Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2013 07 23

LKL prezidento Remigijaus Milašiaus pozicija: „Alytaus ekipa nuo rudens turėtų žaisti LKL“

„Apie naujų klubų priėmimą į LKL dar kol kas nekalbėjome, bet minčių yra“, – 15min.lt teigė Lietuvos krepšinio lygos (LKL) prezidentas Remigijus Milašius. Nors buvo tikėtasi, kad antradienį Vilniuje vykusiame LKL valdybos posėdyje bus galutinai sudėlioti naujojo lygos sezono taškai – to neįvyko. Net ir po šios dienos pasitarimo neaišku, kiek komandų kovos artėjančiame LKL sezone.
Dovydas Redikas ir Paulius Malašauskas
Nežinia, ar "LSU-Baltai" žais naujame LKL sezone / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Praėjusį sezoną LKL čempionate kovojo 12 komandų, o pagal nuostatus, paskutinę vietą užėmusi „Palangos“ komanda privalo palikti stipriausią šalies krepšinio lygą. Tad buvo manoma, jog šios ekipos vietą turi užimti pirmąją vietą Nacionalinės krepšinio lygos čempionate užėmę „Mažeikių“ krepšininkai.

LKL valdyba „Mažeikių“ klubo prašymą dėl dalyvavimo LKL vasaros pradžioje atmetė, nes mažeikiškiai neturi LKL reikalavimus atitinkančios arenos. Už „Mažeikių“ klubo prašymo atmetimą balsavo dauguma visuotinio susirinkimo narių.

Tačiau tuoj pat prasidėjo tam tikra užkulisinė kova dėl galimybės užimti vakansinę vietą LKL čempionate ir šia teisę siekė pasinaudoti Alytaus "Dzūkijos" ekipa ir praėjusį sezoną LKL kovojęs Kauno „LSU-Baltų“ klubas, kuris buvo perėmęs Kauno „Atleto“ komandos licenciją.

„Kaip suprantu, Alytaus "Dzūkijos" komanda naujame LKL čempionate turėtų būti“, – po valdybos pasitarimo 15min.lt kalbėjo R.Milašius.

Šnekėdamas apie tai, jog be nieko gali likti „LSU-Baltai“ komanda, LKL prezidentas svarstė apie galimus šios ekipos gyvavimo lygoje kelius.

„Sakysime taip – „LSU-Baltai“ galėtų žaisti LKL tik tuo atveju, jei ji susitartų su „Palangos“ klubu dėl licencijos perdavimo kauniečiams. Tada „LSU-Baltai“ perimtų šios komandos skolas, visus įsipareigojimus ir, galbūt, kovotų LKL. Bet iki tol ji privalo išspręsti visus teisinius klausimus: manau, klubo registracija galėtų būti Palangoje, o būstinė – Kaune“, – aiškino LKL vadovas.

Apie komandų skaičių pirmenybėse bus sprendžiama rugpjūčio viduryje.

LKL klubų pasitarime šiandien trumpai buvo bandoma pašnekėti ir apie Vilniaus „Sakalų“ komandą bei apie jos problemas – skolas. Tačiau šis klausimas ir „Sakalų“ galimybė kovoti ateinančiame LKL sezone bus aptartas rugpjūtyje vyksiančiame lygos posėdyje.

Dar praėjusiame LKL valdybos posėdyje buvo priimtas spendimas, jog 2013–2014 metų LKL čempionate komandos rungtyniaus 4 ratų sistema. LKL komandos, kurios dalyvaus Eurolygos ir Europos taurės varžybose, žais du ratus. LKL komandos, kurios nedalyvaus Eurolygos ir Europos taurės varžybose, rungtyniaus Baltijos krepšinio lygos (BBL)  turnyre.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas