Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08:01

LKL klubai – prie starto linijos: biudžetai, žvaigždės, klaustukai, tikslai ir prognozės

Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) komandos – prie starto linijos. Jau šį šeštadienį startuos 2024-2025 metų sezonas, o portalas 15min pristato visus čempionato dalyvius.

15min pristato visų „Betsafe-LKL“ klubų piniginės storį, vasaros darbus, potencialias žvaigždes ir galimus X faktorius, didžiausią klausimą, tikslus ir prognozes.

Vilniaus „Rytas“

Vilniaus „Rytas“ nuotr./Vilniaus „Rytas“
Vilniaus „Rytas“ nuotr./Vilniaus „Rytas“

Įkūrimo metai: 1964.

LKL nuo: 1993-iųjų

Trofėjų lentyna: Lietuvos čempionas – 7 kartus, dukart KMT (2016 ir 2019 m.) ir dukart Europos taurės laimėtojas (2005 ir 2009 m.)

Biudžetas: „Šį sezoną biudžetas viršys 5 mln. eurų“, – prieš mažiau nei mėnesį teigė „Ryto“ valdybos pirmininkas Darius Gudelis.

Treneris: Giedrius Žibėnas (40 metų, 5 sezonas klube)

Sudėtis: RJ Cole'as, Jayvonas Gravesas, Margiris Normantas, Ignas Sargiūnas, Gantas Križanauskas, Ignas Urbonas, Nikas Stuknys, Martynas Paliukėnas, Gytis Radzevičius, Savionas Flaggas, Gytis Masiulis, Oskaras Pleikys, Ąžuolas Tubelis ir Stevenas Enochas.

Žvaigždė: Ąžuolas Tubelis (22 metai, 208 cm)

„Ryto“ nuotr./Ąžuolas Tubelis
„Ryto“ nuotr./Ąžuolas Tubelis

Naudingiausias praėjusio sezono „Betsafe-LKL“ žaidėjas buvo regimas Eurolygoje, bet galiausiai liko „Ryte“, kuriame, pasak 15min, turėtų būti brangiausiai apmokamu žaidėju (250 tūkstančių eurų).

Ąžuolas Tubelis – ryškiausias žaidėjas „Betsafe-LKL“ čempionų sudėtyje, kuris artėjantį sezoną viliasi žengti žengti lemiamą žingsnį link aukščiausio Senojo žemyno laiptelio.

Pasiruošimo etape per šešerias rungtynes Ą.Tubelis fiksavo 13,5 pelnyto taško, 5 atkovotus kamuolius ir 2 rezultatyvius perdavimus.

„Mes, treneriai, nesame agentai, nesame žaidėjų artimieji ir nesame sirgaliai. Mes – treneriai, o treneriai visada kalbės apie komandinį žaidimą, apie pačią komandą ir kaip ji turi funkcionuoti. Mūsų uždavinys – Ąžuolo ir jo talento maksimalus išnaudojimas. Kaip tai pavyks padaryti, laikas parodys“, – 15min praėjusį mėnesį sakė „Ryto“ vairininkas Giedrius Žibėnas.

✖️Faktorius: Ignas Sargiūnas (25 metai, 196 cm)

BC Vilniaus „Rytas“/Ignas Sargiūnas
BC Vilniaus „Rytas“/Ignas Sargiūnas

Prieš dvejus metus „BasketNews“ apklausoje krepšininkai jį išrinko labiausiai pervertintu pirmenybių krepšininku, o po dvejų metų žurnalistai ir treneriai Igną Sargiūną apdovanojo LKL metų proveržio prizu.

Klaipėdos „Neptūnui“ praėjusį sezoną atstovavęs kaunietis „Betsafe-LKL“ čempionate per 25 minutes rinko po 12,9 taško (34,2 proc. trit.), atkovojo po 2,4 kamuolio, atliko po 2,3 rezultatyvaus perdavimo ir fiksavo po 11,2 naudingumo balo.

„Rytas“ su 25-erių metų krepšininku birželį sudarė trejų metų sutartį pagal formulę „2+1“.

„Tai – jaunas lietuvis, turintis teisingą „pasą“. Mums lietuvių reikia. Mes nenorime jų perleisti niekam kitam, – 15min sakė G.Žibėnas. – Ignas yra bebaimis žaidėjas, kuris ne tik savo šukuosena, bet ir veiksmais aikštelėje kažkiek primena Arvydą Macijauską. Dar vienas žaidėjas, kuris yra agresyvus gynėjas, kokių mums ir reikia. Tai – kuriantis žaidimą, pats metantis į krepšį gynėjas. Tai – žaidėjas, kuris niekada neišsigąs jokių autoritetų. Nemanau, kad jam bus sunku žaisti Čempionų lygos rungtynes ar rungtynes prieš stipriausias Lietuvos komandas. Turbūt jam tokios rungtynės dar labiau patinka.“

rytasvilnius.lt nuotr./Vilniaus „Ryto“ rungtynės „Twinsbet“ arenoje
rytasvilnius.lt nuotr./Vilniaus „Ryto“ rungtynės „Twinsbet“ arenoje

Didžiausias klausimas: ar antras per trejus metus „Betsafe-LKL“ titulas užaugino „Ryto“ sirgalių bazę?

„Betsafe-LKL“ čempionų sirgaliai komandos palaikymo sampratą Lietuvoje pakėlė į naują lygį, tačiau ryškesniu lankomumu „Twinsbet“ arenoje pasižymėjo tik mačai su Kauno „Žalgiriu“.

Jei rungtynes su „Žalgiriu“ Vilniuje stebėjo vidutiniškai 8755 sirgaliai (3 mačai), tai derbį su „Wolves Twinsbet“ – 4538 sirgaliai (5 mačai), su Panevėžio „7bet-Lietkabeliu“ – 3474 žiūrovai (1 mačas), o ketverias rungtynes FIBA Čempionų lygoje „Rytą“ namuose palaikė vidutiniškai 4156 sirgaliai.

Tikslas: du iškovoti titulai per pastaruosius trejus metus įpareigoja „Rytą“ bent pasiekti finalą.

15min prognozė: antras pagal dydį biudžetas lygoje ir antra pagal gerumą sudėtis lygoje (subjektyvu) suponuoja antrąją vietą ir galutinėje rikiuotėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas