Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Naują skanduotę įvertinęs G.Žibėnas apie V.Šeškaus triukus: „Tikėkis netikėto“

Vilniaus „Rytas“ pergale pradėjo Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) atkrintamąsias varžybas, o komandos treneris Giedrius Žibėnas po rungtynių įvertino ir sostinės klubo sirgalių skanduotę, ir galimus oponento triukus.

„Rytas“ pirmose ketvirtfinalio rungtynėse 110:77 sutriuškino Jonavos „CBet“ ir serijoje iki dviejų pergalių išsiveržė į priekį 1-0.

Po mačo G.Žibėnas atskleidė, jog auklėtiniams pabrėžė ir praėjusių metų istoriją, kai jonaviečiai ketvirtfinalyje netikėtai 2-0 eliminavo favoritais laikytus „Wolves“.

„Smagu grįžti į „Jeep“ areną po turnė per Lietuvą, nes turbūt 4-5 savaites nežaidėme čia. Smagu grįžti su geromis rungtynėmis, atkrintamąsias atidarome užtikrinta pergale, – džiaugėsi G.Žibėnas. – Jonava – apgaulingas varžovas. Prieš rungtynes labai akcentavome, kas vyko pernai, ką jie nuveikė ketvirtfinalyje. Taip pat akcentavome mūsų pačių ketvirtfinalio rungtynes su „Neptūnu“, kur prireikė pratęsimo. Daug tų istorijų, bet nenorėjome, kad jos pasikartotų. Žaidėjai su gera energija įėjo į rungtynes, uždavėme gerą toną ir to tono Jonava po didžiosios pertraukos neatlaikė.

Labiausiai patiko, kad neatsipalaidavome net ketvirtame kėlinyje. Turime neatsipalaiduoti ir rytoj, ir, aišku, Jonavoje, kur lauks žymiai fiziškesnės rungtynės. Prieš savo žiūrovus šeimininkai norės reaguoti, reabilituotis, bet apie atkrintamąsias yra toks posakis, kad turi būti trumpa atmintis. Rytoj turime šviežiomis galvomis ateiti ir naujoms rungtynėms ruoštis. Bus 0:0.“

Bene įspūdingiausią rungtynių momentą sukūrė Martynas Echodas, ketvirtajame kėlinyje įdėjęs per varžovą. Paprašytas įvertinti auklėtinio epizodą, G.Žibėnas kalbėjo apie visos komandos nusiteikimą.

„Labiau vertinti reikėtų visos komandos energiją. Su tokiais fanais mes neturime teisės žaisti 90 procentų. Girdėjosi naujos dainos, kažkiek buvo ir dūmų. Labai smagu, kad Lietuvoje tą turim. Kviečiame jungtis mūsų ištikimiausius fanus į Jonavą, nes lengva nebus“, – sakė treneris.

„Ryto“ sirgaliai pristatė ir naują skanduotę pagal roko grupės „Reamonn“ hitą „Supergirl“.

Kiek balų „B Tribūnos“ naujai dainai skirtų „Ryto“ treneris?

„10, kaip visą laiką“, – nesuabejojęs atsakė G.Žibėnas.

Jis išgirdo klausimą ir apie prieš rungtynes pasitaikiusį kuriozą, kai trumpam arena paskendo tamsoje dėl dingusios elektros.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./LKL ketvirfinalis: Vilniaus „Rytas“ – Jonavos „CBet“
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./LKL ketvirfinalis: Vilniaus „Rytas“ – Jonavos „CBet“

„Vienu metu suabejojome, gal čia taip surežisuota? Aišku, fanai labai teisingai išnaudojo, bet gaila, jog neturėjome net šanso paspausti treneriams rankos, iškart reikėjo pradėti rungtynes“, – sakė G.Žibėnas.

Ko jis tikisi atsakomosiose rungtynėse trečiadienį iš įvairiais triukais dažnai pasižyminčio Virginijaus Šeškaus?

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./LKL ketvirfinalis: Vilniaus „Rytas“ – Jonavos „CBet“
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./LKL ketvirfinalis: Vilniaus „Rytas“ – Jonavos „CBet“

„Prieš Jonavą yra geriausia citata: „tikėkis netikėto“. Iš mūsų pusės svarbu tai, kaip mes reaguosime. Ir kaip individualybės, ir dar svarbiau, kaip komanda. Netikėtumų tikrai bus antrose rungtynėse, tai faktas. Bet mes turime reaguoti labai greitai. Kaip žaidėjai, kaip treneriai, o svarbiausia – kaip komanda“, – sakė „Ryto“ vairininkas.

VIDEO: Giedriaus Žibėno ir Virginijaus Šeškaus komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas