Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Mieliau apie gėrimus nei klubo ateitį kalbėjęs Nenadas Čanakas: „Tai saldžiausias mano medalis“

Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ krepšininkai išgyveno nelengvą sezoną, bet galiausiai jis baigėsi taip, kaip įprasta Nenado Čanako treniruojamai Aukštaitijos komandai – su medaliais ant kaklo. Antradienį po pergalės ketvirtosiose mažojo finalo rungtynėse Panevėžyje 98:87 prieš Vilniaus „Wolves-Twinsbet“, 3-1 seriją laimėję panevėžiečiai pasidabino bronzos medaliais.

Visiškai šlapiu nuo šampano purslų kostiumu iš žaidėjų persirengimo kambario išlindęs Nenadas Čanakas vėl triumfuoja Panevėžyje.

Nuo 2018 metų „7bet-Lietkabelį“ treniruojantis serbas jau turėjo savo kraityje 10 apdovanojimų, šį sezoną jis buvo tapęs sūnumi paklydėliu, kai po pernai laimėtos LKL bronzos priėmė Ankaros „Turk Telekom“ klubo pasiūlymą, bet buvo atleistas dar spalį iš Turkijos.

Panevėžys irgi nebuvo patenkintas Roberto Štelmaherio startu prie komandos vairo, tad N.Čanakas greitai sulaukė kvietimo sugrįžti, o paskui dar ir sudarė naują sutartį.

Klubo direktoriaus Martyno Purlio ėjimas pasiteisino – nors sezonas ir nebuvo lengvas Panevėžio klubui ir 48 metų treneriui iš Serbijos.

Europos taurės varžybose nepatekę į atkrintamąsias varžybas, o LKL reguliariajame čempionate užėmę tik penktą vietą, „7bet-Lietkabelio“ krepšininkai parodė charakterį ir galiausiai sezoną baigė su dviem apdovanojimų komplektais – sidabru Karaliaus Mindaugo taurės turnyre ir bronza Lietuvos čempionate, kurio finiše įveikė didesnio biudžeto varžovus iš Vilniaus.

Suprasti akimirksniu

  • Mažojo finalo serija
  • 1-osios rungtynės Vilniuje: „Wolves-Twinsbet“ – „7bet-Lietkabelis“ 84:86
  • 2-osios rungtynės Panevėžyje: „7bet-Lietkabelis“ – „Wolves-Twinsbet“ 73:81
  • 3-iosios rungtynės Vilniuje: „Wolves-Twinsbet“ – „7bet-Lietkabelis“ 84:91
  • 4-osios rungtynės Panevėžyje: „7bet-Lietkabelis“ – „Wolves-Twinsbet“ 98:87

Tai ketvirtasis iš eilės bronzos laimikis Panevėžio klubui per LKL istoriją ir taip pat per penkerius pastaruosius metus.

Geresni klubui buvo tik 2017 ir 2022 metai, kai Aukštaitijos klubas pasipuošė sidabro apdovanojimais.

Suprasti akimirksniu

  • Ketvirtojo mačo eiga:
  • Panevėžys buvo pasiruošęs šventei antradienio vakarą.
  • Arti 4 tūkst. sirgalių suplūdo į „Kalnapilio“ areną ir per žaismingą minutės pertraukėlę kartu su klubo prezidentu Alvydu Bieliausku net fiksavo salės triukšmo rekordą.
  • Tačiau „Wolves-Twinsbet“ krepšininkai nuo pat mačo pradžios parodė, jog yra nusiteikę palikti šeimininkų bronzai paruoštą šampaną neiššautą. Arturas Žagaras lengvai lyg per pratybas pradėjo taškų medžioklę, jau per pirmą kėlinį sumetęs 13 taškų ir padėjęs laimėti pirmą ketvirtį 30:23.
  • Nepaisant Džordže Gagičiaus ir Deivido Sirvydžio pastangų atakose, „Wolves-Twinsbet“ puolimas veikė dar sklandžiau. Net ir etatiniam lyderiui Rasheedui Sulaimonui žaidžiant epizodiškai, kiti Vilniaus klubo krepšininkai pataikė 7 iš 11 pirmųjų tritaškių, o tai leido antrajame kėlinyje įgyti dviženklę persvarą (41:28).
  • Tačiau netrukus sekė kovingų šeimininkų spurtas 15:2 ir rezultatas tapo lygus (43:43). N.Čanako treniruojamoje komandoje vis daugiau žaidėjų ėmė rinkti taškus – Martynas Varnas, Dovis Bičkauskis ir net Diante Baldwinas patempė šeimininkus, kurie įgijo 6 taškų pranašumą trečiajame kėlinyje.
  • Galiausiai D.Gagičius, tas pats žaidėjas, kurį šį sezoną atleido „Wolves-Twinsbet“, taip uždominavo po krepšiais, jog Panevėžio komandos pranašumas išaugo iki dviženklio.
  • Pavargę, bet laimingi Panevėžio krepšininkai pasileido į šventę su savais sirgaliais, o komandos kapitonas Vytenis Lipkevičius iškėlė mažojo finalo nugalėtojams skirtą taurę.

Tačiau šis sezonas buvo toks sudėtingas, kad N.Čanakas būtent apie dabar laimėtą apdovanojimą prakalbo ypač jautriai po to, kai nusimetęs permirkusį kostiumą atėjo į spaudos konferenciją.

Apie rungtynes: „Rungtynes vėl pradėjome lėtai gynyboje. Suprantu, kad rungtynių svarba gali padaryti tave lėtesniu puolime, bet dėl gynybos pirmajame kėlinyje ir didžiojoje dalyje antrojo – neturiu atsakymo. Trečiajame ketvirtyje pakėlėme savo agresyvumo lygį, kontroliavome atkovotus kamuolius, Džordže darė puikų darbą. Diante spaudė jų gynėjus. Manau, išskyrus kelis pramestus metimus iš po krepšio trečiajame kėlinyje, kontroliavome susitikimą ir nusipelnėme laimėti.“

Apie Dž.Gagičiaus spindėjimą „Lietkabelyje“: „Tai nepriklauso nuo manęs. Žmonės pamiršta, kad Džordže žaidė Serbijos rinktinėje. Jis buvo pagrindinis „Partizan“ aukštaūgis, kai ši komanda žaidė Eurolygoje. Negalėtum žaisti tokiame lygyje, jei nemokėtum žaisti krepšinio. Jis geras žaidėjas. Žinoma, jis galėjo priimti geresnius sprendimus per savo karjerą. Bet aš su juo turėjau labai gerą patirtį „Partizan“ komandoje, kai įveikėme tuo metu Eurolygoje žaidusią „Crvena zvezda“. Džordže yra nugalėtojas, jam labai patinka žaisti svarbiausius mačus. Jis galėtų geriau žaisti gynyboje, bet jis turi didelę širdį ir yra laimėtojas.“

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Ketvirtosios LKL mažojo finalo rungtynės: „7bet-Lietkabelis“ – „Wolves“
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Ketvirtosios LKL mažojo finalo rungtynės: „7bet-Lietkabelis“ – „Wolves“

Apie sezoną ir džiaugsmą dėl medalio: „Daugybė žaidėjų pagerino žaidimą atkrintamosiose. Rūbinėje sakiau, kad po KMT du mėnesius žaidėme labai blogai, bet aš nepakeičiau nuomonės apie savo žaidėjus. Jie įrodė, kad yra labai geri žaidėjai. Kaip man nepavyko iš jų išspausti maksimumo du mėnesius, tai klausimas man, apie tai turiu pagalvoti. Bet manau, kad nusipelnėme medalio. Galime gailėtis, nes su tokiu žaidimu galėjome padaryti daugiau, bet dabar turime džiaugtis bronza. Esu su „Lietkabeliu“ iškovojęs daug medalių, bet šis – pats saldžiausias. Pergalė prieš Uteną trečiose ketvirtfinalio rungtynėse yra svarbiausia mano trenerio karjeroje. Negalvoju apie spaudimą, kurį man gali kurti kiti, nes spaudžiu pats save. Iš klubo gaunu tik paramą, tačiau labai norėjau patekti į pusfinalį.“

Apie sunkumus sezono metu: „Tai buvo labai sunkus sezonas. Atvykau iš Turkijos lapkritį, tad nebuvo lengva. Esu žmogus, buvau nusivylęs savo etapu Turkijoje, bet buvau motyvuotas pradėti savo naują etapą čia. Pradėjome neblogai, žaidėme gerai per KMT, bet po to nedemonstravome gero žaidimo. Prieš „Wolves“ Vilniuje atsilikome 37 taškais, prieš Mažeikius – 19 taškų. Vėliau nusileidome „Juventus“ 15 taškų, praradome ketvirtą vietą reguliariajame sezone, pralaimėjome ir prieš „Nevėžį“. Buvome sudėtingoje situacijoje. Kai bandėme žengti žingsnį į priekį, žengdavome du atgal. Dėl to šis medalis – pats saldžiausias.“

Galime gailėtis, nes su tokiu žaidimu galėjome padaryti daugiau, bet dabar turime džiaugtis bronza.

Apie D.Sirvydį, kuris turi susitarimą su „Žalgiriu“: „Jei tai neoficialu, aš nekomentuosiu. Bet galiu pakomentuoti tai, ką jis nuveikė čia. Labai džiaugiuosi, kad turėjau jį komandoje. Jis labai patobulėjo sezono metu. Ne dėl manęs, tai – natūralu, nes jis turėjo daug atsakomybių komandoje. Kažkuriuo metu jis pamiršo amerikietišką mentalitetą ir vėl tapo lietuviu – jam labiau ėmė rūpėti komanda ir pergalės. Jis buvo vienas iš mūsų lyderių su Oreliku, Džordže ir Lipkevičiumi. Labai džiaugiuosi dėl to, kad galėjau su juo dirbti. Kaip ir kitiems savo buvusiems žaidėjams, linkiu jam visa ko geriausio. Jeigu jam prireiks patarimų iš manęs, aš jam padėsiu, bet jis nusipelnė žaisti aukštesniame lygyje.“

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Ketvirtosios LKL mažojo finalo rungtynės: „7bet-Lietkabelis“ – „Wolves“
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Ketvirtosios LKL mažojo finalo rungtynės: „7bet-Lietkabelis“ – „Wolves“

Apie „Lietkabelio“ pokyčius vasarą: „Šiuo metu galvoju tik apie tai, ar gerti „Jack Daniel's“, ar alų, ar rakiją (šypsosi). Bendrausime su komanda, turime planą. Bet dabar tam ne laikas.“

Apie LKL finalo seriją tarp „Ryto“ ir „Žalgirio“: „Tas rungtynes stebiu tik kaip žiūrovas. Rytoj išvyksiu į Serbiją, o poryt pradėsiu pasiruošimą su Serbijos U20 rinktine. Abi komandos žaidžia labai gerai. Buvau sužavėtas, kaip „Rytas“ kovėsi antrose rungtynėse. Pažiūrėsime, kaip baigsis serija. Man patinka geras krepšinis.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi