Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

LKL čempionus patiesęs „Neptūno“ strategas: „Žinojome, kad „Rytas“ jaučia įtampą“

Naujojo – 32-ojo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezono starte uostamiesčio ekipa išvykoje netikėtai patiesė šalies čempionus – Vilniaus „Ryto“ ekipą (90:84).

Didžiąją rungtynių dalį kontrolę savo rankose turėję Georgios Vovoro treniruojami Klaipėdos ,,Neptūno“ vyrai tritaškiais nuskandino LKL čempionus ir paliko „Jeep“ areną nuščiuvusią.

Po pergalingai pradėto naujojo sezono Klaipėdos ekipos strategas G.Vovoras džiaugėsi komandos fiziškumu ir agresija visų rungtynių metu.

,,Mes tikėjomės sunkių rungtynių, žinojome, kad žaidžiant pirmąsias sezono rungtynes titulą ginanti komanda („Rytas“) jaučia įtampą. Prieš rungtynes pagrindinis akcentas buvo, kaip mes pradėsime susitikimą ir kokią demonstruosime agresiją. Manau, kad pirmąjį kėlinį buvome itin fiziški gynyboje, neleidome jiems pelnyti lengvų taškų ir sustabdėme jų greitą puolimą. Žinoma, po ilgosios pertraukos jie pridėjo agresijos, suaktyvino gynybą, tačiau turiu padėkoti savo komandai, kaip mes kovojome. Šiose rungtynėse mes buvome psichologiškai stiprūs ir tikėjome, kad galime laimėti“, – mintimis po pergalės dalijosi G.Vovoras.

– Pirmoje rungtynių pusėje privertėte Vilniaus ,,Ryto“ komandą suklysti 10 kartų, sustabdėte jų greitą puolimą ir puolime atkovotus kamuolius. Kaip sugebėjote apriboti šias vilniečių stiprybes, kuriomis jie pasižymi jau daugelį metų?

– Ruošiantis šioms rungtynėms, pagrindinė užduotis buvo kontroliuoti mūsų klaidas ir turėti geresnį balansą tarp atliktų klaidų ir rezultatyvių perdavimų.

Tačiau pagrindinis dalykas žaidžiant išvykoje neleisti namų komandai pelnyti lengvų taškų, apriboti greitą puolimą ir kontroliuoti atšokusius kamuolius. Mes buvo susikoncentravę, fiziški ir šie dalykai suteikia komandai pasitikėjimo. Bendrai vertinant, mes nusipelnėme šios pergalės.

– Po daugelio metų pertraukos visi trys klubo veteranai Žygimantas Janavičius, Mindaugas Girdžiūnas ir Deividas Gailius pradėjo rungtynes ant atsarginių žaidėjų suolelio. Kokį vaidmenį numatėte šiems žaidėjams šį sezoną?

– Pamatysime, sezonas yra ilgas, taip pat mes dalyvausime ir FIBA Europos taurės atrankoje, turėsime daugiau nei 45 rungtynes sezone. Kiekvienas žaidėjus mūsų komandoje yra labai svarbus. Mes turime talentingus, patyrusius žaidėjus ir priklausomai nuo situacijos, varžovo ar paruošto žaidybinio plano keisis startinis penketas.

Svarbiausias dalykas man, kaip treneriui, yra kas žaidžia rungtynių pabaigoje. Kaip jau esu sakęs, mes nesame pati talentingiausia komanda lygoje, tačiau aš noriu mus matyti kovojančius kiekvienose rungtynėse.

– Tarpsezonio metu turėjote sunkią užduotį pakeisti praėjusių metų perimetro lyderį – Igną Sargiūną. Pasikvietėte puikias rungtynes sužaidusį gynėją Desure’ą Buie. Kaip galite įvertinti šį naujoką ir jo potencialą?

– Kaip jau esu minėjęs, turiu padėkoti klubo administracijai dėl sklandaus ir sėkmingo darbo tarpsezonio metu. Su trenerių štabu atrinkdavome geriausias 5 kandidatūras kiekvienai pozicijai ir sąrašą duodavome Martynui Mažeikai, pradėti bendrauti su žaidėjais ir agentais.

Klubas atliko puikų darbą ir mes savo komandoje dabar turime visus pirmus pasirinkimus, kurių norėjome.

Desure Buie turi viską, ko mums reikia. Tai yra žaidėjas, kuris gali susikurti progas sau ir kitiems. Tai padaro jį labai svarbiu mūsų komandos žaidėjų. Kaip ir šiandienos rungtynėse, paskutinėmis rungtynių minutėmis jis ėmėsi iniciatyvos, pelnė sunkius taškus ir pridėjo visai komandai pasitikėjimo.

VIDEO: G. Vovoras: „Desure'as savo metimais įpūtė pasitikėjimo visai komandai“

– Treneri, komandoje turite jaunų ir patyrusių žaidėjų. Kaip šis tandemas veikia komandoje?

– Man, kaip treneriui yra didžiulė dovana, kaip mūsų veteranai treniruojasi kiekvienoje treniruotėje ir rodo pavyzdį jaunimui. Esu įsitikinęs, kad jauni žaidėjai bus labai svarbūs sezono metu. Kadangi sezonas ilgas, mums reikės visų žaidėjų indėlio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas