Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 01

MVP ritmą pagavęs E.Ulanovas apie į šalį nuvytas bėdas: „Sunku buvo rasti pasimėgavimą“

„Let's go! Let's go! Let's go!“, – komandos draugus prieš paskutines sezono rungtynes užvedinėjo Edgaras Ulanovas. Jis palydėjo vieną žalgirietį po kito į aikštę per komandų pristatymą, kol galiausiai atėjo jo paties eilė. Ulia persižegnojo, iškėlė pirštą į dangų ir išbėgo pasiimti Lietuvos čempiono titulo.
Edgaras Ulanovas
Edgaras Ulanovas / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Sezono pradžioje E.Ulanovas buvo linksniuojamas kaip daugiausiai uždirbantis „Žalgirio“ žaidėjas. Kai jam žaidimas nesiklijavo, sirgaliai jau buvo pradėję kvestionuoti klubo sprendimą pasiūlyti puolėjui pelningą sutartį, siekiančią apie pusę milijono eurų per sezoną.

Viešos kritikos E.Ulanovas neišvengė ir iš Šarūno Jasikevičiaus lūpų, bet Ulia žingsnis po žingsnio įrodė savo vertę. To kulminacija tapo neatkaklios LKL finalo serijos lenktynės.

Tai gali būti jau antras kartas, kai žaliai baltų puolėjas tampa LKL finalo serijos MVP. Šį prizą jis atsiėmė ir 2017-siais. Rimtai į jį jis pretenduoja ir dabar.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas

Dar tris MVP statulėles į savo kolekciją E.Ulanovas yra pasidėjęs už pasirodymus šalies taurės turnyruose.

Ulia finalo serijoje pelnė po 13,6 taško, atkovojo po 5,3 kamuolio ir rinko po 20 naudingumo balų. Vilniaus „Rytas“ dažnai rizikavo ir paliko E.Ulanovą laisvą prie tritaškio linijos, bet jis baudė. Buvo jis pavojingas ir arčiau krepšio, kur provokavo vieną pražangą po kitos arba maudė varžovus žaisdamas nugara.

37 – tiek taškų daugiau „Žalgiris“ įmetė nei „Rytas“ trečiosiose serijos rungtynėse, kai E.Ulanovas buvo aikštėje. Pagal šį rodiklį jis buvo lyderis komandoje.

Paskutinį kartą šį sezoną E.Ulanovas buvo pakeistas dar trečiajame kėlinyje rungtynių, kurios tapo tamsiu košmaru „Ryto“ krepšininkams ir organizacijai – kauniečiai nušlavė varžovus 92:54 ir laimėjo seriją 3-0.

– Finalo serijoje kovos daug nebuvo. Tai jūsų ar „Ryto“ nuopelnas?24sek paklausė E.Ulanovo.

– Mums daugiau reikėjo žiūrėti į save. Atrodo, kad seriją kontrolivom, bet svarbiausia buvo nusiteikimas visuose mačuose. Gal reikėtų pirmąsias rungtynes išskirti, kai mes vis pabėgdavome, o jie sugrįždavo, bet šitą dalyką pataikėme.

Vilniuje tikrai kontroliavome, šiandien net nekalbu. Šiaip man labai patiko mūsų mentalitetas per paskutines dvejas rungtynes. Suolas labai palaikė išėjusius į aikštę, tada patys duodavo neįtikėtiną energiją. Gal gaila, kad tas prasidėjo tik į sezono pabaigą. Mums lietuviams labai trūksta to dalyko – džiaugtis pergalėmis ir nesvarbu, prieš ką žaidi. Tu dirbi visą sezoną ir smagu, kad mes galim šiandien pasidžiaugt.

Šiaip man labai patiko mūsų mentalitetas per paskutines dvejas rungtynes

– Tai šventė šiandien nusimato nebloga, ar ne?

– Šiaip mes turim tokį – kaip žaidžiam, taip ir švenčiam.

– Tai po tokio +38-ių turėtų būti stipru...

– Sunku prognozuoti, bet visko gali būti (šypsosi).

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas

– Koks, žvelgiant atgal, buvo visas sezonas?

– Naujas sezonas – nauja istorija. Turėjome permainų, traumų, sezonas sunkus, permainingas. Kitais metais gali būti dar sunkiau.

Asmeniškai buvo nelengvas sezonas. Psichologiškai galbūt sunkesnis nei praeiti sezonai. Atsakomybės buvo nemažai užkrauta ant mano pečių, gal pats jos per daug užsikroviau. Tai penktas mano žiedas... Atnešė daug laimės. Sunku net žvalgytis atgal.

– Gal psichologiškai sunkiausia buvo tas eskaluojamas didžiausias komandoje kontraktas?

– Viskas susideda. Atsakomybė buvo didesnė, kas yra normalu. Buvo ir blogesnių rungtynių, kartais ir kaip komanda buvome pakliuvę į duobelę, ir pačiam buvo sunku. Sunku buvo rasti pasimėgavimą aikštelėje, nes gal per daug kažkur užsispausdavau. Nuo atkrintamųjų pradžios buvo tikrai lengviau, gal todėl ir pačiam geriau sekėsi.

Sunku buvo rasti pasimėgavimą aikštelėje, nes gal per daug kažkur užsispausdavau

– Kur buvo tas paties asmeninis lūžis?

– Jei žinotume vaistus, kaip suspragsėti piršteliais ir pradėti žaisti – visi būtų geri. Nepasakysiu. Eini, treniruojiesi... Krepšinį aš myliu beprotiškai. Gal kartais net per daug sau galvą nuo jo apsikraunu, nežinau. Nesvarbu dabar. Dabar noriu pasidžiaugti.

Eini, treniruojiesi... Krepšinį aš myliu beprotiškai

– Koks žvilgsnis į ateitį?

– Turiu kontraktą kitiems metams. Išėjimas yra, pasiūlymų neturiu. Kaip bus? Nežinau, sunku pasakyti. Smagu man čia, ką galiu pasakyti...

– Šviečiasi dar vienas paties MVP titulas, kas lemia tokį paties gerą žaidimą lemiamais momentais?

– Sunku pasakyti. Visų pirma, žaidi dėl titulų, kuriuos, jei iškovoji, niekas neatims. O jei laimi titulą, tai turi daugiau šansų ir asmeninį apdovanojimą iškovoti. Aš vaikystėje niekada nebuvau tas žmogus, kuris skintų kažkokius apdovanojimus. Dėl to išlieku ir dabar alkanas. Norisi gerai žaisti, smagu, kad pavyksta.

Smagu man čia, ką galiu pasakyti...

VIDEO: B.Daviesas neslėpė, kad nesulaikė ašarų
VIDEO: Triumfo akimirka: žalgiriečiai LKL trofėjų atnešė sirgaliams
VIDEO: Šventinis A.Milaknis prabilo apie NBA klubo dėmesį
VIDEO: Prieš „Žalgirio“ triumfą – įspūdinga Kauno sirgalių eisena
VIDEO: Arciomas Parachouskis įvertino visą „Ryto“ sezoną
VIDEO: P.Jankūno išpažintis: šis žiedas nebuvo lengvas
VIDEO: Marių Grigonį motyvavo „Ryto“ žaidėjų pasisakymai
VIDEO: Antanas Kavaliauskas prioritetą teiks „Žalgiriui“
VIDEO: Nate'as Woltersas apie „Maccabi“ gandus: niekas dar nėra oficialu
VIDEO: D.Adomaitis apie ateitį Vilniaus „Ryte“: „Bus pokalbis su vadovybe“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento