Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 02 20

MVP prizą laimėjęs prancūzas uždainavo lietuviškai: „Žalia balta“

Joffrey Lauvergne'as parodė, kad išmoko populiariausią „Žalgirio“ skanduotę. Atėjo laikas išmokti lietuviškai ir žodžių derinį „naudingiausias žaidėjas“. Komandos draugų Jojo vadinamas prancūzas antrus metus tapo naudingiausiu Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) turnyro žaidėju, pusfinalio ir finalo mačuose ypač daug prisidėjusiu prie Kauno „Žalgirio“ titulo Vilniuje.
Karaliaus Mindaugo Taurės finalas: Kauno „Žalgiris“ - Panevežio „Lietkabelis“
Karaliaus Mindaugo taurės finalas: Kauno „Žalgiris“ – Panevežio „Lietkabelis“ / Pauliaus Peleckio / 15min nuotr.

Joffrey Lauvergne'as turėjo progą pasismaginti sekmadienį.

Jis mauktelėjo šampano aikštėje Kauno klubui iškovojus titulą, paskui ant scenos atsiėmė geriausiam turnyro žaidėjui skirtą įvertinimą, o spaudos konferencijoje uždainavo lietuviškai.

„Žalia balta, žalia balta, hei, hei“, – paprašytas paskandavo antrą sezoną Kaune žaidžiantis prancūzas, skanduotę paįvairinęs neryškiu akcentu.

KMT varžybose prancūzas laimėjo antrą MVP prizą, prie 2021 metų trofėjaus pridėjęs dar vieną tokį pat asmeninį įvertinimą, nepaisant to, kad šis sezonas paženklintas peties operacija.

Beveik keturis mėnesius dėl paties traumos šį sezoną nerungtyniavęs J.Lauvergne'as keturių komandų turnyre Vilniuje sužaidė dvejas įspūdingas rungtynes ir per jas surinko 50 naudingumo balų.

„Labai džiaugiuosi. Daug laiko nežaidžiau dėl traumos, po operacijos praleidau keturis mėnesius, – sakė J.Lauvergne'as. – Dabar jaučiuosi gerai. Grįžau prieš kelias savaites ir jaučiuosi labai gerai. Šis trofėjus yra simbolis, jog darbas atsiperka. Per daug negalvojau apie MVP titulą, žaidžiau kiek galėdamas geriau ir stengiausi laimėti taurę. Kartais rungtynės eina tavo linkme, kartais ne. Dabar jaučiuosi gerai. Komanda irgi jaučiasi gerai, žaidimas gerėja. Jei žaisime taip ir toliau, laimėsime daug rungtynių ir visi bus linksmesni.“

Per 80:68 laimėtas pusfinalio rungtynes prieš „Šiaulius-7bet“ J.Lauvergne'as pelnė 15 taškų, atkovojo 8 kamuolius ir surinko 24 naudingumo balus.

Finale 30-metis prancūzas per 17 min. įmetė net 19 taškų, atkovojo 8 kamuolius ir surinko 26 naudingumo balus.

Daugiausiai MVP titulų KMT turnyre savo kolekcijoje turi tik Edgaras Ulanovas, naudingiausiu pripažintas 2017, 2018, 2020 metais.

Šių metų turnyre E.Ulanovas irgi daug prisidėjo prie komandos triumfo, o finale įspūdingai atrodė ir po krepšiais skrajojęs Joshas Nebo.

Amerikietis per 17,5 minutės suvertė net 25 taškus, realizavęs 11 dvitaškių iš 12, atkovojo 4 kamuolius, galiausiai surinkęs 28 naudingumo balus. Bet J.Nebo pusfinalio mačas buvo ramesnis – šeštadienį jis pelnė 10 taškų ir atkovojo 8 kamuolius (16 balų).

Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Karaliaus Mindaugo Taurės finalas: Kauno „Žalgiris“ - Panevežio „Lietkabelis“
Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Karaliaus Mindaugo Taurės finalas: Kauno „Žalgiris“ - Panevežio „Lietkabelis“

Prilygti J.Lauvergne'ui buvo per sunku net su tokiais skaičiais.

211 cm ūgio prancūzas, MVP titulą nuskynęs ir 2021 metais, tikisi, kad toks žaidimas padės ir Eurolygoje.

„Jei žaidėjas jaučiasi prastai dėl pirmos sezono pusės, šis titulas jam gali padėti. Nesvarbu, kokie yra rezultatai, visada turime žaisti kuo geriau. Kaip minėjau, jei žaisime ir toliau taip, kaip per pastarąsias dvi savaites, iškovosime daug pergalių“, – kalbėjo J.Lauvergne'as.

Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Karaliaus Mindaugo Taurės finalas: Kauno „Žalgiris“ - Panevežio „Lietkabelis“
Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Karaliaus Mindaugo Taurės finalas: Kauno „Žalgiris“ - Panevežio „Lietkabelis“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas