Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 06 01

N.Čanakas aršiai neigė stūmęs G.Žibėną: „Tiesiog praėjau pro šalį“

85:63 – toks rezultatas lyg ir turėtų iliustruoti, kad rungtynėse daug įdomių įvykių nebuvo. Tačiau tik ne trečiajame Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) finalo serijos mače, apie kurį kalbos aidės dar ilgai.

Aistrų burbulas ėmė pūstis nuo pirmų minučių sausakimšai užpildytoje ir pritvinkusioje „Jeep“ arenoje.

Savo sirgalių skanduočių užkurtas „Rytas“, kaip jau tampa įprasta šioje serijoje, šovė į priekį nuo pirmųjų minučių ir augino persvarą, bet kartu su skirtumu tarp komandų augo ir emocijos.

Dar antrojo kėlinio pradžioje po vieno iš epizodų Giedrius Žibėnas garsiai reiškė emocijas apie „Lietkabelio“ žaidėjų vaidybą, o Nenadas Čanakas jam atsakė keliomis replikomis.

Arbitrai bandė valdyti emocijas nesportinėmis ir techninėmis pražangomis, kurių iki antrojo kėlinio paskutinių minučių pridalino keturias, bet galiausiai emocijų pūlinys sprogo.

Likus minutei iki ilgosios pertraukos Arnas Butkevičius alkūne trinktelėjo Dovydui Giedraičiui, bet arbitrai epizodo nepamatė, o Panevėžio klubo žaidėjas liko gulėti ant žemės.

„Rytas“ tuo pasinaudojo pabėgdamas į greitą ataką, kurią Gytis Radzevičius užbaigė Karlo Malone'o stiliaus dėjimu, o po epizodo vilniečiai triumfavo skraidydami ore ir daužydamiesi pečiais.

Toks vaizdas įsiutino „Lietkabelio“ strategą N.Čanaką. Serbas susiginčijo su A.Butkevičiumi ir gavo antrą techninę pražangą, o patraukęs link rūbinės praeidamas stumtelėjo Giedrių Žibėną. „Ryto“ stratego puolė ginti žaidėjai, o N.Čanakas pakeliui link rūbinės dar apsižodžiavo ir vos nesusimušė su „Ryto“ vadovu Dariumi Gudeliu.

VIDEO: Beveik muštynės: N.Čanako ir D.Gudelio konfliktas LKL finale

„Viskas buvo įrašyta, viską galite matyti. Neturiu daugiau komentarų, – apie konfliktą spaudos konferencijoje sakė iš aikštės išvarytas ir antrą rungtynių pusę tik per televizorių stebėjęs N.Čanakas. – Nesididžiuoju tuo, bet tai esu aš. Nesu „floperis“, tiesiog taip jaučiausi ir taip sureagavau. Negali taip būti, kad nesušvilpia pražangos prieš Giedraitį, nors jis kraujuoja. Aš tiesiog į tai sureagavau. Tada išėjau į rūbinę. Bet viskas buvo įrašyta, padariau, ką padariau.“

Serbas spaudos konferencijoje ne sykį pakartojo, kad G.Žibėno nestūmė, o tik praeidamas užkliuvo.

Dėl to jis net susiginčijo su LKL komentatoriumi Karoliu Tiškevičiumi.

„Nestūmiau jo, tiesiog praėjau pro šalį. Ar matėte, kad pastūmiau jį? Tikrai?“, – kelis sykius perklausė „Lietkabelio“ strategas.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Vilniaus „Rytas“ – Panevėžio „Lietkabelis“
Lukas Balandis / BNS nuotr./Vilniaus „Rytas“ – Panevėžio „Lietkabelis“

Savo komentaruose N.Čanakas pabrėžė, kad nėra „floperis“ – taip krepšinio pasaulyje vadinami vaidinantys žaidėjai. Paklaustas, ar turi omenyje, jog „flopina“ G.Žibėnas, serbas nuo atsakymo išsisuko.

„Aš tik pasakiau, kad neflopinau. Tiesiog ėjau savo keliu, – sakė serbas. – Niekuo jo nekaltinu. Kaip jau sakiau, tiesiog ėjau ir užkliuvau.“

O ar nesigaili treneris dėl savo poelgio, po kurio jo komanda nebeatsitiesė ir nusileido varžovams 22 taškais?

„Nėra ko gailėtis, bet nesididžiuoju tuo. Bet toks jau aš“, – trumpai atsakė serbas.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Vilniaus „Rytas“ – Panevėžio „Lietkabelis“
Lukas Balandis / BNS nuotr./Vilniaus „Rytas“ – Panevėžio „Lietkabelis“

Kol dar dalyvavo rungtynėse, N.Čanakas daug sykių priekaištavo arbitrams. Vis dėlto kaltės dėl pralaimėjimo suversti jiems neskubėjo.

„Tai buvo kvaila iš mano pusės. Jeigu jau klausiate, tai nebuvau patenkintas teisėjavimu. Bet nėra kuo skųstis, nes mes tada jau atsilikome 20 taškų“, – teigė strategas.

O ką treneris galėtų pasakyti apie konfliktą su „Ryto“ vadovu Dariumi Gudeliu, kai vyrai vienas kitam rėkė į veidą ir vos nesusimušė?

„Nesuprantu lietuviškai, tad nesupratau, ką jis sakė“, – į klausimą, ką jam sakė D.Gudelis, atsakė N.Čanakas.

N.Čanaką aršiausiai puolus ginti „Lietkabelio“ serbui Džordže Gagičiui, „Jeep“ arenoje pasigirdo ir prieš Serbiją nukreiptos necenzūrinės skanduotės. Bet „Lietkabelio“ treneris teigė apie jas nieko nežinojęs.

„Nieko negirdėjau“, – sakė serbas.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Vilniaus „Rytas“ – Panevėžio „Lietkabelis“
Lukas Balandis / BNS nuotr./Vilniaus „Rytas“ – Panevėžio „Lietkabelis“

Apie rungtynes serbas kalbėjo nedaug. Jam labiausiai įstrigo rungtynių pradžia, kai „Rytas“ vertė taškus iš po krepšio, bet panevėžiečiai tam kelio neužkirto.

„Jie pelno 6 metimus iš po krepšio, o mes padarome vieną pražangą. Tai – mūsų kaltė“, – aiškino specialistas.

Jau šeštadienį „Lietkabelis“ bandys vėl išlyginti serijos rezultatą, kuris dabar tapo 1-2. „Cido“ arenoje panevėžiečiams reikės daugiau energijos, sako N.Čanakas.

„Jie žaidė su gerokai didesne energija. Jei taip tęsime ir toliau, neturėsime šansų laimėti. Turime žaisti taip, kaip žaidėme visą sezoną. Bandysime daryti, ką galime geriausia šeštadienį“, – teigė serbas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas