Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 10

LKL paskelbė reguliariojo sezono MVP: laurai – „Wolves“ lyderiui

Lietuvos krepšinio lyga skelbia, kad reguliariojo sezono MVP išrinktas Alytaus „Wolves“ gynėjas Ahmadas Caveras.
Ahmadas Caveris
Ahmadas Caveris / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

A.Caveras šiame sezone sužaidė 31 rungtynes, iš jų 29 pradėjo starto penkete. Gynėjas rinko po 16,9 taško, atkovojo po 3,3 kamuolio ir atliko po 5,8 rezultatyvaus perdavimo.

Amerikietis per mačą rinko net po 20,1 naudingumo balo.

„Skamba gerai, – sužinojęs apie sulauktą pripažinimą portalui LKL.lt sakė A.Caveris. – Žinoma, tai labiau individualus apdovanojimas, nors komandos pasirodymas irgi turi įtakos. Jaučiuosi gerai žinodamas, kad sunkus darbas atsipirko. Išlikau pasitikintis savimi, žinau, koks esu žaidėjas ir kaip galiu padėti komandai laimėti.“

Reguliariajame sezone „Wolves“ (23-10) ekipa užėmė trečiąją vietą, į priekį praleisdama Vilniaus „Rytą“ ir sezono lyderį Kauno „Žalgirį“.

Ketvirtfinalio serijoje Kęstučio Kemzūros auklėtiniai susikaus su Jonavos „CBet“.

Būtent į „CBet“ krepšį A.Caveras kovo mėnesį sumetė net 35 taškus – tai buvo rezultatyviausios jo sezono rungtynės.

„Norėčiau tapti dar stipresnis, greitesnis, pagerinti driblingą. Vis dar noriu patobulinti metimą – tiek tolimą ar vidutinį, tiek floaterį, metimus iš po krepšio, ypač su kontaktu, vietoje to, kad bandyčiau permesti varžovą“, – vardino legionierius.

Prieš kiek daugiau nei mėnesį „Wolves“ ekipa išgyveno permainas trenerių štabe – išvyko Rimas Kurtinaitis su Aurimu Jasilioniu, o jų duetą pakeitė Kęstutis Kemzūra ir du jauni specialistai: Nedas Pacevičius ir Marius Leonavičius.

Nors A.Cavero rolė ir svarba komandoje iš esmės nepasikeitė, jis pasakoja, kad tokioje situacijoje atsidūrė pirmąkart karjeroje.

„Kai išgirdau naujienas, buvo netikėta, kadangi niekada neturėjau pokyčių trenerių štabe artėjant sezono pabaigai. Buvo aišku, kad bus sunku, nes naujas treneris įves pokyčių. Buvome treti, todėl nesinorėjo bent jau paleisti šios vietos.

Pirmasis treneris padėjo man su fiziniu pasiruošimu, kad būčiau geroje sportinėje formoje, padėjo išlaikyti pasitikėjimą savimi ir sakė, ką turėčiau daryti aikštelėje. Jis leido žaisti laisviau puolime, tai leido pademonstruoti dalykus, ties kuriais dirbau vasarą“, – apie darbą su R.Kurtinaičiu sakė įžaidėjas.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Rimas Kurtinaitis
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Rimas Kurtinaitis

Prie „Wolves“ vairo stojęs K.Kemzūra atliko korekcijas, kurios A.Cavero teigimu, pravertė komandai ir jam pačiam.

„Naujas treneris kai kuriuos dalykus supaprastino, nenorėdamas pakeisti per daug. Tie pokyčiai padėjo. Jis daug darbo įdeda į video peržiūras, analizes, prie to buvau pripratęs. Didesnis dėmesys šiam aspektui kažkiek padėjo. Puolime pradedame šiek tiek daugiau bėgti, nes jam tik atėjus ilgiau ieškodavome geresnio metimo. Dabar esame laisvesni.

Mūsų santykiai geri. Aš mokausi iš jo, manau, kad jis iš manęs taip pat, padedame vienas kitam tobulėti“, – savo ryšį su naujuoju strategu pažymėjo žaidėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas