Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

M.Blaževičius – apie sezono startą Europoje ir „šiltą“ „Ryto“ sirgalių sutikimą

Po dvejų metų pertraukos į Lietuvą rungtyniauti sugrįžęs 23-ejų Marekas Blaževičius pasidalino savo mintimis apie jau trečiadienį startuojantį Europos taurės turnyrą, darbą su naujuoju strategu iš Italijos ir būsimą atmosferą naujuose namuose.

Naująjį sezoną Europos taurėje pasitinkanti sostinės komanda trečiadienį sieks apginti namų tvirtovę prieš ekipą iš Turkijos – Stambulo „Bahčešehir“.

Pasiruošimu ir pirmosiomis oficialiomis rungtynėmis patenkintas M.Blaževičius laukia, kada komanda pradės žaisti dvejas rungtynes per savaitę.

„Taip, tikrai laukiame sezono pradžios, – sakė M.Blaževičius. – Pasiruošimas buvo gana geras, tačiau visi laukiame oficialių rungtynių. Norime pasiekti tą ritmą, kai žaisime po dvejas rungtynes per savaitę. Smagu, kad tai jau artėja. Ruošiamės varžovui iš Turkijos (Stambulo – „Bahčešehir“), atlikome savo namų darbus, o šiandien tai užtvirtinsime ir būsime pasiruošę rytojaus kovai.“

– Pastarąjį kartą Europos taurės turnyre rungtyniavai prieš ketverius metus. Kaip galėtum palyginti save su tuo Mareku tuomet ir dabar?

– Sunku palyginti, bet, žinoma, patirties tikrai padaugėjo, sustiprėjau tiek fiziškai, tiek psichologiškai. Tai sunku pastebėti, tačiau man pačiam bus lengviau, kai viską pamatysiu rytoj ir viso sezono metu. Bus lengviau išsakyti nuomonę.

– Kaip bendrai atrodė visas komandos pasiruošimas ir pirmosios (,,Betsafe-LKL“) rungtynės?

– Manau, kad atrodome tikrai gerai, tačiau, jei paklaustumėte manęs po mėnesio, turbūt atsakyčiau, kad neatrodėme taip gerai, kaip maniau. Mums dar reikia laiko, kad pajaustumėme ir suprastume vienas kitą. Tai yra maratonas, ne sprintas ir manau, kad esame gerame kelyje.

– Kuo, lyginant su tavo turėtais treneriais išsiskiria naujasis ,,Wolves Twinsbet“ strategas – Alessandro Magro?

– Labai iškalbingas treneris, tai yra toks ,,miksas‘‘, tarp emocionalaus trenerio ir to, kuris tave palaiko. Sunku daug pasakyti, nes dirbame tik mėnesį, tad nenoriu per daug kalbėti. Kol kas jis atrodo puikus vyrukas, kas yra svarbiausia.

– Planuojami komandos lyderiai yra Anthony Cowanas ir Andrew Andrewsas. Kaip pačiam sekasi rasti ryšį su jais?

– Dar ieškome puikaus bendro ryšio, tačiau kiekvienoje treniruotėje geriau suprantame vienas kitą. Man, kaip centro pozicijos žaidėjui, labai svarbu turėti tokio lygio gynėjus, nes daugelyje situacijų, po gero perdavimo, lieka tik „užbaigti“ ataką iš po krepšio.

– Kokios atmosferos tikiesi šioje arenoje viso sezono metu?

– Sunku pasakyti, tačiau suprantu, kad tai yra naujas klubas, dar neturintis didelės fanų bazės. Tikiuosi, kad žmonės sezono metu ateis į areną ne tik palaikyti mūsų komandos, bet ir tiesiog pasižiūrėti krepšinio. Žaisime Europos taurėje prieš stiprius varžovus ir manau, kad krepšinio mėgėjai užsuks į areną ir turėsime galimybę pakeisti jų nuomonę.

– Savo karjeroje atstovavai Kauno „Žalgiriui“, o dabar – „Wolves Twinsbet“. Kaip manai, kaip Vilniaus „Ryto“ sirgaliai tave pasitiks?

– Ne pirmą kartą gaunu šį klausimą, todėl manau, kad „Ryto“ sirgaliai pasitiks šiltai ir tvarkingai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas