Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

N.Čanakas apie X faktoriumi tapusį puolėją: „Žmonės nežino, kiek jis dirba treniruotėse“

Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ vyriausiasis treneris Nenadas Čanakas po pergalės trečiosiose „Betsafe-LKL“ mažojo finalo serijos (2-1) rungtynėse prieš Vilnius „Wolves Twinsbet“ (91:84) gyrė lemiamu metu puikią atkarpą sužaidusį Džiugą Slavinską, o Vilniaus komandos strategas Nedas Pacevičius teigė neturįs priekaištų savo žaidėjams.

„Tipinės atkrintamųjų varžybų rungtynės su daug emocijų, energijos, klaidų. Galiausiai išsprendėme problemas, kurių turėjome antrajame kėlinyje, ir, manau, nusipelnėme pergalės. Turime pasiruošti kitoms rungtynėms ir pasistengti laimėti savo pirmąsias atkrintamųjų rungtynes savo aistruolių akivaizdoje“, – kalbėjo laimėtojus treniruojantis serbas.

Panevėžiečiai šį sezoną tiek ketvirtfinalyje su Utenos klubu, tiek mažajame finale pergales renka išskirtinai tik išvykose, o namie dar nelaimėjo nė karto.

„Negaliu to paaiškinti. Kaip sakiau, tikiuosi, kad antradienį pagaliau laimėsime namie“, – sakė N.Čanakas.

Treneris itin šiltai atsiliepė apie Džiugą Slavinską, kuris ketvirtajame kėlinyje pelnė 8 taškus, įspūdingai blokavo varžovo metimą ir buvo vienas svarbiausių lemiamo spurto iniciatorių.

„Apie Džiugą galiu pasakyti tik geriausius dalykus. Tiek kaip apie žaidėją, tiek kaip apie žmogų. Jis komandai reiškia labai daug. Krepšinyje nemačiau daug tokios kokybės asmenybių kaip Džiugas. Žmonės nežino, kiek jis dirba treniruotėse, jis nusipelno tų tritaškių“, – auklėtinį gyrė N.Čanakas.

Tuo metu „Wolves“ strategas Nedas Pacevičius po rungtynių pagyrė savo žaidėjus už kovą ir teigė niekam priekaištų neturįs.

„Neturiu jokių pretenzijų žaidėjams, kovėmės labai gerai. Paprasčiausiai tokiose rungtynėse kažkur turi būti ir sėkmės. Manau, pradėdavome pirmąsias dvejas rungtynes gana gerai, išsimėtydami kamuolius ten, kur norime. Šiandien pradėjome panašiai. Skirtumas tas, kad pakankamai gerų metimų nepataikėme. O antroje rungtynių pusėje, ką ir skaičiai rodo, neturėjome sėkmės mesdami iš toli. Su mūsų turima sudėtimi turime taip žaisti“, – kalbėjo treneris.

Vilniečiai pralaimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių 26:39, o N.Pacevičius tokį rezultatą pavadino dėsningu.

„Mes žaidžiame su vienu nominaliu vidurio puolėju, kuris yra daugiau ketvirtasis numeris. „Lietkabelis“ uždėjo aiškų akcentą, ką kiekvienas protingas treneris padarytų. Tą jie ir padarė šiandien“, – iškalbingą statistiką komentavo krepšinio specialistas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi