Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
07 22 /20:50

A.Tapinas pateikė daugiau informacijos apie rinktinės vakarėlį Puerto Rike

Andrius Tapinas pirmadienio popietę feisbuke pasidalino žinute apie Lietuvos krepšinį. Žinomas visuomenininkas ir žurnalistas parašė, kad, jo šaltinių teigimu, Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės nariai nesėkme pasibaigusioje olimpinėje atrankoje Puerto Rike nesilaikė drausmės ir vartojo alkoholį. Į šiuos kaltinimus sureagavo LKF prezidentas Vydas Gedvilas, o A.Tapinas pažėrė daugiau skandalingo įvykio detalių.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė antrą kartą iš eilės nepateko į olimpines žaidynes, kurios šią savaitę startuos Paryžiuje, o „Laikykitės ten“ laidos vedėjas Andrius Tapinas pažėrė kaltinimus rinktinėms krepšininkams, kurie San Chuane vykusios atrankos metu neva nesilaikė sportinio režimo.

„Prasideda olimpinė karštinė. Ir vis dar skauda ir pikta, kad paleidom idealų šansą matyti ten Lietuvos krepšinio vyrų rinktinę.

Daug buvo kalbėta apie didelę Lietuvos krepšinio krizę ir duobę, bet duobė, atrodo, buvo dar arčiau.

Kai labai patikimas šaltinis papasakojo apie tai, kad kai kurie rinktinės žaidėjai Puerto Rike užbaliavojo tiek, kad keli sportinio režimo besilaikantys žaidėjai buvo pakraupę ir dužo televizoriai, ir ne dvigubame dengime prieš Grigonį buvo problema, buvo sunku patikėti. Bet tai patvirtino ir dar vienas šaltinis iš Puerto Riko“, – rašė A.Tapinas.

15min kreipėsi į Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentą Vydą Gedvilą, kuris sureagavo į A.Tapino kaltinimus.

„Žaidėjai baliavojo? – portalo 15min perklausė V.Gedvilas. – Nieko apie tai nežinau. Aš negyvenau tame viešbutyje ir tokios būklės rinktinės narių tikrai nemačiau. Labai abejoju tokia informacija, ar tik tai nebus iš piršto laužtos kalbos. Sunku patikėti, kadangi šie krepšininkai yra profesionalai. Visi jie dirba ir visi jie uždirba. Kad baliavotų… Juk jie patys suprato ir patys labai norėjo patekti (į olimpines žaidynes). Visokių nesąmonių aš esu prisiklausęs ir apie save, ir apie krepšininkus. Galiu pasakyti, kad aš asmeniškai nieko panašaus nemačiau, ir neturiu informacijos, kad kas nors būtų matę.“

Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Andrius Tapinas
Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Andrius Tapinas

Praėjus šešioms valandoms A.Tapinas pateikė daugiau dėmesio centre Lietuvoje pirmadienį atsidūrusio įvykio Puerto Rike detalių.

„Po rungtynių su Dramblio Kaulo Krantu viename iš rinktinės viešbučio kambarių vakare užsikuria vakarėlis. Geriama iš širdies, dalyvauja keturi penki rinktinės žaidėjai (Mindaugas Kuzminskas nedalyvauja), vyksta įvairios fizinės pramogos ir taip nutinka, kad vienas iš jaunesnių žaidėjų sudaužo televizorių, – pasakojo A.Tapinas. – Kitą dieną žaidėjai, liudininkų teigimu, atrodo prastokai, bet per pietus patys mielai pasakoja savo nakties nuotykius. Apie juos sužino ir treneris Maksvytis. Labiau patyrę delegacijos nariai yra sunerimę, jie žino, kad toks baliukas gali atsiliepti ne iš karto, o po kelių dienų. Deja, panašu, kad taip ir nutinka.

Po pralaimėjimo Puerto Rikui, mano žiniomis, treneris Maksvytis papasakoja apie šitą incidentą Mindaugui Balčiūnui. Būtent tomis dienomis nuotrupos galėjo pasiekti ir Puerto Rike dirbusius žurnalistus.“

A.Tapinas netiesiogiai apkaltino ir Puerto Rike buvusius žurnalistus, kurie tariamai nutylėjo šią istoriją bijodami užsitraukti LKF ar krepšininkų nemalonę.

„Panašu, kad apie tai žinojo ir Puerto Rike buvę krepšinio žurnalistai, bet kas nori pyktis su krepšinio federacija ir likti be kelionių ir privilegijų“, – svarstė A.Tapinas.

15min patikslina, jog LKF neapmokėjo žurnalistų kelionių ir nesuteikė jokių privilegijų. Į Puerto Riką abiejų krepšinio žurnalistų kelionę apmokėjo 15min bendrovė.

Po olimpinės atrankos turnyro 15min pateikė ne vieną kritišką federacijai interviu.

VIDEO: PIKENROLAS: Lietuvos krepšinio krizės priežastys ir Kazio Maksvyčio įpėdinio paieškos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito