Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 12

Moterų rinktinės viltys patekti į Europos čempionatą dramatiškai dužo Rygoje

Lietuvos moterų krepšinio rinktinė šiandien Rygoje per paskutiniąsias 2023 metų Europos čempionato atrankos B grupės rungtynes pralaimėjo Ukrainos nacionalinei komandai 65:71 (12:21, 30:19, 8:23, 15:8) ir prarado galimybes patekti į Sezono žemyno pirmenybes.
Dalia Donskichytė
Lietuvos rinktinė atrankos B grupėje liko trečia. / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Rungtynės Latvijos sostinėje priminė amerikietiškus kalnelius. Ukrainos rinktinė labai gerai pradėjo mačą ir labai greitai pabėgo į priekį 19:5.

Tik tuomet Lietuvos krepšininkėms pavyko padėtį aikštėje stabilizuoti, bet po pirmojo kėlinio varžovės vis tiek buvo priekyje 21:12.

Antrąjį ketvirtį Lietuvos rinktinė pradėjo 3 tritaškių serija ir išlygino rezultatą (21:21). Kėlinio viduryje mūsų komanda net atitrūko 6 taškais (37:31), bet prieš didžiąją pertrauką persvara ištirpo iki 42:40.

Deja, trečiasis kėlinys Lietuvos komandai virto tikra katastrofa. Ukrainietės dominavo po abiem krepšiais ir kėlinio pabaigoje susikrovė net 15 taškų persvarą (62:47).

Per likusį laiką mūsų krepšininkėms teko kopti į labai aukštą kalną, bet padaryti tai pavyko tik iš dalies. Ketvirtojo kėlinio pradžioje lietuvės sumažino atsilikimą iki 6 taškų (57:63), o dar labiau priartėti pavyko likus žaisti mažiau nei 4 minutes (60:65).

Likus žaisti 43 sek. po Gintarės Petronytės baudos metimų buvo priartėta iki 2 taškų (65:67), o Kamilė Nacickaitė turėjo puikią progą išlyginti rezultatą. Deja, teisėjai gynėjai užfiksavo žingsnius ir teko siųsti ukrainiečių lyderę Aliną Iagupovą prie baudos metimų linijos. Ši abukart buvo taikli ir sukūrė saugią persvarą savo ekipai (69:65).

Lietuvos rinktinė atrankos kovas baigė savo sąskaitoje turėdama 3 pergales bei 3 pralaimėjimus ir grupėje užėmė trečiąją vietą.

Ukrainietės liko antros ir savo likimą sužinos, kai baigsis atrankos kovos kitose grupėse. Kelialapius į Europos čempionatą pelnys 4 geriausios antrąsias vietas užėmusios rinktinės.

Pirmąją vietą B grupėje užėmė Prancūzijos rinktinė, šiandien per nieko nelėmusias rungtynes 82:46 sutriuškinusi be pergalių likusias suomes.

Vietas Europos čempionate jau anksčiau užsitikrino Slovėnija, Izraelis, Belgija, Prancūzija, Graikija, Latvija, Italija, Juodkalnija, Serbija, Ispanija ir Turkija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas