Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 13

Martinas Schilleris po sunkios pergalės KMT pusfinalyje išskyrė du „Žalgirio“ žaidėjus

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai įžengė į Karaliaus Mindaugo taurės turnyro finalą, bet pergalė 84:72 prieš Klaipėdos „Neptūną“ nebuvo paprasta. Tiesa, varžybų favoritų treneris Martinas Schilleris teigė, kad laukė sunkių rungtynių.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai turėjo įtempti raumenis, kad palaužtų užsispyrusius klaipėdiečius.

„Neptūnas“ atkakliai priešinosi tris kėlinius, kol LKL favoritai sutramdė jį ir iškopė į taurės finalą, kuriame sekmadienį susitiks su Panevėžio „Lietkabeliu“.

„Mums rungtynės buvo tokios, kokių ir tikėjomės – sunkios. Joffrey Lauvergne‘as po krepšiais buvo puikus, Paulius Jankūnas puolime taip pat tapo labai svarbiu mačo eigoje“, – po mačo pažymėjo Kauno „Žalgirio“ treneris Martinas Schilleris.

Šeštadienį „Žalgiriui“ prireikė galingo J.Lauvergne'o žaidimo.

Prancūzas per 25 minutes sumetė net 28 taškus, pataikęs 13 dvitaškių iš 19. Vidurio puolėjas dar atkovojo 10 kamuolių, o visi rodikliai lėmė 32 naudingumo balus.

Puikiai sužaidė ir Paulius Jankūnas, žaidęs net 29 minutes ir pelnęs 12 taškų. Kai aikštėje buvo Kauno klubo kapitonas, žalgiriečiai pelnė 18 taškų daugiau už varžovus – tai geriausias rodiklis nugalėtojų komandoje.

VIDEO: Citadele KMT rungtynių apžvalga: „Žalgiris“ - „Neptūnas“ [2021-02-13]

Kauno komandai tai nebuvo paprastos rungtynės, nes klaipėdiečiai akylai saugojo Marių Grigonį. „Žalgirio“ lyderis pelnė tik 5 taškus, pataikęs 1 metimą iš 6.

Be to, turnyre Panevėžyje lygos čempionams negali padėti Lukas Lekavičius, sveikstantis nuo COVID-19.

Šiame mače „Žalgiris“ pataikė mažiau tritaškių už dažniau atakavusius varžovus (6/16, kai „Neptūnas“ 9/27), o dvitaškių taiklumu net nusileido klaipėdiečiams („Žalgiris“ – 58 proc., „Neptūnas“ – 62 proc.).

Po dviejų kėlinių žalgiriečių persvara siekė tik 3 taškus, o po trijų kelinių tašku sumažėjo. Tad M.Shilleris taip ir nepakelė nuo atsarginių suolo poros žaidėjų – Steve'as Vasturia ir Marekas Blaževičius nežaidė nė sekundės.

„Tobulame pasaulyje verstumėmės dvylikos žaidėjų rotacija ir minutes dalintume po lygiai, bet realiai reikia reaguoti į padėtį ir dalinti laiką pagal turnyro specifiką bei laukiančias rungtynes“, – aiškino M.Shilleris.

„Žalgirio“ varžovas „Lietkabelis“ šeštadienį kelią į finalą prasiskynė įtikinamai įveikęs didelių ambicijų turnyre turėjusią Utenos „Juventus“ ekipą.

„Ten yra puikių žaidėjų, – apie Panevėžio klubą sakė M.Schilleris. – Kyle‘ą Vinalesą teks stabdyti asmeniškai, Margiris Normantas yra solidus krepšininkas. Po krepšiu yra solidžių ir tvirtų žaidėjų, turėsime rimtai pasiruošti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas