnu Jasikevičiumi, bet jie bandė Kazį pakeisti Andrea Trinchieri, kuris kažko „Žalgiryje“ pernelyg nebūtų pakeitęs. Faktas, kad K.Maksvytis yra labiau mylimas Kaune nei kad būtų buvęs A.Trinchieri. Nežinau, ką italas turėtų laimėti, kad būtų kitaip. Šaršalo nebūtų, jei „Žalgiris“ būtų K.Maksvytį keitęs į Š.Jasikevičių. Tai būtų jau nekeičiamas sprendimas“, – 15min laidoje PIKENROLAS sakė L.Kleiza.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas