Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 03

M.Fosteris: „Tai yra geriausias mano gimtadienis“

Šiandien 28-ąjį gimtadienį švenčiantis Vilniaus „Ryto“ gynėjas Marcusas Fosteris džiaugiasi įspūdinga pergale 94:71 prieš Kauno „Žalgirį“ per antrąsias „Betsafe-LKL“ finalo serijos rungtynes ir išlygintu serijos rezultatu (1-1).

Amerikietis aikštėje buvo nesulaikomas ir savo ekipai per 31 minutę surinko 22 taškus. Gynėjas pataikė 3 tritaškius iš 7, 5 dvitaškius iš 9, 3 baudos metimus iš 6, atkovojo 4 kamuolius, blokavo 2 metimus ir iš viso surinko 21 naudingumo balą.

Po rungtynių gynėjas džiaugėsi itin solidžia „Ryto“ gynyba ir tikėjosi, kad ji išliks tokiame pat lygyje iki serijos pabaigos.

– Marcusai, kokie yra jūsų įspūdžiai apie rungtynes?

– Mums tai yra labai gera pergalė. Visą sezoną kalbėjome apie gynybą, manau, ją ir pademonstravome šį vakarą. Buvo daug klaidų, tačiau vienas kitą pridengėme.

Pergalė – puiki, tačiau, kaip sakiau ir po pastarųjų rungtynių, tai yra tik vienas laimėjimas. Mums trūksta dar dviejų.

– Šiandien komandai atrodė visai kitaip nei per pirmąsias rungtynes. Kas nutiko?

– Lengva kalbėti, bet kai pažiūri įrašą, pamatai, kaip blogai viskas buvo, nori tai pakeisti. Manau, buvome gerai nusiteikę, buvome fiziškesni, stengėmės nutraukti jų derinius, apsunkinti jų metimus, net jei jie būtų taiklūs.

– Kendale'as McCullumas šiandien itin svariai prisidėjo prie gynybos.

– Pirmas dalykas, kurį pastebėjau, kai jis atvyko, buvo tai, kad jis yra solidus gynėjas. Jis visada pasiekia kamuolį, provokuoja pražangas, jis užduoda gerą toną.

– Pradžioje atrodėte nervingas, tačiau vėliau užsivedėte. Kaip save motyvavote?

– Tai atėjo iš aistruolių. Nepradėjau gerai, tačiau buvo dar daug laiko. Tai yra finalai, negali nusileisti per žemai, ar pakilti per aukštai, turi išlikti stiprus ir įveikti bet kokias aplinkybes.

– Esate žaidęs „Panathinaikos“, gal šios dienos vaizdas tribūnose šiek tiek primininė tuos laikus?

– Taip, kartais čia jautiesi kaip mini „Oaka“ arenoje. Man tai patinka. Sakiau Justinui Gorhamui ir kitiems, kad atmosfera bus beprotiška.

– Ar tai yra geriausia gimtadienio dovana?

– Taip, tai – geriausias visų laikų gimtadienis. Aš labiausiai noriu laimėti, nesvarbu kaip.

– Serijos rezultatas dabar lygus, ką reikia išsaugoti, kad iškovotumėte taurę?

– Turime taip pat gintis. Pelnėme tikriausiai tiek pat taškų, kaip ir praeitą kartą, tad mūsų puolimas nedings. Viskas yra dėl gynybos. Kai mes gerai ginamės, mus sunku įveikti.

– Šį sezoną prastai sužaidėte tikriausiai tik vienerias rungtynes su „Žalgiriu“. Kokiais jų gynybos trūkumais jūs taip gerai naudojatės?

– Nenoriu čia pasakyti per daug. Man svarbu išlikti agresyviam, įmesti savo metimus. Manau, jie tankina gynybą baudos aikštelėje prieš mane, todėl reikia pataikyti tritaškius. Kai pataikau keletą tolimų metimų, man būna geros rungtynės.

Man turbūt skirs dar daugiau dėmesio, tad reikės geriau perduoti kamuolį draugams.

– Šiandien puikias rungtynes sužaidė Jaime Echenique. Ką jis duoda komandai?

– Jis mums duoda daug energijos, galima jausti, kaip jis nori laimėti ir padėti mums. Mano vienas draugas praeitą sezoną žaidė su juo G lygoje, jis sakė, kad duokite vaikinui kamuolį ir jis pelnys taškus 8 kartus iš 10. Man labai patinka, kad jis gali ir pats pelnyti taškus, ir žino, kada atlikti perdavimą.

– Kokią žinutę norėtumėte pasiųsti aistruoliams?

– Kaip visada, ačiū už ištikimybę šiai komandai, palaikymą ir suteikiamą energiją. Tai matyti aikštėje – mes žaidžiame daug geriau, kai yra toks palaikymas. Žinau, kad jie bus arenoje pirmadienį, stenkitės būti tokie pat garsūs, o mes stengsimės žaisti taip pat gerai kaip šįvakar.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas