Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

N.Pacevičius atskleidė: apie paaukštinimą jis buvo informuotas šeštadienį vakare

Nedui Pacevičiui sekmadienio vakaras tapo neeiliniu išbandymu. Vilniaus „Wolves“ trenerio asistentu dirbęs 28-erių vyras, klubui atsisveikinus su Kęstučiu Kemzūra, buvo paaukštintas ir vadovavo komandai rungtynėse su Kauno „Žalgiriu“.
Nedas Pacevičius
Nedas Pacevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalyje daug intrigos nebuvo – „Žalgiris“ anksčiau laimėjo pirmąsias tarpusavio rungtynes Vilniuje 19 taškų skirtumu, tad „Wolves“ reikėjo tikėtis didžiulio stebuklo.

Jis neįvyko – su treneriu ir Džordže Gagičiumi atsisveikinusi, Rasheedą Sulaimoną praradusi komanda ištraukė lygiąsias 82:82, tačiau tik tai ir galėjo būti pozityvesnis kampas pasibaigusioje KMT kelionėje.

Vis dėlto N.Pacevičiui šios rungtynės buvo ypatingos.

„Sveikinam „Žalgirį“ patekus į finalo ketvertą. Bent žvelgiant į pirmas rungtynes – jie to nusipelnė, – teigė 28-erių treneris. – Šiandien, aišku, matėme patys, kaip ir komandai sakiau, mums spaudimo nėra, „Žalgiriui“ taip pat. Jie turi +19. Mes neturėjome ką pralaimėti, jie turėjo. Stengėmės atiduoti visas jėgas ir kabintis. Rezultatas toks, kad nei džiaugtis, nei liūdėti galime. Šiandien pamačiau 5-6 momentus, kai mano žaidėjai 50 prieš 50 momentuose buvo ant žemės – man tai didžiausia pergalė.“

K.Kemzūros asistentu dirbęs N.Pacevičius atskleidė, jog apie pasikeitimą trenerių štabe sužinojo tik šeštadienį vakare.

Paklaustas apie naujus derinius žaidime, treneris šyptelėjo.

„Žaidėme be derinių, iš visų jėgų. Pasakysiu tiesiai šviesiai – neturėjau nė vienos treniruotės. Rungtynių metu žiūrėjau, kažko lyg norėjosi, nes, nors ir minimali, bet ta patirtis yra. Matėme dvikovas, žiūrėjome, kaip galime atakuoti. Minčių kažkokių buvo, bet, sakau, neturėjau nė vienos treniruotės“, – pasikartojo strategas.

N.Pacevičius negalėjo atsakyti, ar bus paliktas prie komandos vairo iki sezono pabaigos.

„Gyvename diena iš dienos, – sakė treneris. – Šiai dienai turiu kontraktą kaip trenerio asistentas. Kol kas yra taip.“

Paprašytas paaiškinti pastaruoju metu „Wolves“ kamuojančias bėdas, kurios atsispindi rezultatuose, jaunas specialistas gūžčiojo pečiais.

VIDEO: „Citadele KMT“ rungtynių apžvalga: „Žalgiris“ - „Wolves“ [2024-01-21]

„Daug kas to klausia, mes patys ieškojome atsakymų, – sakė N.Pacevičius. – Jei būtume juos turėję, tai ir žaidimas būtų geresnis. Tai logiška. Kažkiek buvo sunku, bet aš noriu tikrai išreikšti palaikymą ir padėką Kęstučiui Kemzūrai, nes jo dėka esu čia, šiame klube. Jis buvo pats pirmas, kuris iškrapštė mane iš ten, iš kur ne visi grįžta. Būtent jis mane pasikvietė. Labai daug gavau pamokų. Sunkus momentas treneriui, bet tikrai jį palaikome ir suprantame, kad situacija nebuvo lengva.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas