Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 13

Monstrišku dėjimu „Žalgirį“ užkūręs A.Butkevičius: „Buvau labai piktas ant savęs“

„Nesikuklinant, sakyčiau, kad tas dėjimas užkūrė komandą“, – po dramatiškos pergalės prieš Belgrado „Crvena zvezda“ (1-1) kalbėjo Arnas Butkevičius, sunkiausiu rungtynių momentu pelnęs 7 taškus iš eilės ir leidęs Kauno „Žalgiriui“ (2-0) perlaužti mačo tėkmę – 79:74.
Arnas Butkevičius
Arnas Butkevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pradžioje neatrodė, kad bus taip sunku. „Valdovo gambito“ – įspūdingo plakato Kaziui Maksvyčiui – ir kibios gynybos bei greitų atakų įkvėptas „Žalgiris“ startavo 17:7.

Tačiau griežta ranka garsėjantis Duško Ivanovičius nepanikavo. Raudona gumyte plaukus į uodegą susirišęs specialistas nuo suolo pakėlė 36-erių Milošą Teodosičių ir „Crvena zvezda“ prabudo (30:38).

Teisėjų švilpukais nusivylę „Žalgirio“ sirgaliai į aikštę paleido net ir tuščią bokalą, bet svečiai nedrebėjo (54:63).

Iki Arno Butkevičiaus šou. Su neįtikėtina jėga kamuolį į krepšį sugrūdęs tylusis „Žalgirio“ herojus pakėlė ant kojų visą areną, o netrukus pridėjo ir tritaškį.

Pačiu svarbiausiu metu užsikūręs „Žalgiris“ šovė į priekį 13:0 ir pavogė dar vieną pergalę sezono pradžioje – 79:74.

„Sunkios rungtynės. Manau, daugiau minučių žaidėme blogą krepšinį, nei gerą. Nesilaikėme savo sistemos. Tačiau savo emocijomis, sunkia kova mums pavyko išplėšti pergalę. Trūko kokybės. Antros tokios pačios rungtynės iš eilės, kuriose pavyko laimėti pačioje pabaigoje“, – dėstė 12 taškų (3/5 dvit., 1/2 trit., 3/4 baud.) per 20 minučių pelnęs A.Butkevičius.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Arnas Butkevičius
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Arnas Butkevičius

„Po to mano dėjimo užsikūrė emocijos, pradėjome žaisti aktyviau, agresyviau, įdėjome daugiau juodo darbo. Iki tol darėme labai daug klaidų. Buvo daug nesusišnekėjimų ir mažai kokybės.

Laimėjome, dėl to – smagu, bet džiaugsmo nėra daug dėl paties žaidimo kokybės“, – tęsė vienas „Žalgirio“ rungtynių herojų.

„Kol kas visose šio sezono rungtynėse kapstomės ir tik paskutiniame kėlinyje, kai jau degam – tada susiimam ir atrandam savo žaidimą. Tokį, kaip norime žaisti, kaip norime pulti ir gintis. Reikia darytis išvadas patiems, aišku, treneriams irgi. Nepasakyčiau, kad gerai vykdome planą. Tai daugiausia – žaidėjų kaltė. Labai daug nesusikalbėjimų. Tai reikia spręsti ir norėtųsi didesnių žingsnių į priekį“, – teigė A.Butkevičius.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Arnas Butkevičius siekia kamuolio
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Arnas Butkevičius siekia kamuolio

Jis pats iki ketvirtojo kėlinio buvo pelnęs vos tašką, bet lemiamu metu įmetė 11, pridėdamas 5 atkovotus kamuolius, 2 rezultatyvius perdavimus ir surinkdamas iš viso 15 naudingumo balų.

„Pyktis buvo ne dėl taškų, o dėl mano žaidimo, ką aš dariau iki tol. Buvo tiesiog ne mano rungtynės – klaida po klaidos. Tiek puolime, tiek gynyboje. Buvau labai piktas ant savęs. Geras epizodas visuomet pakelia ir duoda pasitikėjimo. Man to galbūt ir reikėjo.

Bet negali persistengti ir dėl to, kad nesi įsijungęs į rungtynes, imti spręsti savo problemas. Džiaugiuosi, kad šiandien pasitaikė tokia galimybė. Tas dėjimas užkūrė ir vėliau sekė geresni epizodai nei iki tol“, – pasakojo A.Butkevičius.

„Nerealiai smagu buvo sugrįžti į pilną „Žalgirio“ areną. Labai laukiau šių rungtynių. Gal tas laukimas sukūrė tokią vidinę įtampą. Reikėjo laiko ją nusimesti. Bet žiauriai smagu. Ačiū sirgaliams už tokią atmosferą. Tikras malonumas ir garbė žaisti. Padėka visiems sirgaliams“, – pridūrė vienas iš „Žalgirio“ pergalės herojų.

Suprasti akimirksniu: nelaimi nuo 2019-ųjų

  • „Crvena zvezda“ pergalę Kaune pastarąjį sykį šventė 2019 m. (59:61).
  • Vėliau „Žalgiris“ triumfuodavo 75:62, 103:98 (po pratęsimo) ir 71:66.
  • Iš viso Kaune komandos susitiko 7 sykius. „Žalgiris“ laimėjo 5 iš jų.

„Akcentavome, kad Milošas Teodosičius puikiai įžaidžia kamuolį ir įjungia komandos draugus. Turėjome labai daug problemų gindamiesi nuo pikenrolo. Labiausiai turbūt dėl nesusikalbėjimo ir plano nevykdymo. Kur turime keistis – nesikeičiam arba keičiamės ne taip, kaip reikia. Milošas iš karto tai išnaudoja. Mes tokių klaidų pridarėme apsčiai šiandien“, – pabrėžė A.Butkevičius.

Kitas rungtynes Eurolygoje žalgiriečiai žais jau antradienį – laukia pirma dviguba savaitė. K.Maksvyčio auklėtiniai Ispanijoje pirmiausia susirems su Madrido „Real“, o ketvirtadienį – ir su Vitorijos „Baskonia“.

„Visų pirma laukia dar ir LKL rungtynės. Matome, kad ir ten mums nėra lengvo gyvenimo. Turime labai rimtai pasižiūrėti ir į jas“, – sekmadienį vyksiančios akistatos su Jonavos „CBet“ (4-0) neužmiršo A.Butkevičius.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Arnas Butkevičius
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Arnas Butkevičius

„Kalbant apie Eurolygą, norėtųsi, kad tie žingsniai į priekį būtų didesni. Žiūrime tas video analizes, bet klaidos kartojasi. Reiškia, kad neišsikalbame tiek, kiek reikia. Kažkur kažko nesuprantame. Komunikacija tikrai turi būti žymiai geresnė. Tai vienas iš tikslų.

Mažiau klaidų, mažiau neatsitvėrimų, kurių šiandien buvo labai daug. Gali vardinti ir vardinti. Kokybės kol kas tikrai stingam. Reikia mažais žingsniais kiekvienose rungtynėse vis kažką pridėti ir tik tada galėsime tikėtis teigiamų rezultatų. Aišku, kol kas slystame, bet ilgoje perspektyvoje negerinant žaidimo, manau, kad gali pritrūkti“, – perspėjo A.Butkevičius.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas