Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 29

M.Schilleris vėl teisinosi dėl M.Blaževičiaus, Ž.Urbonui sunku „blaiviai“ vertinti antikrepšinį

Martinas Schilleris ramiai kalbėjo spaudos konferencijoje po laimėtos pusfinalio serijos, o Utenos „Juventus“ treneris Žydrūnas Urbonas tikino, jog jo ekipa buvo pasmerkta pralaimėjimui dėl gausybės traumų.
Martinas Schilleris
Martinas Schilleris / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Džiaugiamės patekę į finalą. Šių rungtynių kertinis momentas buvo antrajame kėlinyje, kuriame varžovams leidome pelnyti tik 10 taškų, perlaužėme rungtynes. „Juventus“ komandai trūko žmonių, baigėsi degalai. Tokia buvo rungtynių istorija“, – kalbėjo M.Schilleris, įveikęs Utenos ekipą trečiosiose serijos rungtynėse 93:75.

Austras pripažino, kad galingesnis varžovų pasipriešinimas būtų leidęs geriau pasiruošti finalui, tačiau „Juventus“ ekipai koją kišo traumos.

Martynas Gecevičius, Žygimantas Skučas, Ignas Vaitkus, Vaidas Kariniauskas ir Martynas Paliukėnas yra patyrę traumas Utenos komandoje.

Bet net ir prieš tokius bejėgius varžovus neregistravo rungtynėms M.Schilleris jaunojo Mareko Blaževičiaus, kurį pūdo ant suolo visų LKL atkrintamųjų metu.

„Mes galime registruoti tik 12 žaidėjų ir tokia ta priežastis“, – lakoniškai nukirto M.Schilleris, paklaustas apie Mareko nežaidimo priežastį.

Žydrūnas Urbonas turėjo ir kuo pasidžiaugti po trečiųjų serijos rungtynių – tai 17-mečio Redo Šukštos debiutiniais taškais.

„Pasirodo, autobusu sustojus, kalbant futbolininkų kalba, mažiausiai prasileidome. Nuotaiką pakėlė mūsų jaunasis talentas, bet pasmerkti buvome prieš rungtynes. Man svarbiausia šiandien buvo rotacija, bet nebuvo variantų. Mums reikėjo pasidaryti savo dalykus, pasidarėme aikštės gynybą, dar kitą momentą, kurį gal nusinešime į kovą dėl trečiosios vietos“, – pasakojo Ž.Urbonas.

Rado jis ir daugiau pozityvių dalykų.

VIDEO: Ž. Urbonas: „Sunku vertinti šią seriją blaiviai“

„Manau, mes unikaliai su septyniais didžiavyriais, pataikydami vieną trajaką, sumetėme 75 taškus, – pastebėjo Ž.Urbonas. – Tų kelių puolime atradome, bet ir kvailų kamuolių praradome. Bet suprantu, iš nuovargio tai. Teigiamų epizodų šiandien buvo... Labai sunku spręsti, labai sunku. Pirmas rungtynes žaidėme devyniese, buvo ir tas krepšinis, kurio norėjome, namuose septyniese, dabar septyniese.

Sunku į tokią seriją blaiviai žiūrėti. Čia gaunasi toks antikrepšinis. Situacijos antikrepšinio, bet svarbu, kad baigėme geros nuotaikos. „Žalgiris“ turėjo labai daug situacijų metimams, bet, kai stovi zonine gynyba... Niekada man ji nepatiko, bet kartais gyvenimas priverčia.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas