Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 07 10

Mindaugas Kuzminskas Niujorke pasiruošęs ir nešioti spurgas, ir mokytis iš Carmelo Anthony

Mindaugas Kuzminskas į Lietuvos rinktinės stovyklą atvyko kaip laisvasis agentas, o dabar jis jau trečiasis NBA lietuvis nacionalinėje komandoje. Savaitgalį 26 metų puolėjas sudarė dvejų metų 6 mln. JAV dolerių sutartį su „New York Knicks“. „Tai yra neeilinė komanda“, – prieš Lietuvos rinktinės rungtynes neslėpė M.Kuzminskas. Niujorke jo laukia didžiulė konkurencija, NBA superžvaigždės pamokos ir... spurgų nešiojimas.

Džiaugsmo daug, bet dar daugiau – atsakomybės. Jau ir „New York Knicks“ prezidentas Philas Jacksonas savotiškai įpareigojo lietuvį prieš reiklius Niujorko sirgalius.

„Turime labai universalų lengvąjį krašto puolėją, kuris gali pataikyti iš toli, praplėsti aikštę. Jam reikės pritapti prie NBA krepšinio, bet mes tą suprantame. Taip pat galėsime su juo žaisti žemu penketu. Su juo būsime vikresni ir greitesni. Žmonės žavėsis jo žaidimu“, – patikino Ph.Jacksonas.

Pokalbiai su NBA vadovais ir treneriais bei pats Niujorkas sužavėjo krepšininką.

„Pamačiau treniruočių bazę, susipažinau su Philu Jacksonu, turėjome kitus neformalius pokalbius. Aišku, nesu daug matęs NBA, bet organizacija aukščiausio lygio. Nereikės apie nieką galvoti. O Niujorkas yra viena iš keturių garsiausių NBA frančizių. Viskas susidėjo. Nemeluosiu, ir finansinės sąlygos prie to prisidėjo“, – kalbėjo M.Kuzminskas.

VIDEO: Mindaugas Kuzminskas: „Būtų svajonė baigti karjerą NBA“

M.Kuzminskui dar neparuoštas raudonas kilimas į žymiąją „Madison Square Garden“ areną. Ten vieta starto penkete lengvojo krašto puolėjo pozicijoje numatyta NBA žvaigždei Carmelo Anthony. Treneris Jeffas Hornačekas ant suolo dar turi kitą puolėją Lance'ą Thomasą, su kuriuo sudarė ketverių metų 27 mln. JAV dolerių sutartį.

„Bet kurioje komandoje būtų konkurencija. Tą vietą po saule reikia išsikovoti. NBA į europiečius visi žiūri galbūt ne kreivai, bet su abejonėmis. Ypač į naujokus. Reikės laiko adaptacijai. Mano užduotis pirmąjį sezoną – atrasti savo vaidmenį komandoje, – kalbėjo M.Kuzminskas. – Carmelo Anthony komandoje matau kaip pozityvų dalyką. Žaisti su tokiu žaidėju tokiame lygyje yra žiauriai geros pamokos. Nesu toks senas, kad negalėčiau kažko išmokti ar dar patobulėti“.

„Knicks“ trenerių štabas mato lietuvį kaip lengvojo krašto ir sunkiojo krašto puolėjo pozicijose galintį žaisti krepšininką.

„Carmelo Anthony komandoje matau kaip pozityvų dalyką. Žaisti su tokiu žaidėju tokiame lygyje yra žiauriai geros pamokos. Nesu toks senas, kad negalėčiau kažko išmokti ar dar patobulėti“.

„Niujorkas žaidžia trikampio puolimo sistemą. Turėsiu užduotį pagreitinti žaidimą ir išplėsti aikštę tiek vienoje, tiek kitoje pozicijoje“, – pasakojo M.Kuzminskas.

Lietuvį jau perspėjo, kad teks atlikti visas linksmas NBA naujokų funkcijas. Lygos senbuviai dažniausiai įpareigoja naujokus dainuoti prieš sirgalius arba kad ir nešioti spurgas.

„Reikės vykdyti. Juokinga, nes man jau bus 27-eri, bet niekur nedingsiu“, – šypsojosi M.Kuzminskas.

Niujorke jam jau ieškoma, kaip sutrumpinti sudėtingai amerikiečiams tariamą pavardę. Tarp variantų: Minda, Mindy, Kuz ir kt.

„Kadangi esu Mindaugas, originaliausias variantas – nuo raidžių junginio „daug“ – šuo (dog. – ang.). Sakė, kad šita gali prilipti“, – juokėsi M.Kuzminskas.

„Knicks“ pasiruošimas 2016-2017 metų NBA sezonui prasidės rugsėjo pabaigoje, bet Mindaugas ketina vykti į Niujorką rugpjūčio pabaigoje arba rugsėjo pradžioje, kad išspręstų visus buitinius rūpesčius ir galėtų ramiai susitelkti treniruotėms.

M.Kuzminskas pasirengęs NBA iššūkiui.

„Nežadėsiu, kuo nustebinsiu Niujorką, – teigė M.Kuzminskas. – Kiekvieno situacija yra skirtinga. Nežinau, kaip mane sutiks – plojimais ar švilpimu, bet sezono eigoje tą sirgalių pagarbą turiu nusipelnyti“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas