Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 25

Merkinėje gyvenančią šeimą nustebino pasirodęs Paulius Jankūnas

Šių metų Šv. Kalėdų Merkinėje gyvenanti Rasa Galčiuvienė ir trys jos šaunūs sūnūs – Gustas, Tomas ir Vaidas – nepamirš ilgai. Jos šeimai dovanojo labai netikėtų, bet pačių įspūdingiausių dovanų ir siurprizų. Kūčių išvakarėse jaukiuose Rasos namuose su kalėdinėmis dovanomis apsilankė Kauno „Žalgirio“ klubo krepšininkas Paulius Jankūnas bei labdaros ir paramos fondo „Sporto viltys“ komanda.
Merkinėje gyvenančią šeima pradžiugino P.Jankūno vizitas ir dovanos.
Merkinėje gyvenančią šeima pradžiugino P.Jankūno vizitas ir dovanos. / Rūtos Averkienės nuotr.

Kaip merkiniškiai sako, pati didžiausia staigmena ir tikras kalėdinis stebuklas jiems buvo savo namuose išvysti Lietuvos krepšinio žvaigždę Paulių Jankūną.

„Net sapnuose nesapnavome, kad kada nors mūsų namuose apsilankys tokia įžymybė, su kuria bus galima draugiškai pabendrauti kartu geriant arbatą ir jaunimo favorito klausinėti visų rūpimų klausimų. Jis labai nuoširdus ir draugiškas žmogus, o jo atvežtos dovanos iš viso nerealios! O fondo „Sporto viltys“ žmonės verti pačių nuoširdžiausių padėkų. Jie dėl mūsų taip stengėsi, kad ir praėjusioms, ir šių metų Kalėdoms gautume geriausių dovanų“, – atsidžiaugti negalėjo mama.

Jos berniukai dėkojo žalgiriečiui, kad šis aplankė paprastus kaimo vaikus.

Rūtos Averkienės nuotr./Merkinėje gyvenančią šeima pradžiugino P.Jankūno vizitas ir dovanos.
Rūtos Averkienės nuotr./Merkinėje gyvenančią šeima pradžiugino P.Jankūno vizitas ir dovanos.

Su sūnumis Adomu ir Matu Rasos šeimoje apsilankęs P.Jankūnas domėjosi, kaip vaikinukai mokosi, ką sportuoja, kuo domisi. Krepšininkas sakė, kad svarbiausias dalykas yra gerai mokytis, skaityti, o tada seksis ir kitose veiklose. Berniukai taip pat domėjosi, kiek krepšininkai per savaitę treniruojasi, ar sunkios treniruotės ir kitų jiems rūpimų dalykų iš sporto pasaulio.

„Džiaugiuosi, jog galiu kažkuo prisidėti, kad ši šeima patirtų tikro kalėdinio džiaugsmo. Tikiu, kad šie vaikinai stengsis, gyvenime sieks savo tikslų ir linkiu, kad jiems pasisektų įgyvendinti visas svajones“, – linkėjo P.Jankūnas.

Rūtos Averkienės nuotr./Merkinėje gyvenančią šeima pradžiugino P.Jankūno vizitas ir dovanos.
Rūtos Averkienės nuotr./Merkinėje gyvenančią šeima pradžiugino P.Jankūno vizitas ir dovanos.

Prieš pusantrų metų įkurto labdaros ir paramos fondo „Sporto viltys“ vadovas Rolandas Markinas džiaugiasi, kad šią kalėdinę gerumo iniciatyvą pavyko įgyvendinti išties puikiai. „Praėjusiais metais prieš didžiąsias metų šventes nusprendėme kalėdinėmis dovanėlėmis pradžiuginti kurią nors vieną Varėnos krašto šeimą. Kadangi mūsų fondo siekis – remti sportuojančią bendruomenę, ypatingai vaikus, ieškojome sunkiau gyvenančios, tačiau tvarkingos šeimos, kurioje vaikai mėgsta sportą. Sužinojome apie Merkinėje gyvenančią Rasą, kuri viena augina tris sūnus. Gyvena labai tvarkingai, berniukai stengiasi mokytis ir labai mėgsta sportuoti, dalyvauja varžybose. Aš džiaugiuosi, kad pasirinkome būtent tokią šeimą, kuriai finansiškai sunku, tačiau stengiasi gyventi dorai, tvarkingai ir sąžiningai. Žinoma, tokių šeimų, kurias slegia finansiniai sunkumai, Lietuvoje turbūt daug. Todėl ir kviečiame nebūti abejingais. Visi kartu mes esame tikrai didelė jėga, o mūsų parama būtent šiai šeimai – tai didelė motyvacija toliau gyventi dorai ir sąžiningai. Šiuo metu jie tikrai negali sau leisti labai daug, ką gali kiti vaikai, bet tikiu, kad matydami, kiek yra tikrai gerų žmonių, ir patys stengsis tokiais būti. Pernai su fondo rėmėjų dovanėlėmis Kūčių išvakarėse pradžiuginome juos. O šiais metais nusprendėme, kad tai taps fondo tradicija. Galiu paliudyti – Šv. Kalėdų laukimas – išties magiškas metas! Prieš dvi savaites fondas „Sporto viltys“ pakvietė visus norinčius pasidalinti gerumu žmones drauge sukurti kalėdinį stebuklą šiai šeimai. Per tas dienas atsiliepė ir prisijungė tiek daug jautriausių dvasinių savybių turinčių žmonių, jog į fondo kalėdinį krepšį gausiai prisnigo pačių įvairiausių šių žmonių nuoširdžiai išrinktų dovanų“, – sakė fondo vadovas R.Markinas.

„Kūčių išvakarėse apsilankėme Merkinėje ir visas šias mielas ir tikrai įspūdingas dovanėles, kurios vos tilpo į tris dideles dovanų dėžes, įteikėme Gustui, Vaidui, Tomui, na, ir žinoma, mamai Rasai. Geras mūsų fondo draugas Paulius ne tik sutiko su mumis aplankyti merkiniškius, bet jiems atvežė ir puikiausių dovanų – berniukų svajonę – krepšinio kamuolį su visų žalgiriečių parašais, „Žalgirio“ firminius šalikus bei kitų mielų ir šeimai labai reikalingų dovanų. Drauge su mumis apsilankė bei picomis pradžiugino ir picerijos „Fortūna“ vadovas Giedrius Keršys“.

Rūtos Averkienės nuotr./Merkinėje gyvenančią šeima pradžiugino P.Jankūno vizitas ir dovanos.
Rūtos Averkienės nuotr./Merkinėje gyvenančią šeima pradžiugino P.Jankūno vizitas ir dovanos.

Svečius sutikusi merkiniškė Rasa negalėjo atsistebėti, kiek daug gali žmonių gerumas! Skanaujant šimtalapį ir geriant žolelių arbatą, ji papasakojo apie savo gyvenimo rūpesčius bei džiaugėsi vaikų pasiekimais. Nuo ryto iki vakaro Rasa sunkiai pluša Merkinės globos namuose. Juk prižiūrėti senyvo amžiaus žmones yra visapusiškai nelengvas darbas. Ant jos vienos pečių – ir namų buities našta. Mama džiaugiasi, kad sūnūs ne tik stengiasi mokytis, bet ir turi įvairių pomėgių – mėgsta sportuoti, skaityti, piešti, labai mėgsta gyvūnėlius, padeda mamai namų ruošoje. „Mūsų namuose nėra vyriškų ir moteriškų darbų. Sūnūs tikrai paklusnūs – ir namus tvarko, ir indus plauna, o dabar, kai daug sniego, ir takelius kieme nukasa. Gustas štai pradėjo mokytis groti gitara. Visi esam labai artimi, paslapčių vieni nuo kitų neturim“. Ir vasarą, ir žiemą berniukai labai mėgsta žaisti lauke įvairiausius žaidimus. Šiuo metu jiems didžiausias malonumas – sniego pusnys ir čiuožinėjimas nuo kalniukų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai