Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 10 03

M.Schilleris po pergalės atskleidė – J.Strelniekas ir L.Lekavičius patyrė traumas

Kauno „Žalgiris“ pasiekė kol kas užtikrinčiausią pergalę Lietuvos krepšinio lygoje, bet po jos kauniečių strategas Martinas Schilleris pranešė blogas žinias apie dviejų žaidėjų traumas.
Pasvalio "Pieno Žvaigždės" - Kauno "Žalgiris"
Martinas Schilleris

„Žalgirio“ Pasvalyje 85:69 laimėtose rungtynėse prieš „Pieno žvaigždes“ nedalyvavo ne tik jau anksčiau iš rikiuotės iškritęs Paulius Jankūnas, bet ir į Pasvalį nevykęs Lukas Lekavičius bei rungtynėms registruotas, bet aikštėje nepasirodęs Janis Strelniekas.

Treneris atskleidė, kad abu jie susižeidė pralaimėtose rungtynėse penktadienį Vilerbane.

„Abu jie susižeidė rungtynėse prieš ASVEL. Lukas patyrė nugaros raumens traumą, o Janis susižeidė klubą. Žiūrėsime“, – atsargiai kalbėjo M.Schilleris.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Janis Strelnieks
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Janis Strelnieks

Apibendrindamas rungtynes, austras gyrė savo žaidėjus už tinkamą nusiteikimą šioje nelengvoje situacijoje, kai tenka verstis be trijų svarbių krepšininkų.

„Pirmiausia, sveikinu vyrukus su pergale. Manau, kad nuo rungtynių pradžios žaidėme su tinkamu nusiteikimu ir energija, įvertinus tai, kad prieš dvi dienas žaidėme Vilerbane ir dar praradę tiek daug žmonių.

Tai nėra lengva situacija mums, bet manau, kad vaikinai gerai susitvarkė. Žaidėme su tinkamu nusiteikimu nors, antroje pusėje turėjome problemų su kova dėl kamuolių. Bet 27 kartus išmušėme kamuolį, dėl ko esu laimingas. Pasiimsime laisvą dieną ir ruošimės rungtynėms prieš „Zenit“, – sakė M.Schilleris.

Pasvalyje vėl nesužibėjo Emmanuelis Mudiay. Skambiausias „Žalgirio“ vasaros pirkinys rungtynėse prieš Alytaus „Dzūkiją“ įmetė 32 taškus, bet kituose trijuose LKL mačuose, įskaitant ir akistatą su „Pieno žvaigždėmis“, vidutiniškai pelno tik po 5 taškus.

Kada „Žalgirio“ sirgaliai gali tikėtis pamatyti geriausią jo versiją?

„Aš dar nežinau, kaip atrodo jo geriausia versija, bet manau, jog Emmanuelis užtruks iki gruodžio, kol pajaus ritmą. Jis padarė nuostabų darbą itin greitai pritapdamas socialiai ir kultūriškai.

Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Pasvalio "Pieno Žvaigždės" - Kauno "Žalgiris"
Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Pasvalio "Pieno Žvaigždės" - Kauno "Žalgiris"

Jis yra atėjęs iš įdomios aplinkos, o tai jam suteikia šansą greitai prisitaikyti. Kai jam buvo 18 metų, jis metus gyveno Kinijoje – tikrai nedaug vaikų tai galėtų padaryti. Būdamas penkerių jis iš Kongo Demokratinės Respublikos persikėlė į Ameriką. Jis turi žinių apie pasaulį ir skirtingus žemynus, kas jam labai padeda čia prisitaikyti, nors kai kuriems tai sukelia didelių problemų.

Kalbant apie krepšinį, tai visiškai kita istorija. Viskas vyksta žingsnis po žingsnio. Manau, jog šiandien jis atliko geresnį darbą ir tikiuosi, kad viskas bus gerai“, – kalbėjo M.Schilleris.

Treneris taip pat pripažino, jog prieš rungtynes nerimavo dėl dar užvakar žaidusių krepšininkų nuovargio, tačiau pagyrė energiją parodžiusius auklėtinius.

„Aš truputį jaudinausi, nes turime mažai žaidėjų dėl visų tų traumų, Bet vaikinai į aikštę išėjo tinkamai nusiteikę. Nors Marekui [Blaževičiui] nenusisekė keli epizodai pabaigoje, tačiau jis sužaidė gerą pirmąją mačo pusę, Karolis [Lukošiūnas] taip pat buvo pasiruošęs žaisti, [Tyleris] Cavanaugh atliko gerą darbą nuo pat pradžių. Džiaugiuosi dėl jų parodytos energijos“, – teigė austras.

VIDEO: Martinas Schilleris: „Nors turime traumų, vaikinai susitvarkė gerai“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?