Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 08

LKF suspendavo du Italijoje lažybų skandalą sukėlusius Lietuvos krepšininkus

Lietuvos krepšinio federacija antradienį Kaune surengė Vykdomojo komiteto posėdį, kuriame lygų ir krepšinio organizacijų atstovai pristatė savo pastarųjų ketverių metų veiklą, pasiekimus, trūkumus ir laukiančius iššūkius. LKF patvirtino lygų nuostatus dėl dvigubos licencijos pagrindu rungtyniaujančių krepšininkų. Dėmesį patraukė ir į lažybų skandalą Italijoje sukėlę du Lietuvos krepšininkai.
Lukas Grabauskas (kairėje) ir Deividas Pogužinskas (dešinėje)
Lukas Grabauskas (kairėje) ir Deividas Pogužinskas (dešinėje) / informatorevigevanese.it nuotr.

Ketvirtoje Italijos lygoje 2018-2019 m. sezoną pradėję ir dėl lažybų organizavimo Italijoje diskvalifikuoti žaidėjai Lukas Grabauskas ir Deividas Pogužinskas bus suspenduoti Lietuvoje.

Italijos krepšinio federacija L.Grabauskui skyrė ketverių, D.Pogužinskui – trejų metų diskvalifikaciją, bet LKF laukia FIBA tyrimo išvadų.

Krepšininkai kaltinami ne tik dalyvavimu lažybose, bet ir jų kurstymu.

Gruodį atleisti lietuviai Italijos krepšinio federacijos nuosprendžio sulaukė gegužę. Tiesa, žiemą L.Grabauskas grįžo į Lietuvą ir lyg niekur nieko rungtyniavo Šakių „Vyčio“ ekipoje.

Tik birželį iš Italijos žiniasklaidos atskriejusi žinia išjudino ir lietuvius. L.Grabauskas buvo nedelsiant išbrauktas iš Lietuvos krepšinio „3 prieš 3“ rinktinės sudėties, su kuria turėjo važiuoti į Europos žaidynes, LKF nedelsiant kreipėsi į FIBA.

Rugpjūčio 6-ąją FIBA oficialiu raštu įpareigojo LKF suspenduoti L.Grabauską ir D.Pogužinską nuo dalyvavimo visose Lietuvos krepšinio lygose iki galutinio FIBA sprendimo dėl sankcijų taikymo.

Vis dar vyksta tyrimas ir šį sprendimą FIBA turėtų pateikti artimiausiu metu.

„Lietuvos krepšinio federacija netoleravo, netoleruoja ir netoleruos veiklos, prieštaraujančios sporto etikai bei manipuliavimo sporto varžybų rezultatais. Kreipėmės į Italijos krepšinio federaciją bei FIBA. Norėjome gauti patvirtintą informaciją apie šią situaciją ir krepšininkų suspendavimo priežastis, o iš FIBA – gauti rekomendacijas dėl tolimesnių veiksmų. Gavome oficialią informaciją, kad kol FIBA vykdys tyrimą ir priims galutinį sprendimą, turime suspenduoti šiuos krepšininkus ir neregistruoti jų Lietuvos čempionatuose. Vykdysime šį sprendimą ir lauksime galutinės informacijos“, – sakė LKF generalinis sekretorius-direktorius Mindaugas Špokas.

VIDEO: Rinktinė 2019: Jono Kazlausko viltys, Kauno talentai ir sirgalių baimės

LKF posėdyje MKL, Moterų lyga, LSKL, RKL, NKL, LKL, trenerių asociacija, teisėjų asociacija ir 3×3 asociacija pristatė paskutinių keturių metų veiklą, ateinančio sezono planuojamą biudžetą bei jo sandarą, trūkumus ir laukiančius iššūkius, privalumus bei pasididžiavimus. Taip pat, ateities viziją – kas planuojama tobulinti ir kaip planuojama tai daryti.

Posėdžio metu taip pat buvo patvirtinti lygų nuostatai bei žaidėjų, rungtyniaujančių dvigubos licencijos pagrindu, registracijos terminai 2019/2020 metų sezone.

  • Vyrų: LKL/NKL, LKL/RKL, NKL/RKL – 2020 vasario 28 diena, 16 valanda.
  • Moterų (A ir B divizionai) 2020 kovo 1 diena, 12 valanda.

Taip pat buvo detalizuotas amžiaus apribojimo apibrėžimas registruojant žaidėjus su dvigubomis licencijomis, taip palengvinant darbą lygų administracijoms.

    1. LKL/NKL – krepšininkai gimę 1998 m. ir jaunesni (22 metų ir jaunesni);
    2. NKL/RKL – krepšininkai gimę 2000 m. ir jaunesni (20 metų ir jaunesni);
    3. LKL/RKL – krepšininkai gimę 1998 m. ir jaunesni (22 metų ir jaunesni);
    4. Moterų krepšinio lygos (A ir B divizionai) – krepšininkės gimusios 2000 m. ir jaunesnės (20 metų ir jaunesnės).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas