Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 04

Lyderio etiketės nesikratantis Arnas Velička neatmeta galimybės žaisti Prienuose

Lietuvos vaikinų jaunimo (U20) rinktinė šiemet be vyriausiojo trenerio turi ir dar vieną Estijos krepšinio ragavusį žaidėją. Savo kartos lyderis, įžaidėjas Arnas Velička praėjusį sezoną praleido Tartu ekipoje. Daug žaidimo laiko, visiška laisvė bei garantuota lyderystė jaunuoliui įkvėpė entuziazmo siekti krepšinio aukštumų.
Arnas Velička
Arnas Velička / L.Šilkaičio/LKF nuotr.

Nuo pat mažens A.Velička buvo vadinamas „Šaro įpėdiniu“. Įžaidėjų stoka Lietuvoje užkrovė nemenką atsakomybę ant 19-mečio pečių ir panašu, jog iš žaidėjo kažko tikėtis buvo ankstoka.

Sėkmingas pasirodymas 2016-aisiais U18 Europos pirmenybėse A.Veličkai garantavo kontraktą su „Barcelona“. Ten jis prisijungė prie dublerių komandos, bet nusivylęs rezultatu traukė atgal į Lietuvą.

Kauno „Žalgiris“ savo auklėtinių visada laukia išskėstomis rankomis. Pasirašyta sutartis ir planas „atgaivinti Šaro įpėdinį“ pradėjo veikti nuo pirmos akimirkos. 2017-2018 metų sezone įžaidėjas keliavo į Panevėžio „Lietkabelį“, o pernai buvo skolinamas į Tartu „Ulikool“ komandą.

K.Kavolėlio/kklietkabelis.lt nuotr./Arnas Velička
K.Kavolėlio/kklietkabelis.lt nuotr./Arnas Velička

Estijoje A.Velička sudarė dominuojantį duetą su lietuviu Juliumi Kazakausku ir gavę daug žaidimo laisvės vaikinai fiksavo įspūdingus rodiklius.

19-metis įžaidėjas jungtinėje Estijos-Latvijos krepšinio lygoje vidutiniškai rinko po 19,2 taško, atkovojo 4,2 kamuolio ir atliko 5,6 rezultatyvaus perdavimo.

A.Velička turi sutartį su Kauno „Žalgiriu“ ir kitam sezonui, tačiau vis garsiau kylant kalboms apie kauniečių jaunimo ugdymo projektą Prienuose, didėja tikimybė, jog ir įžaidėjas keliaus stažuotis į apie 30 kilometrų nuo Kauno nutolusį miestą.

Jaunimo rinktinėje A.Velička vėl bus vienas lyderių. Ne kartą savo fantastiškais metimais paskutinę sekundę gelbėjęs komandą žaidėjas ir dabar nesikrato lyderio etiketės.

VIDEO: A.Veličkos pergalingas metimas pusfinalyje 2015-aisiais

– Arnai, kaip prabėgo pasiruošimas?

– Turėjome dar tik trejas draugiškas rungtynes ir turėsime dar trejas. Dar turime daug laiko pašlifuoti visus derinius ir pajusti labiau vienas kitą. Visas pasiruošimas buvo geras, dirbom sunkiai ir, manau, esame gerai pasiruošę.

– Šioje rinktinėje yra likę daug pernai buvusių veidų. Kiek tai padeda?

– Manau, atmosferai tikrai labai padeda. Vienas kitą labai gerai pažįstame, žinome, ką kiti mėgsta ir tai, manau, padės tiek čempionate, tiek atmosferai.

– Nuo pat mažens buvote laikomas šios rinktinės vedliu. Ar vis dar jaučiatės tokiu pat lyderiu?

– Taip, manau, niekas nepasikeitė, aišku, visi patobulėjome ir tikrai jaučiuosi svarbus šiai komandai. Tikiuosi padėti pasirodyti kuo geriau.

VIDEO: Arno Veličkos fantastiškas metimas (U18)

– Vis dar turite kontraktą su „Žalgiriu“. Kiek yra kontakto iš jų pusės?

– Prieš rinktinę visą mėnesį sportavau „Žalgirio“ arenoje ir ruošiausi šitai rinktinei. Visą laiką buvau tarp jų.

– Kalbama apie „Žalgirio“ projektą Prienuose. Negavote pasiūlymo ten žaisti?

– Taip, tai yra viena iš opcijų, bet dar nėra galutinai viskas patvirtinta.

– Kalbant apie čempionatą, treneris sakė, kad komandai trūks ūgio. Jums priimtinas toks žaidimo braižas?

– Nebus kaip anksčiau, kai „centru“ žaidė Lukas Kišūnas, o Erikas Venskus dabar su devyniolikmečių rinktine. Esame truputį mažesni, neturime tokios stiprios priekinės linijos. Manau, vis tiek žaisime kaip komanda – tai yra mūsų jėga.

– Estijoje turėjote labai daug žaidimo minučių. Ką jums davė šis sezonas?

– Tiesiog buvo toks planas, kad gaučiau kuo daugiau laiko ir auginčiau pasitikėjimą savimi, jausčiausi lyderiu, priiminėčiau sprendimus. Visa tai ir gavau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento