Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 09 01

LKL krepšininkas apkartino startą Europos čempionato šeimininkams

Emmanuelis Lecomte pelnė 10 taškų, o „Jonavos-7bet“ praėjusį sezoną žaidusio gynėjo taškai padėjo Belgijos rinktinei pergale po pratęsimo pradėti Europos krepšinio čempionatą.
Emmanuelis Lecomte
Emmanuelis Lecomte / FIBA nuotr.

Belgijos krepšininkai 79:76 (16:11, 22:21, 20:19, 12:19, 9:6) po pratęsimo palaužė buvusio Kauno „Žalgirio“ trenerio Iliaso Zouros vadovaujamą Sakartvelo komandą A grupės rungtynėse Tbilisyje.

Trečiadienį belgų gretose buvo daugiau žaidėjų, kurie svariai prisidėjo prie pergalės, o vienas tokių buvo ir E.Lecomte.

2021 metais Prienų „Cbet“, o praėjusį sezoną Jonavos „Cbet“ klube žaidęs gynėjas padėjo belgams atitrūkti (27:15), bet turnyro šeimininkai ketvirtojo kėlinio pabaigoje sugebėjo pavyti ir išsiveržti į priekį permainingose rungtynėse.

Galiausiai prireikė pratęsimo, per kurį Ismaelio Bako taškai buvo itin svarbūs Belgijos komandai, o paskutinį šansą metimu nuo aikštės vidurio turėję šeimininkai jo neišnaudojo – Duda Sanadze nepataikė.

Daugiausiai taškų Belgijai pelnė Jean-Marcas Mwema ir Jonathanas Tabu – po 14. Ismaelis Bako surinko 11, o Retinas Obasohanas – 9 taškus.

Sakartvelo rinktinėje rezultatyviausiai žaidė Alexanderis Mamukelašvili (18), Thaddusas McFaddenas (17) ir Goga Bitadzė (14).

Prieš tai A grupėje Ispanija 114:87 sutriuškino Bulgariją, o Turkija 72:68 palaužė Juodkalniją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas