Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 20

M.Schillerį nustebino V.Čeponio klausimas, N.Čanakas liko nepatenkintas pražangų traktavimu

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai dvikovų maratoną šią savaitę vainikavo pergale Panevėžyje. Nors svečiai vienu momentu turėjo net 20 taškų persvarą, „Lietkabelis“ kibo į atlapus – žalgiriečiai po atkaklios kovos pergalę šventė rezultatu 82:77. Abiejų komandų strategai spaudos konferencijoje savo auklėtiniams turėjo pastabų dėl labai skirtingų rungtynių pusių.

Nugalėtojų ekipos vairininkas Martinas Schilleris pabrėžė dvi labai skirtingas savo auklėtinių sužaistas puses ir liko nustebęs Vaido Čeponio klausimu, su kuriuo varžovu – Panevėžio „Lietkabeliu“ ar Vilniaus „Rytu“ – žaisti buvo sunkiau.

„Akivaizdu, kad rungtynės susidėjo iš dviejų dalių. Sužaidėme puikią pirmą mačo dalį gynyboje ir labai sulėtėjome po pertraukos. Tai iliustruoja ne tik varžovų pelnyti taškai, bet ir atkovotų kamuolių kokybės, varžovams leidžiamų išmesti metimų kokybės suprastėjimas. Tai ir leido sugrįžti „Lietkabeliui“, kuris sužaidė tikrai geras rungtynes“, – akcentus po mačo sudėliojo Schilleris.

VIDEO: „urBONUSas“: rekordinis „Žalgiris“, pigus „Ryto“ naujokas ir peticija prieš D.Gudelį

– „Lietkabelis“ rungtyniavo trimis gynėjais. Ar tai jums sukėlė papildomų rūpesčių?

– Mes tai daugmaž numatėme, kai tapo aišku, kad jų pagrindinis lengvasis kraštas nerungtyniaus. Trys gynėjai „Lietkabeliui“ pridėjo papildomo greičio, tad žaisti prieš juos buvo iššūkis.

– Su kuriuo oponentu – Vilniaus „Rytu“ ar Panevėžio „Lietkabeliu“ – jums buvo žaisti sunkiau?

– Negaliu atsakyti į šį klausimą. Einame rungtynės po rungtynių ir atsižvelgiame į situaciją sezono metu – su kuo žaidi, kada žaidi, todėl labai sunku atsakyti.

– Augustine'ui Rubitui buvo suteikiama poilsio, ar krepšininkui kas nors nutiko?

– Paprasčiausiai jį ilsinome.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Nenad Čanak
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Nenad Čanak

Panevėžio „Lietkabelio“ strategas Nenadas Čanakas spaudos konferencijoje negalėjo suprasti savo auklėtinių atsinešto nusiteikimo rungtynių pradžioje.

„Paprasčiausiai neatėjome į rungtynių pradžią. Pirmoji rungtynių pusė mums buvo tragiška. Leidome jų geriausiam snaiperiui Artūrui Milakniui laisvam mesti tritaškius, o tuomet pralaimėjome visas dvikovas „vienas prieš vieną“ perimetre.

Baudos aikštelėje nėjome į pagalbą prieš Joffrey Lauvergne'ą, o puolime žaidėme be jokių užtvarų. Mes nesame tokia talentinga komanda, kad puolime prieš „Žalgirį“ žaistume be užtvarų. Tai ir buvo pagrindinė priežastis, kodėl pirmoje rungtynių pusėje pelnėme tik 20 taškų.

Antroje pusėje pagaliau pradėjome statyti užtvaras, maitinome kamuoliu Džordže Gagičių ir turėjome daugiau parinkčių puolime. Gynyboje žaidėme su didesne energija, bet sužaisti tokią pirmą pusę prieš Eurolygos komandą yra absoliučiai neatleistina.“

N.Čanakas išreiškė abejones ir dėl taisyklių traktavimo, o ypač – penktosios pražangos D.Gagičiui.

„Nebesuprantu, kada yra pražanga, o kada vaidyba. Nuo tos akimirkos rungtyniavome be vienos iš svarbių parinkčių puolime.“

LKL čempionai su 10 pergalių per 11 rungtynių yra vienvaldžiai lygos lyderiai, o panevėžiečiai, savo sąskaitoje turintys 7 pergales ir 3 pralaimėjimus, išlieka antri.

VIDEO: M. Schilleris: „Pasikeitimai varžovų žaidime mums buvo iššūkis“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas