Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Balčiūno dešinioji ranka – apie tęsiamą žaidėjo karjerą ir interesų konflikto regimybę

Lietuvos krepšinio federacija (LKF) antradienį patvirtino ne tik naują Lietuvos rinktinės vyr. trenerį, kuriuo tapo Rimas Kurtinaitis, bet ir naująjį LKF generalinį sekretorių. Juo vienbalsiai išrinktas krepšininko karjerą vis dar tęsiantis Dominykas Domarkas.

32-ejų iš Kauno kilęs krepšininkas oficialiai patvirtintas naujai išrinkto LKF prezidento Mindaugo Balčiūno dešiniąja ranka.

D.Domarko, kuris kelerius pastaruosius metus žaisdamas dar kūrė ir vadovavo Lietuvos profesionalių krepšininkų asociacijai (LPKA), kandidatūrai LKF vykdomajame komitete antradienį prieštaraujančių neatsirado.

„Dominykas įrodė kompetencijas kuriant LPKA pamatus, daugiau nei pusė profesionalių žaidėjų jai priklauso. Esu tikras, kad jo išsilavinimas, žinios ir patirtis labai padės mūsų federacijai augti“, – pristatęs kolegą teigė M.Balčiūnas.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./LKF prezidento Mindaugo Balčiūno LKF generalinio sekretoriaus Dominyko Domarko spaudos konferencija
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./LKF prezidento Mindaugo Balčiūno LKF generalinio sekretoriaus Dominyko Domarko spaudos konferencija

„Noriu padėkoti Mindaugui už parodytą pasitikėjimą, – sakė D.Domarkas. – Noriu padėkoti vykdomajam komitetui, kad vienbalsiai pritarė mano kandidatūrai. Su nekantrumu laukiu darbų pradžios ir ateities, kai galėsime pasikalbėti apie nuveiktus darbus.“

Nepaisant naujų pareigų, 192 cm ūgio žaidėjas nekabina sportbačių ant vinies. Ateinantį sezoną jis rungtyniaus antroje pagal pajėgumą šalies lygoje, Kauno rajono „Omega-Tauro-LSU“ komandoje.

Įdomu tai, jog jos garbės prezidentas yra rinktinės treneriu šiandien pristatytas R.Kurtinaitis, o vyr. treneriu dirba jo sūnus Giedrius Kurtinaitis. Vis dėlto interesų konflikto šioje situacijoje naujasis LKF generalinis sekretorius nemato.

15min klausė D.Domarko apie jo pareigas federacijoje, žaidėjo ir generalinio sekretoriaus veiklų suderinamumą, nuveiktus darbus LPKA ir buvimą dešiniąja M.Balčiūno ranka.

– Už ką būsite atsakingas naujoje federacijos komandoje?

– Pirmiausia, būsiu atsakingas už pristatytos programos įvykdymą. Su Mindaugu esame pasidalinę darbus. Aišku, dar sėsime konkrečiai kalbėtis, nes iki vakar dienos dar ėjau teisininko pareigas įmonėje pagal anksčiau turėtus įsipareigojimus. Šiandien pasirašau darbo sutartį su LKF ir nuo rytojaus pradedu savo darbinę veiklą.

– Kaip įmanoma suderinti generalinio sekretoriaus ir profesionalaus žaidėjo veiklas ir kaip tą ketinate daryti?

– Šitą modelį pristačiau vykdomajam komitetui. Reikia suprasti, kad mano krepšinis yra dvi treniruotės per savaitę nuo 8 valandos vakaro, po darbo, ir dvejos rungtynės. Kaip jau sakiau vykdomajame komitete, jeigu nepavyks suderinti, prioritetas bus Lietuvos krepšinio federacijos veiklai. Esu kalbėjęs tiek su komandų vadovais, tiek su Mindaugu apie šitą situaciją, tad prioritetas ir laikas bus skirtas federacijai.

– Dar iki šiol esate nurodomas kaip LPKA (Lietuvos profesionalių krepšininkų asociacijos) vykdantysis direktorius. Bet turbūt šiose pareigose jūsų neliks?

– Ne, neliks. Jau esu pateikęs visus dokumentus, naujasis vadovas Laimonas Kisielius turi pateikti dokumentus Registrų centrui ir artimiausiomis dienomis tai padarys.

Mindaugui tapus prezidentu, federacijos veikla pasikeičia, nes prezidentas yra kompetentingas asmuo, žinantis, kaip federacija veikia.

– Kokiais savo pagrindinius nuveiktus darbus LPKA išskirtumėte?

– Reikia suprasti, kad visa asociacija yra mano iniciatyva, kartu su Laimonu ir keliais žaidėjais sukurta. Pagrindiniai dalykai, kuriais galiu pasididžiuoti, yra seminarų ciklas „Užribis“, kurį darome žaidėjų naudai KMT turnyro metu. Didelis dėmesys skiriamas pokarjerinei integracijai, t. y. sutartys su universitetais, taip pat teisinė pagalba, kuri yra dažnai teikiama. Ji gal nematoma visuomenei, bet abiejų klubų, Gargždų ir Prienų, bankroto atvejais mes navigavome žaidėjus, kaip reikia elgtis.

– Daugelį metų pagrindinė veikianti LKF figūra buvo generalinis sekretorius – Mindaugas Špokas arba Mindaugas Balčiūnas. Ar galima teigti, kad dabar bus kitaip ir jūs atliksit labiau pagalbinį vaidmenį Mindaugui?

– Reikia sutikti, jog Mindaugui tapus prezidentu, federacijos veikla pasikeičia, nes prezidentas yra kompetentingas asmuo, žinantis, kaip federacija veikia. Tačiau akivaizdu, kad veiksime pagal įstatus, jų apibrėžime. Iš dalies, po šito balsavimo federacijos kryptis pasislinko į vakarų pusę. Tai reiškia, kad prezidentas ir vykdantysis direktorius nėra krepšinio legendos, o funkcionieriai. Labai džiaugiuosi, kad ta linkme nuėjo.

NKL nuotr./Dominykas Domarkas
NKL nuotr./Dominykas Domarkas

– Krepšininko karjerą tęsite klube, kurio garbės prezidentas yra Rimas Kurtinaitis, o jo sūnus Giedrius treniruoja tą komandą. Turint omenyje, kad federacija nėra privati organizacija, ar, jūsų nuomone, tai nesudaro interesų konflikto regimybės?

– Mano nuomone, tai nėra interesų konfliktas. Reikia suprasti, kad su klubu sudariau sutartį dar neturėdamas pasiūlymo eiti generalinio sekretoriaus pareigų. Visiškai neprisidėjau, nevykdžiau veiklos federacijoje ir neturėjau įtakos, nors, akivaizdu, asmeniškai visiškai pritariu sprendimui (paskirti R.Kurtinaitį rinktinės treneriu – aut. past.). Akivaizdu, kad Rimas Kurtinaitis yra tinkamas treneris ir tinkamiausias šiuo metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas