Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
07 30

M.Rubštavičius – apie meilę Panevėžiui, planą dėl „Žalgirio“ ir įspūdingą M.Buzelį

Intensyvius metus Australijos ir Jungtinėse Amerikos Valstijos (JAV) praleidęs Mantas Rubštavičius sugrįžo į Lietuvos krepšinį. Krepšininkas viliasi sėkmingai pasirodyti Europos taurėje, o tuomet – įsitvirtinti Kauno „Žalgiryje“.

Talentingasis šalies krepšininkas Mantas Rubštavičius po metų pertraukos sugrįžo į Panevėžio „7bet-Lietkabelį“, pastarąjį sezoną praleidęs Australijos pirmenybėse, o šią vasarą bandęs užsikabinti už NBA lygos.

Tiesa, Aukštaitijos klube panevėžietis žais nuomos sąlygomis. Jį paskolino Kauno „Žalgirio“ klubas, su kuriuo 22-ejų metų kairiarankis krepšininkas sudarė ilgalaikį kontraktą.

„Esu labai patenkintas pasirašęs sutartį su „Žalgiriu“, – portalui 15min sakė M.Rubštavičius. – Žaidžiau šio klubo jaunimo programoje, atstovavau trejus metus dublerių komandai. Labai džiaugiuosi pasirašęs kontraktą su Eurolygos klubu. Galvoju, kad kiekvieno Lietuvos krepšininko svajonė yra žaisti Eurolygoje. Aš patenkintas. Pagrindinis planas – sėkmingai pasirodyti Europos taurėje su „Lietkabeliu“ ir tuomet grįžti bei įsitvirtinti „Žalgirio“ komandoje.“

Užkulisiuose kalbama, kad M.Rubštavičius su „Žalgiriu“ sudarė trejų metų sutartį pagal formulę „2+1“.

„Scanpix“/AP nuotr./Mantas Rubštavičius
„Scanpix“/AP nuotr./Mantas Rubštavičius

Lietuvos pajūryje šiuo metu laiką leidžiantis žaidėjas bando atsipūsti po trijų labai intensyvių mėnesių Amerikoje.

Pradžioje jis ruošėsi NBA naujokų biržoje, kurioje galiausiai savo pavardės neišgirdo, o vėliau M.Rubštavičius į stipriausią planetos lygą bandė patekti pro Vasaros lygą, kurioje jis pasirodė pakankamai sėkmingai.

Už Atlanto atstovaudamas „Golden State Warriors“ komandai lietuvis iš viso sužaidė šešerias rungtynes, kuriose per beveik 13 minučių rinko po 5,8 taško, atkovojo po 2 kamuolius ir atliko po 1,3 rezultatyvaus perdavimo.

„Šiek nusivyliau tuo, kad naujokų biržoje manęs nepašaukė, nes buvau įdėjęs daug darbo, – 15min sakė M.Rubštavičius. – Yra kaip yra, aš nesustosiu dirbti ir toliau tobulėsiu. Manau, kad dar ne pabaiga.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Mantas Rubštavičius
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Mantas Rubštavičius

Krepšininkas patvirtino 15min informaciją, jog buvo reali galimybė išvysti jį žaidžiantį „Žalgiryje“ jau artėjančiame sezone.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas